20 jaar om te genieten!

Pensioenplanning bestaat uit twee fasen:

  • 40 jaar om op te bouwen
    Uw werkzame leven varieert van meestal 40 tot 45 jaar tot de AOW-leeftijd. Tijdens deze periode moet u geld sparen en uw pensioenkapitaal opbouwen. Bovendien moet u uw geld figuurlijk ‘aan het werk zetten’ om rendement te realiseren en te profiteren van het samengestelde rente-effect.

Er zijn nog steeds té veel mensen die pas wakker worden op hun 45ste en de achterstand proberen in te halen. Helaas is deze kloof moeilijk te overbruggen. Hoewel het misschien overbodig lijkt om aan het begin van uw carrière geld opzij te zetten, de eerste jaren zijn cruciaal om uw doel te bereiken.

Elke euro die u als 27-jarige investeert is €10 waard wanneer u met pensioen gaat.

Kortom: begin vroeg!

  • 20 jaar om te genieten!
    Als u eenmaal met pensioen bent kunt u gaan genieten van het leven. Aangezien u gemiddeld nog 20 jaar leeft na uw AOW-leeftijd moet u voldoende kapitaal hebben opgebouwd om elke maand over voldoende inkomen te beschikken.

Vergeet uw spaarrekening!
Het is géén goed idee om uw geld op een spaarrekening met een lage rente te zetten.

Indien u geen rendement genereert, bedraagt het kapitaal dat u na 40 jaar heeft opgebouwd door elk jaar €3.500 opzij te zetten slechts €140.000. U zult uw oude dag grotendeels moeten rondkomen van uw AOW, want als u €3.500 per maand uitgeeft bent u tegen de tijd dat u 71 wordt bijna blut!

Daarnaast heeft u te maken met inflatie.

Met een inflatie van 2% per jaar is €3.500 vandaag over 40 jaar slechts €1.585 waard!

Goed nieuws!
Het is mogelijk en realistisch om vanaf uw 67ste een aanvullend pensioeninkomen van €2.500,- netto per maand op te nemen. Samen met uw AOW heeft u dan een netto inkomen van circa €3.500,- per maand om de komende 20 jaar te genieten!

Hiervoor moet u op het moment van uw pensionering circa €400.000 hebben opgebouwd.

Dit lijkt misschien veel, maar door 40 jaar lang €300,- per maand opzij te leggen en slim te beleggen, haalt u dit bedrag gemakkelijk!

Een goede planning begint bij Dexxi
Eén van de belangrijkste factoren voor het succes van uw pensioenplanning is dat u slim belegt.

Beleggen moet:

  • Efficiënt zijn om de vermogensgroei te maximaliseren.
  • Gediversifieerd zijn om de risico’s te verminderen.
  • Rationeel zijn om emotionele opwellingen te voorkomen.
  • Goedkoop zijn zodat het voldoende rendement genereert.

De duurzame en goed gespreide lange termijn beleggingsstrategie van Dexxi is niet alleen efficiënt en minimaliseert uw kosten, maar het sleutelwoord is maandelijks te herbalanceren.

Maak HIER uw eigen pensioenberekening of ontvang geheel vrijblijvend een voorstel!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.