5 redenen waarom het goed is geregeld voor de particuliere belegger

Beleggen is intussen hartstikke mainstream in Nederland. Zeker bij jongeren die het begrip ‘sparen’ niet eens kennen en voor wie beleggen de gewoonste zaak van de wereld werd in de afgelopen jaren. Toch zijn er nog mensen die niet beleggen maar… die diep in hun hart best weten dat deze vorm van vermogensgroei gewoon de slimste keuze is.

Daarom hebben we – juist voor hen – in dit blog 5 redenen overzichtelijk op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat ‘beleggen’ in Nederland goed is geregeld voor de gewone man en vrouw: de particuliere kleine belegger dus.

Hier zijn die 5 redenen…

1 Eigen regie
U bent de baas over uw eigen geld. En, u blijft de baas over uw eigen geld. Zo simpel is het. Als u inlegt dan bent u (en alleen u!) degene die bepaalt onder welk beleggingsprofiel u wilt dat wij uw euro’s beleggen. U mag dat helemaal zelf bepalen. Bovendien sturen wij van Dexxi één keer per jaar een berichtje waarin wij u vragen of uw beleggingsprofiel nog klopt. U kunt dat profiel dan gewoon wijzigen.

Tevens bepaalt u zelf wanneer u uw inleg doet. Komt het een keer niet uit om niet in te leggen? Geen probleem. Dan slaat u over. Eigen regie is ook echt eigen regie.

Iets meer weten over dat beleggingsprofiel?
Speel eens met onze handige rekentools!

2 Fiscaal gunstig
Veel mensen weten dat ze iets opzij moeten zetten voor hun pensioen. Hoe eerder u begint, hoe beter overigens. Immers, uw vermogen heeft dan de grootste kans om te groeien. En dát is geen overbodige luxe: de AOW is geen vetpot!

Maar weet u wat zo mooi is?
Als u belegt voor uw pensioen, dan kunt u elk jaar die inleg aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting. U betaalt over dat jaar minder belasting! Beleggen voor uw pensioen is fiscaal gunstig.

Best goed geregeld in Nederland!

3 Inzicht in de stand van zaken
We zeiden het al bij punt 1. U bent de baas over uw eigen geld en u blijft dat. Maar u wilt ook – op de momenten dat u daar behoefte aan hebt – kijken hoe de stand van zaken is op uw beleggingsrekening(en).

Wel dat kan. U logt gewoon in.

Klanten waarderen Dexxi mede om de overzichtelijke dashboards die ze na de inlog zien. In één oogopslag weet u hoe uw vermogen zich ontwikkelt. Bij Dexxi is beleggen geen Rocket Science. Bij Dexxi geldt: iedereen kan beleggen!

4 Kleine bedragen
De gewone man en de gewone vrouw hoeven helemaal geen tienduizenden euro’s in te leggen om zichzelf in Nederland belegger te mogen noemen. Welnee! Het kan al vanaf een eenmalig startbedrag van 100 euro!

De instapdrempel is dus laag en er zijn geen moeilijke voorwaarden. Dexxi is geschikt voor beleggers van jong tot oud en van klein tot groot.

5 Toezicht van de AFM en DNB
Gelukkig is er in Nederland een scherpe controle op wat er met (uw) geld gebeurt, als u belegt. Zo houden de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB) toezicht op onze activiteiten, zoals zij dit ook doen bij alle andere beleggingsorganisaties.

Het is een belangrijke zekerheid. Uw geld staat bovendien op uw eigen beleggingsrekening. Een eventueel faillissement van Dexxi, raakt uw vermogen dus niet. Dexxi heeft bovendien alle vergunningen van de AFM en DNB om te mogen beleggen.

Lees meer over deze belangrijke zekerheden.

Tot slot…

Beste lezer, we kunnen nu eigenlijk maar één advies geven: start meteen met beleggen!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.