7 dingen die u niet meer kunt doen

Hoe jong of oud u nu ook bent… Ooit komt de dag – als alles goed gaat – dat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. U mag het dan ‘officieel’ rustig aan gaan doen.

Misschien wat meer genieten van het leven. Door het werk af te bouwen of ook écht te stoppen met het verrichten van betaalde arbeid? Gewoon een pas op de plaats maken. Iets minder jachtig in het leven willen staan. Geen stress meer!

Gelijk hebt u!

Wilt u weten wanneer úw pensioengerechtigde leeftijd aanvangt?
Op de site van de Sociale Verzekeringsbank staat een leuke rekentool. U vult daar uw geboortedatum in en u ziet dan wat uw AOW-gerechtigde leeftijd is.

Best leuk om te weten. De uitkomst geeft bovendien een logisch inzicht in hoe lang u nog ‘moet’ werken. Hoe de regelingen er over 10 jaar of over 20 jaar uitzien, weten wij niet, maar we hopen wel dat u ervan op de hoogte bent dat alleen die AOW beslist geen vetpot is.

U raadt het al: we willen het in dit blog tóch even over de financiële kant van het verhaal hebben. Misschien concludeert u wel aan het eind van dit blog, dat beleggen voor u een serieuze optie is geworden.

800 euro per maand
Stelt u zich als eerste eens voor dat u gedurende uw werkende leven géén pensioen hebt opgebouwd… Wel, dan moet u dus rondkomen van slechts die AOW. Een heleboel dingen, die nu voor u wellicht vanzelfsprekend zijn, kunt u dán niet meer doen. Afhankelijk van uw situatie schommelt het AOW-bedrag nu rond de 800 euro per maand.

We hebben een lijstje gemaakt van 7 willekeurige dingen die u (met grote zekerheid) niet meer kunt doen als u géén extra pensioen hebt opgebouwd:

1. Terrasje pakken
Hoe heerlijk is het nu om als de zon lekker schijnt, in de middag, wat te luieren op een terrasje in de stad met een biertje, wijntje of frisje. En, een bittergarnituurtje. Of een stukje Oud Amsterdamse kaas met smakelijke mosterd. Volop genieten. Maar… dat is eigenlijk onbetaalbaar als u moet rondkomen van slechts een AOW.

2. Kadootjes voor de kleinkinderen kopen
Als het u gegund is om prachtige kleinkinderen te krijgen, dan wilt u die verwennen. Daar zijn opa’s en oma’s voor. U bent dat ongetwijfeld met ons eens. Maar ja… van welk geld wilt u die kleinkinderen verwennen? U kunt het zich niet veroorloven om die kadootjes te kopen.

3. Nieuwe mobiele telefoon aanschaffen
We weten niet hoe vaak u nu een nieuwe mobiele telefoon aanschaft. Gemiddeld doen mensen dit één keer in de twee jaar. Ook als u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, wilt u ‘digitaal’ bijblijven, toch? Maar ja. Een nieuw toestel kost flink wat geld. Het zit er niet meer in.

4. Op vakantie
Misschien gaat u nu wel twee keer per jaar op vakantie. Wintersport. En, in de zomer. Wellicht doet u zelfs een CityTrip tussendoor? Geniet ervan! Maar… alleen met AOW is zelfs een weekendje Drenthe onbetaalbaar geworden.

5. Lidmaatschap van een (sport)club
U weet wat de waarde is van een lidmaatschap van een (sport)club. Leuk om de sociale contacten te onderhouden. Maar van welk geld gaat u het jaarlijks lidmaatschapsbedrag betalen?

6. Auto rijden
Do We Need To Say More? We denken dat u uw auto moet wegdoen als u alleen een AOW ontvangt. Autobezit wordt letterlijk onbetaalbaar.

7. Huur betalen
Kunt u de huur van uw woning betalen als u slechts 800 euro per maand ontvangt? (Want, u moet toch ook nog uw boodschappen kunnen doen!).

Enfin, we willen niet de indruk wekken dat we u ‘grote angst’ willen aanjagen. Toch hopen we u ergens bewust van te maken. Hoe jong of oud u nu ook bent.

Het is namelijk nooit een overbodige luxe om aan uw financiële toekomst te denken. Met andere woorden: regeren is vooruitzien. Bijvoorbeeld door maandelijks wat geld opzij te leggen als appeltje voor de dorst, voor als u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt.

Ook voor pensioenopbouw en lijfrente (Box 1) kunt u terecht bij Dexxi. De opzet is gelijk aan Dexxi (voor Box 2 en 3), maar dan met een fiscale schil.

Dat kan al vanaf 1.000 euro.

Beleggen is voor iedereen een serieuze optie geworden. Ook voor u.

PS
De rendementen van Dexxi over de afgelopen jaren zijn goed. De maand februari maakt een eind aan de stijging van de internationale beurzen en ook de portefeuilles van Dexxi moeten wat terrein prijsgeven. Maar wellicht biedt dat juist een mooi startmoment.

Dexxi komt eigenlijk het beste tot zijn recht in een beurs die niet langs een liniaal te leggen is. Door de maandelijkse herbalancering wordt er gebruik gemaakt van de schommelingen door winsten af te romen en achterblijvers bij te kopen.

Loont dat? Ja! Bekijk de rendementen