Aan de toekomst denken

Het is de belangrijkste reden waarom Isabel, lerares in het middelbaar onderwijs, heeft gekozen voor Dexxi.

“Ik ben zuinig op mijn geld,” zegt ze. “Ik werk hard, ik spaar maar ik denk ook aan de toekomst. Vorig jaar heb ik besloten om te gaan beleggen. Ik wilde starten met 5.000 euro.

Als men gaat beleggen, dan weet men uiteraard dat de in het verleden behaalde resultaten nooit een garantie zijn voor de toekomst. Wie kent deze slagzin niet? Isabel begrijpt heel goed dat nooit exact is te voorspellen wat ingelegde euro’s gaan opleveren. Maar dat maakt niet uit. Ze heeft gekozen voor een passend beleggingsprofiel en Dexxi laat heel duidelijk zien welke kansen en risico’s hier aan hangen.

Zoektocht naar betrouwbaarheid en zekerheid
Na een zoektocht kwam ik terecht bij Dexxi. Een van de belangrijkste redenen? Dexxi was genomineerd voor De Gouden Stier, als beste beleggingsinnovatie van 2016. Ik las het in diverse media; er waren goede recensies.”

“Wel, dat zegt natuurlijk wel iets,” zo vervolgt ze. “Als je in de financiële sector een serieuze nominatie binnenhaalt, dan doe je het goed. Je kunt er namelijk van uit gaan dat niet alleen de organisator van een dergelijke verkiezing maar ook de kritische pers in Nederland, financiële instellingen onder een vergrootglas leggen. Het gaf mij veel vertrouwen.”

AFM
Dat Dexxi alle benodigde vergunningen heeft van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), vindt Isabel een logische zaak.

“Het is prima dat er strenge controles zijn en dat financiële instellingen goed worden getoetst op hun bekwaamheid en de producten die ze aanbieden. Immers, als ik mijn geld ergens onderbreng, dan wil ik vooral vertrouwen hebben in de mensen die dit voor mij doen. Bovendien vond ik de communicatie van Dexxi goed. Hoewel de pagina met de meest gestelde vragen al veel inzichten gaf, zo had ik toch zelf ook nog wat vragen en die werden naar tevredenheid beantwoord.”

Ontzettend leuk
“En dus heb ik de eerste stap gezet,” zo zegt Isabel. “Met overtuiging. Maar wel houd ik mijn vinger aan de pols. Ik heb besloten om elke laatste dag van de maand in te loggen om te kijken hoe mijn vermogen zich ontwikkelt. En wat blijkt? Het dashboard is bijzonder overzichtelijk en goed te begrijpen, waardoor ik beleggen nu ook ontzettend leuk vind. Ik denk echt dat iedereen kan beleggen.”

“Maar… wat eigenlijk nog véél leuker is,” zo lacht Isabel tot slot. “Dexxi heeft goede rendementen gehaald. Ja inderdaad: veel meer dan wat je ontvangt op een spaarrekening. Ik kijk dus nu al met veel plezier terug op mijn eerste periode als belegger!”