Begin morgen en niet pas in december

Waarom? Omdat de inleg dan verdeeld kan worden over meerdere maanden. Het periodiek inleggen zorgt voor een betere risicospreiding.

Vanzelfsprekend heeft u nu goede voornemens. De kans is groot dat één van die voornemens iets met geld heeft te maken. Zoals bijvoorbeeld ‘meer geld opzij zetten voor de toekomst’.

Voor de pensioenopbouw is 31 december cruciaal om nog een fiscaal voordeel voor het betreffende jaar te creëren. Niet zo vreemd dat we ‘pensioen regelen’ graag voor ons uitschuiven.

De meeste mensen stellen het pensioen regelen uit tot november of zelfs december. En dus storten de meesten nog even snel voor de kerstdagen (en soms zelfs daarna).

De vraag roept zich op hóe u het dan wel vormgeeft?

Periodiek beleggen biedt uitkomst!
Met periodiek beleggen legt u automatisch een vast bedrag in op een pensioenrekening. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Periodiek beleggen is zeker interessant voor pensioenbeleggers want het gaat vaak om iets kleinere bedragen.

Een periodieke inleg instellen is eenvoudig en kan gecombineerd worden met onze beleggingsoplossing. Bij Dexxi belegt u duurzaam, gespreid, zonder storting- of opnamekosten en betaald u geen transactiekosten.

Maak een plan en hou je eraan
Met een goed plan hoeft u niet elke keer opnieuw na te denken over uw beslissing en het is één van de beste manieren om de emotie uit te schakelen. In plaats van elke keer opnieuw een beslissing te moeten nemen, kunt u dit proces beter automatiseren. U bespaart uzelf een heleboel tijd en moeite.

Uiteraard, kunt u tijdelijk uw automatische inleg stopzetten, het is geen verplichting! Zo blijft u flexibel, als het zo uitkomt belegt u iets meer, of juist iets minder als u uw geld voor andere uitgaven nodig hebt.

Jaarruimte?
Als u zich verdiept in de mogelijkheden om aanvullend pensioen op te bouwen, heeft u de term jaarruimte ongetwijfeld voorbij horen komen.

De regeling om aanvullend pensioen op te bouwen is gelukkig heel eenvoudig. Als u zélf voor uw pensioen spaart, dan mag u het door uzelf ingelegde bedrag opvoeren als aftrekpost bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. Dat betekent – vanuit rekenkundig perspectief bezien – dat u een lager inkomen creëert waarover u nu uw belasting moet afdragen.

En het goede nieuws is dat u dit trucje ieder jaar kunt herhalen. Legt u ieder jaar €5.000 in uw pensioenpot dan praat u bij een bruto rendement van 7,5% over 30 jaar over een pensioenkapitaal van €582.000. Daar kunt u tijdens uw pensioen aardig wat extraatjes van doen.

Bent u niet zo een rekenwonder? Geen nood, wij hebben onze jaarruimte rekentool weer geactualiseerd en u kunt onze handige rekentool gebruiken om uw jaarruimte voor 2022 te berekenen.

Reserveringsruimte
Bouwde u in de afgelopen jaren minder pensioen op dan van de overheid mag? En gebruikte u uw jaarruimte niet of niet helemaal? Dan mag u de overgebleven ruimte alsnog gebruiken om uw pensioen aan te vullen. Dit mag tot 7 jaar terug, dit heet reserveringsruimte.

Op de website van de belastingdienst kunt u de volledige berekening maken.

Ingewikkelde materie?
Een klein beetje maar. We hebben de begrippen op onze website nog even op een rijtje gezet.

Ook zitten wij klaar om het één en ander nader toe te lichten. Bel ons op 020-2614737, e-mail ons of ontvang support via de chat op de website.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.