De 5 kenmerken van eenvoudig en toegankelijk beleggen

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om te gaan beleggen. De kans is groot dat maar liefst 20% van de buren bij u in de straat al ooit ergens een beleggingsrekening opende.

Dat aantal zal in de komende jaren groeien en groeien. Beleggen wordt steeds populairder. En iets dat populair is, is dan dus blijkbaar ook eenvoudig en toegankelijk, toch? Anders, kan het niet zo populair zijn!

Wel… voor al diegenen die nog niet de stap naar het openen van een beleggingsrekening hebben gemaakt, hebben we 5 kenmerken op een rijtje gezet die bewijzen dat het in Nederland feitelijk heel eenvoudig en toegankelijk is om te gaan beleggen. Ook voor u!

Er is eigenlijk niets meer wat u hoeft tegen te houden.

Ten minste, als u de ambitie hebt om niet in te teren op uw spaargeld. Want, dit gebeurt dus op gewone spaarrekeningen: de inflatie (geldontwaarding) in Nederland is immers hoger dan de te ontvangen spaarrente op spaarrekeningen in Nederland.

De 5 kenmerken van eenvoudig en toegankelijk beleggen op een rijtje: 

 1. U houdt eigen regie!
  Het is uw geld. En dus blijft u de baas over uw eigen euro’s. Zo simpel is het. Als u inlegt, dan behoudt u altijd de mogelijkheid om ook uw geld weer van uw beleggingsrekening te onttrekken.
  Let op: dit moet dan wel gaan om een beleggingsrekening die in box 3 valt. We hebben het hier dus niet over een geblokkeerde rekening waarop u bijvoorbeeld – fiscaalvrij – voor uw pensioen vermogen kunt opbouwen. Maar begrijp ons niet verkeerd: op een ‘open’ beleggingsrekening kunt u óók gewoon pensioen opbouwen door vermogen te laten beleggen.
 2. U bepaalt zelf wat u inlegt!
  Wij – bij Dexxi – hebben bepaald dat het eerste in te leggen bedrag minimaal 100 euro moet zijn. Dát is de minimale start. Daarna bepaalt u helemaal zelf wat u inlegt. En, wanneer. Ook hier geldt dus dat u alles helemaal zelf bepaalt. Uw eerste inleg is overigens ook heel eenvoudig: u opent een beleggingsrekening tegenwoordig in slechts een paar clicks!
 3. Een begrijpelijk overzicht
  Op het moment dat u inlogt om te zien hoe uw vermogen zich ontwikkelt, wilt u niet het gevoel hebben dat u een ingewikkelde Sudoku-puzzel moet oplossen. Dat snappen wij. Bij Dexxi houden we van overzicht en heldere visuele communicatie. Het dashboard dat u ziet, nadat u hebt ingelogd met uw gegevens, geeft heel helder in één oogopslag aan wat de stand van zaken is!
 4. U bepaalt hoeveel risico u loopt
  Beleggen betekent altijd dat u enig risico loopt. Immers, niemand kan de toekomst voorspellen. U kent de slogan vast wel: ‘Alle resultaten uit het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst’. Bij Dexxi bepaalt u echter helemaal zelf wat uw risicoprofiel wordt. Bent u wat voorzichtig aangelegd? Geen probleem. Dan kiest u voor een defensief profiel. Bent u van nature wat avontuurlijker van karakter of bent u niet zo bang om wat meer risico te lopen: wel, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een offensief profiel.
  Overigens kunt u in de loop van de tijd – op weg naar uw beleggingsdoelen – dat risicoprofiel gewoon wijzigen. Makkelijk hè? En niet onbelangrijk: wij – van Dexxi – sturen u ook één keer per jaar daar een berichtje over om u op die mogelijkheid te attenderen. Daarbij toetsen we of u nog écht achter uw eigen gekozen risicoprofiel staat!
 5. Dexxi is er altijd om uw vragen te beantwoorden
  Hoe eenvoudig en toegankelijk beleggen bij ons ook is… we zijn er voor u. Daarom zijn wij altijd bereikbaar en beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Dat kan heel eenvoudig via het contactformulier, of via de chat op de website, maar tijdens kantooruren nemen we vanzelfsprekend ook de telefoon op.

Wij hebben veel kennis over beleggen
Overigens delen we graag onze expertise. Bekijk voor de aardigheid eens ons overzicht met inmiddels al honderden blogs over beleggen. Elke week publiceren we minstens één kennisblog!

Verder hebben we enkele interessante e-books ontwikkeld. Die zijn uiteraard eenvoudig en toegankelijk vormgegeven.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.