De 7 wetmatigheden van beleggers die het goed doen!

Wie belegt er nog niet? Dát is de vraag die we nu stellen want anno 2021 bent u waarschijnlijk in de minderheid als u nog niet de overstap maakte van het traditionele sparen naar het veel interessantere beleggen.

Maar ja, wát maakt iemand nu een verstandige belegger?

In het onderstaande lijstje met de 7 belangrijkste wetmatigheden beredeneren we het antwoord op die vraag vanuit de particuliere belegger. Dus, gewoon vanuit u. Voor u. De Gewone Man. Of, De Gewone Vrouw. Want, Iedereen is een belegger!

De 7 wetmatigheden van verstandige particuliere beleggers:

1.) Ze storten regelmatig bij
Beleggen zou eigenlijk een wezenlijk ‘onderdeel’ moeten zijn van uw financiële leven. Met andere woorden: maak er elke maand, of zo men wil: elk kwartaal, een prioriteit van. Stort regelmatig bij om cumulatief vooruitgang te boeken met de groei van uw vermogen. Dát is precies wat slimme en strategische beleggers doen: regelmatig bijstorten! (Daarmee voorkomt u bovendien dat u die euro’s, die u over hebt, aan iets anders besteedt!)

2.) Ze hebben een focus op de lange termijn
Slimme en strategische beleggers snappen dat beurskoersen schommelen. Op de korte termijn zijn deze koersen echter lastig te voorspellen. Eén onhandige uitspraak van een wereldleider kan daar al invloed op hebben. Maar het feit is wel dat op de lange termijn de beurskoersen een opgaande trend tonen. Dat was in het verleden altijd zo en de deskundigen zijn het er over eens dat dit in de toekomst zo zal blijven. Heb dus altijd – als u belegt – een focus op de lange termijn. Dáár zit namelijk de groei van uw vermogen!

3.) Ze doen het met eigen geld
Verstandige particulieren beleggen uitsluitend met hun eigen geld. Dus, met de euro’s die ze niet direct nodig hebben maar die ze wel op hun eigen bank- of spaarrekening hebben staan. Ze lenen absoluut geen geld elders om in te kunnen leggen of om te starten met beleggen. Dus: altijd beleggen met eigen geld! Maak daar nooit een uitzondering op!

4.) Ze beginnen vroeg met beleggen
Omdat slimme beleggers weten dat ze vele jaren vooruit moeten kijken (zie ook punt 2 in dit lijstje van wetmatigheden), beginnen ze zo vroeg mogelijk met beleggen. Je ziet precies om die reden dat bijvoorbeeld juist studenten en andere millennials de stap hebben gemaakt naar het beleggen. Logisch! Als je 25 jaar jong bent, dan heb je inderdaad nog een lange tijd voor de boeg om het eigen vermogen (meer) te laten groeien. Bijvoorbeeld voor het eigen pensioen, dat iedereen in Nederland overigens fiscaalgunstig kan opbouwen.

5.) Ze hebben hun emoties onder controle
Als de koersen op de beurzen plots dalen, dan kan dit persoonlijke stress veroorzaken. Dat begrijpen we. Maar toch zien we dat de verstandige en strategische beleggers daar niet zo van onder de indruk zijn. De reden? Ze hebben een focus op de lange termijn (zie wetmatigheid 2 in dit lijstje) én ze beleggen met eigen geld (zie wetmatigheid 3 in dit lijstje). Over de jaren bezien stijgen de beurskoersen altijd. Dat is overigens ook een wetmatigheid. Omdat deze beleggers dit vanuit hun hart en hoofd weten, hebben ze ook hun eigen emoties onder controle.

6.) Ze weten wat ze willen
Slimme en verstandige beleggers weten wat ze willen. Van het opbouwen van een pensioen tot aan het maken van die prachtige wereldreis over een jaar of 15. Of, wat te denken van de toekomstige studie van hun net geboren kinderen? Slimme en verstandige beleggers hebben een concreet eindbedrag als ambitie genoteerd. Ze wijken niet af van het initiële plan. Dat punt aan de horizon is de focus en elke dag willen ze een stapje dichterbij dat punt op de horizon komen. Kortom, ze snappen de voordelen van gericht vermogensbeheer.

7.) Ze laten het doen!
Natuurlijk hoeft u niet elke dag het Financiële Dagblad open te slaan om te zien wat de beurskoersen doen. Daar hebt u helemaal geen tijd voor. Het kan namelijk veel eenvoudiger: als u gaat beleggen, dan laat u dat doen door een professionele beleggingsorganisatie.

Bekijk meteen de handige rekentool waardoor u op eenvoudige wijze inzicht krijgt in wat er mogelijk is.

Of… download dit e-book!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.