Dexxi start in België

Online vermogensbeheerder Dexxi start in België

Persbericht

Antwerpen, 17 augustus 2017. Dexxi – www.dexxi.be – is een nieuwe online beleggingsoplossing op de Belgische markt. Door een eenmalige storting van een startbedrag (minimaal € 1.000,-), en eventueel maandelijkse bijstortingen, wordt op basis van een aanpasbaar beleggingsprofiel vermogen opgebouwd met inzet van indexbeleggingen.

Dexxi is een volledig geautomatiseerd beleggingsplatform waardoor kosten, een all-in fee van 0,8% per jaar, laag blijven. Dexxi is anderhalf jaar geleden succesvol gelanceerd op de Nederlandse markt.

Distributievergoeding in België vanaf 2018 verboden
Vanaf 1 januari 2018 mogen banken en vermogensbeheerders in België geen distributievergoedingen – ook wel retrocessies of kickbacks genoemd – meer accepteren. Deze belangrijke verandering voor de Belgische markt hangt samen met de goedkeuring van de Europese Mifid 2-richtlijn.

Indexbeleggen
Indexbeleggingen kennen geen distributievergoeding en zijn daarmee ‘Mifid 2-proof”. Indexbeleggingen zijn financiële instrumenten die een vooraf en transparante samengestelde groep van aandelen of obligaties volgen. Het grote voordeel is dat ze veel lagere kosten kennen dan beleggingsfondsen. De praktijk bewijst dat indexbeleggen op de langere termijn ook betere rendementen behaalt met lagere risico’s. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer van de professionele beleggers vertrouwen op indexbeleggen.

De juiste balans
Dexxi richt zich op particuliere beleggers en spaarders. Via een online selectiemogelijkheid kan gekozen worden voor een bepaald beleggingsdoel en beleggingsprofiel. Het ingelegde vermogen wordt belegd in een mix van indexbeleggingen. Volgens vooraf vastgelegde prestatie- en risicoindicatoren wordt de portefeuille continu gemonitord.

Door koersontwikkelingen kunnen bepaalde beleggingen een over- of onderweging krijgen, waardoor het beleggingsrisico toe- dan wel afneemt. Dexxi herweegt maandelijks alle portefeuilles. Daarmee zorgt Dexxi dat de beleggingsportefeuilles elke maand weer in evenwicht worden gebracht, zonder extra kosten.

Dexxi kent vijf verschillende beleggingsprofielen. De hoogte van het startvermogen, het aantal jaren waarin het vermogen kan groeien én de risicobereidheid bepalen de samenstelling van de indexbeleggingen die gezamenlijk een doelportefeuille vormen.

Op de website van Dexxi.be kan met een handige vermogenscalculator berekend worden hoe het vermogen zich ontwikkelt bij een bepaald beleggingsprofiel en beleggingsduur.

Einde persbericht

Over Dexxi
Dexxi is de nieuwe innovatieve beleggingsoplossing van Indexus, experts in indexbeleggen. Dexxi is er voor iedereen. Van beginnend tot ervaren belegger en van kleine spaarder tot vermogende particulier.

Indexus is 100% onafhankelijk en gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. Indexus is in 1997 opgericht en is sinds het jaar 2000 uitgegroeid tot een expert in indexbeleggen.

Indexus Groep B.V. is geregistreerd bij de AFM in Nederland .

www.dexxi.be