Dingen lijken niet geweldig op dit moment

Soms moet je gewoon zeggen zoals het is: Dingen lijken niet geweldig op dit moment.

Er is een goede kans dat de Centrale Banken in Amerika (Fed) en Europa (ECB) de economieën een recessie in duwen. De inflatie is de hoogste in vier decennia. De rente stijgt. Zowel aandelen als obligaties zijn met dubbele cijfers gedaald ten opzichte van de hoogtepunten.

Het is gemakkelijk om nu negatief te zijn, maar het is altijd gemakkelijk om negatief te zijn tijdens een dalende markt.

De aandelenmarkt zou niet dalen als er geen slecht nieuws was!

Aandelen zouden nog meer kunnen dalen. Of we zouden binnen een paar maanden nieuwe hoogtepunten kunnen zien.

Blijf kalm, niemand die het weet!
In plaats van heen en weer te gaan tussen positief en negatief kunt u beter kalm blijven. Waarom zou u zich druk maken om marktschommelingen als u weet dat de daling niet eeuwig zal duren?

Er is als lange termijn belegger geen noodzaak voor. Verwacht stijgende markten, neerwaartse markten, zijwaartse markten en alles daar tussenin.

Als u het geld op korte termijn niet nodig heeft, zult u zich op uw gemak moeten voelen dat de waarde van uw portefeuille af en toe daalt.

Succesvol beleggen op de lange termijn komt voort uit het loslaten van de gedachte om te doen alsof u de hele tijd weet wat er gaat gebeuren.

(En als u het geld op korte termijn wel nodig heeft, moet u niet beleggen!!)

Herbalanceer automatisch
De beste manier om met marktonzekerheid om te gaan, is een goede allocatie. Door te beleggen in brede, goedkope ETF’s, kunt u gemakkelijk en efficiënt diversifiëren. Bepaal uw asset-mix door te beleggen in aandelen voor groei op de lange termijn en in obligaties om het risico van paniekverkopen tijdens periodes van volatiliteit te verminderen.

Herbalanceren zorgt ervoor dat uw portefeuille gediversifieerd blijft. Herbalanceer automatisch, bijvoorbeeld per maand of kwartaal en u heeft het beste hulpmiddel om op het juiste spoor te blijven en beschermt u tegen de vernietigende aandrang van angst en hebzucht.

Om slechte markten te overleven, moet u zowel de bewegelijkheid als uw emoties onder controle hebben. Het is best oké om soms wat negatief te zijn, maar het is niet oké is om negatief te blijven.

Markten blijven niet eeuwig dalen en de ervaren belegger weet dat correcties erbij horen.

Het perspectief van Dexxi
Wij sporen u aan om op de beleggingsfilosofie van Dexxi en het automatisch herbalanceren te vertrouwen en zich op de lange termijn te concentreren. U komt dichter bij uw doel als u blijft vast houden aan uw plan. Als het doel niet veranderd is, zou uw beleggingsaanpak dat ook niet moeten doen, zelfs niet in tijden als deze.

Nog vragen of even sparren?

Bel ons op 020-2614737, e-mail ons of ontvang support via de chat op de website.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.