Een echt voordeel

Wanneer u uw geld investeert, moet het direct hard voor u gaan werken – dat is één van de redenen waarom Dexxi werkt met fracties van ETF’s.

Wat betekent het?
Traditioneel zijn beleggers alleen in staat om hele ETF’s te kopen. Deze ETF’s hebben verschillende koersen, waardoor het lastig is om met een kleiner bedrag een gediversifieerde, efficiënte beleggingsportefeuilles op te bouwen en te beheren.

Wat gebeurt er als er geld overblijft, of er niet genoeg is om een ​​hele ETF te kopen? Dat geld kan niet meteen geïnvesteerd worden, en u zou moeten wachten tot er weer genoeg gespaard is om een ​​hele ETF te kunnen kopen.

Fractie-posities stellen ons in staat om slechts een fractie van een ETF, zelfs een cent, te kopen.

Laten we een voorbeeld nemen
Als u een bijstorting doet van Euro 1.000, en wil een ETF ter waarde van Euro 35 kopen dan betekent dit dat u een toewijzing zou moeten doen van 5% van uw portefeuille. Met fractie-posities, zijn wij in staat om elk ​​bedrag van de portefeuille toe te wijzen aan de ETF, door gewoon een gedeelte van de ETF te kopen – wij zouden bijvoorbeeld de helft van de ETF kunnen kopen voor Euro 17,50, of een honderdste voor 35 cent. De onderstaande tabel geeft een vereenvoudigd voorbeeld van een portefeuille met ETF’s.

TabelIn de linkerkolom kunt u zien welke ETF’s worden gekocht en de koers van de ETF’s. In de rechter koloms, laten wij zien hoeveel geld geïnvesteerd zou worden met en zonder fracties van ETF’s.

Zoals u kunt zien, hoeft u met fractie-posities niet de volledige ETF’s te kopen. In dit voorbeeld zit u dat alles geïnvesteerd wordt, terwijl zonder de mogelijkheid van fractie-posities Euro 296,50 ofwel bijna 30% in contanten zou overblijven.

Waarom wordt dat extra geld niet gewoon geïnvesteerd?
Goede vraag – de reden is dat dit het risico binnen de portefeuille kan verstoren. De allocatie moet vast blijven zodat het risico van de portefeuille niet ‘drift’ naar een hoger of lager risicoprofiel. Door fractie-posities te gebruiken kunnen we zelfs de kleinste bedragen met grote precisie op een risico-evenwichtige manier investeren – zodat elke cent direct rendement kan gaan opleveren.

Op deze manier kunnen we een compleet en uitgebalanceerd portefeuille opbouwen, ook met kleinere bedragen.

Een echt voordeel
Voor zover wij weten, zijn wij één van de weinige vermogensbeheerders in Europa die direct fractie-posities in ETF’s op de beurs kunnen kopen en verkopen. Het is een baanbrekende ontwikkeling die een echt voordeel voor u biedt.

Daarnaast kost het kopen van een ETF op de meeste online handelsplatforms al snel Euro 5 per aan- of verkooptransactie. Wij rekenen geen transactiekosten, investeren twee keer per maand gratis uw bijstortingen, herbalanceren gratis 1 keer per maand en beheren uw beleggingsportefeuille voor een all-in fee van slechts 0,8% (incl. BTW) per jaar.