Een persoonlijke analyse

De allerbelangrijkste vraag die u uzelf moet stellen is: kan ik – als ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt – nog leven zoals ik nu ook leef?

Uiteraard is het antwoord voor iedereen zeer persoonlijk.

U wilt dat plezierige leven onverminderd voortzetten, ook als u bent gestopt met werken. Toch? U zult echter óók tegen die tijd ervaren, dat u maandelijks wezenlijk minder inkomsten hebt. Immers, de AOW is geen vetpot. Verre van.

Genoeg pensioen?
Misschien heeft u daarnaast zelfs helemáál géén pensioen opgebouwd. Omdat u bijvoorbeeld ZZP’er bent. Of, omdat uw werkgever die pensioenvoorziening niet biedt als secundaire arbeidsvoorwaarde. Of misschien bent u alleenstaand of alleenwonend. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is er in Nederland sprake van een explosie van alleenstaanden. Het CBS verwacht zelfs dat 1 op de 4 volwassen inwoners in ons land uiteindelijk alleenstaand of alleenwonend is. Of dit nu een bewuste keuze is of niet, u weet als geen ander dat dit consequenties heeft voor uw financiële huishouding.

Kortom, het is van belang om eens een goede analyse te maken van uw eigen persoonlijke situatie!

Overleg sowieso eens met uw boekhouder, adviseur of accountant.

Er zijn bij Dexxi in ieder geval twee mogelijkheden om pensioen op te bouwen en dus aan de toekomst te denken.

  • 1. U gaat beleggen.
    Dat kan al vanaf €1.000 per jaar. Ideaal dus voor de beginnende belegger, die weet dat hij verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen financiële toekomst.U kunt bovendien via een superhandig rekentool de reikwijdte, het beleggingsprofiel en het einddoel bepalen. Veel gebeurt tijdens het beleggen automatisch. En alles is prima te volgen in een overzichtelijk dashboard.U moet uw opgebouwde vermogen wel in box 3 opgeven (boven heffingsvrij vermogen). Simpelweg gezegd: Dexxi maakt beleggen toegankelijk. Iedereen kan beleggen. U houdt de regie.Mocht u uw geld nodig hebben voor grote onverwachte persoonlijke uitgaven, dan hebt u ‘gewoon’ de beschikking over uw ingelegde vermogen. U trekt uw geld als het ware terug uit uw beleggingsportefeuille.
  • 2. U bouwt bij Dexxi fiscaalgunstig uw pensioen op.
    Ook hier gaat het om een vorm van beleggen. Echter, uw inleg voor uw pensioen trekt u dan af van uw aangifte inkomstenbelasting. Jawel… u gaat nú dus minder belasting betalen! Als u voor deze variant kiest gaat u minder inkomsten- of vermogensbelasting afrekenen. U hoeft uw opgebouwde vermogen namelijk ook niet in box 3 mee te tellen.U profiteert dan van fiscaalvriendelijke wetgeving; de Belastingdienst heeft daartoe de zogeheten Jaarruimte en Reserveringsruimte gecreëerd.

We hopen u met dit blog geïnspireerd te hebben om vandaag nog een persoonlijke analyse te maken!

Hulp nodig? Wij helpen u graag op weg!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.