Hoe iemand te overtuigen van beleggen?

Heeft u ooit geprobeerd een vriend, vriendin of familielid te overtuigen om te gaan beleggen en is het u niet gelukt?

Iemand komt erachter dat u actief bent op de beurs en vraagt ​​u wat hij of zij zou moeten kopen. Tesla? Of goud? En hoe zit het met bitcoin? Maar misschien zegt deze persoon ook dat ze zelf nooit zouden beleggen – het is gewoon te riskant!

U probeert dan uit te leggen dat dit niet zo is. Dat echt beleggen geen gokken is en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Integendeel, er is een heel gemakkelijke manier om te beleggen met goedkope op de beurs verhandelde fondsen die… zzzzzzz!

En het is al te laat! Iedereen viel in slaap.

Dat is zo frustrerend! Hoe kun je een goede vriend of geliefde vertellen over iets dat hun leven zou kunnen veranderen – als ze maar zouden luisteren?

We hebben enkele ideeën.

Heeft u bewijs nodig? Hier is het.

Hieruit blijkt dat ‘s werelds grootste aandelenmarkten herhaaldelijk tegenslagen hebben overwonnen en iedereen die belegd was een hoger rendement hebben gegeven dan de spaarrekening, obligaties, goud of onroerend goed.

Zelfs COVID was maar een momentopname.

En waarom? Omdat vooruitgang en indirect uw winst afhankelijk zijn van het succes van de meest competitieve, creatieve en vindingrijke bedrijven ter wereld.

U krijgt te horen: oké maak het mij gemakkelijk.

U wordt gevraagd: “Hoe weet ik in welke aandelen ik moet beleggen?”

Uw antwoord: “Dat hoef je niet te weten. Je kiest gewoon geen enkel aandeel.”

Herinnert u onze beursgrafiek hierboven nog? U maakt winst door de hele markt te bezitten. De beste strategie is om uw geld te spreiden over zoveel mogelijk van ‘s werelds toonaangevende bedrijven.

En dat doet u door te beleggen in zogenaamde ETF’s tegen super lage kosten. Het is een soort “mandje” die automatisch, zonder moeite, investeert in de honderden of zelfs duizenden bedrijven die de wereldeconomie domineren – van de VS tot Europa tot Azië-Pacific.

Omdat ETF’s zo briljant zijn ontworpen voor dit doel, zijn ze van niets uitgegroeid tot een industrie die nu de thuisbasis is van vele miljarden en miljoenen investeerders.

Vraag: Ben je bang om te beleggen omdat je ook geld kunt verliezen?

Als u pech heeft met het instappunt en tijdens een crisis verkoopt, verliest u geld op de beurs. Dat ziet u ook in de grafiek hierboven. Als u echter wacht tot de aandelenmarkt zich herstelt, verliest u niet.

Zelfs de meest ongelukkige beleggers van de afgelopen 50 jaar hebben geen geld verloren als ze minstens 14 jaar of langer belegd zijn gebleven in een mandje aandelen van over de hele wereld.

Sparen is echt een stuk riskanter dan het lijkt!

Natuurlijk houden wij mensen van sparen omdat we het als veilig beschouwen.

Op korte termijn lijkt contant geld veilig. Op de lange termijn is het echter een slechte strategie om aanzienlijk meer geld aan te houden dan u nodig heeft om uw rekeningen te betalen. Dat komt omdat inflatie langzaam maar zeker uw koopkracht doodt.

Als de jaarlijkse inflatie 3% is zal de waarde van uw geld in minder dan 23 jaar gehalveerd zijn.

Bespeurt u nog enige twijfel?
Begin dan klein. Met een startbedrag van € 100,- en een inleg van € 50,- per maand zet u al uw eerste stappen.

Laat zien wat het oplevert met onze rekentool.

Veel plezier met overtuigen!
We willen niet doen alsof het gemakkelijk is om een ​​ETF-zendeling te zijn. Onthoudt dat u iemand die niet wil luisteren niet meteen kunt overtuigen. En vaak is het gewoon niet het juiste moment in iemands leven om iets nieuws te leren.

Maar uw inspanningen kunnen nog steeds een verschil maken zonder dat u het beseft. Misschien heeft u een zaadje geplant. U heeft iemand iets gegeven om over na te denken. Als hij of zij er klaar voor is, komt hij of zij misschien naar u toe en zegt:

“Hé, vertel me eens meer over die ETF’s waar je me laatst over vertelde.”

U kunt natuurlijk ook ons gratis eBook sturen om te overtuigen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.