Hoe vaak kijkt ú in die mapjes?

Dit blog hebben wij specifiek geschreven voor die mensen die een lijfrente, of meerdere lijfrentes hebben lopen. Zoals bijvoorbeeld banksparen. Of, die een lijfrenteverzekering bij een verzekeraar hebben afgesloten.

Maar dit blog is óók voor die mensen die helemaal niet weten dat ze een lijfrente hebben lopen. Of, die mensen die het gewoon – door alle drukte – vergeten zijn dat ze ooit iets dergelijks hebben afgesloten. (Misschien komt de lijfrente binnenkort al wel tot uitkering!?).

Tevens is dit blog nadrukkelijk ook interessant voor die mensen die nog helemaal niet sparen voor de toekomst maar zich er wel bewust van zijn dat ze dit natuurlijk wel moeten gaan doen!

Abracadabra?
Daarom als eerste onze vraag aan u: controleert u eens die mapjes in uw administratie waar u elk jaar ‘die papieren en financiële jaaroverzichten’ in stopt maar die u daarna eigenlijk nooit meer inkijkt. Met ‘die papieren’ bedoelen wij de overzichten, vaak gelardeerd met allerlei tabellen met kreten als ‘ingelegd vermogen’ en ‘het vermogen nu’. U begrijpt vast wat wij bedoelen. Meestal ontvangt u die informatie één keer per jaar.

Voor velen van u is al die financiële informatie echter vaak niet veel meer dan wat ‘abracadabra.’ Toch? Hoeft u zich overigens niet voor te schamen, hoor. Het is ook allemaal vrij ingewikkeld. Heel veel mensen weten niet hoe hun eigen financiële toekomst precies in elkaar zit.

Toch is het beslist verstandig geweest dat u ooit een lijfrente hebt gekocht. U begrijpt als geen ander dat het credo ‘regeren is vooruitzien’ van groot belang is als u nadenkt over uw eigen financiële toekomst.

Premiespaarpot
Echter, de rente staat op dit moment historisch laag en voorlopig verwacht geen enkele deskundige of analist dat de rente op korte termijn weer flink gaat stijgen. Sterker nog: er zijn goed onderbouwde analyses dat de spaarrente pas op z’n vroegst weer over 10 jaar gaat stijgen.

Het gevolg is dat die premiespaarpot van uw lijfrente nauwelijks, of niet (!), groeit. Zonde, zo lijkt ons.

Onze tip: overleg eens met uw boekhouder, uw financieel adviseur of accountant, of degene die voor u de belastingen verzorgt, hoe u dit kunt ondervangen. Wij zijn er van overtuigd dat u zult concluderen dat een traditionele lijfrente geen zoden meer aan de dijk zet. Eigenlijk is dat nog ‘zachtjes’ uitgedrukt.

Maar, er is een alternatief.
U kunt bijvoorbeeld denken aan een lijfrenterekening. Uw inleg op de lijfrenterekening wordt door onze deskundigen op professionele wijze belegd op de beurs. Het uiteindelijke doel is vanzelfsprekend om te komen tot een aantrekkelijke uitkering. Bedragen kunnen periodiek worden gestort, maar ook is het mogelijk om één keer per jaar een storting te doen.

Het verschil tussen een ‘gewone’ lijfrente en een lijfrenterekening is vrij eenvoudig: bij de eerste wordt de hoogte van de uiteindelijke uitkering bepaald door de inleg en de rentestanden. Bij de tweede wordt de hoogte van de uiteindelijke uitkering bepaald door de inleg én het behaalde beleggingsresultaat.

Ook fiscaal vriendelijk vermogen opbouwen is mogelijk met Dexxi Pensioen . Vanzelfsprekend zijn er diverse regels en voorwaarden van de belastingdienst waar u aan moet voldaan.

De bottomline van dit blog is dat we hopen dat u zult inzien dat een ‘gewone lijfrente’ nauwelijks meer iets oplevert en dat het dus verstandig is om een andere keuze te gaan maken. Niets doen is wat ons betreft geen optie; immers, uw goede en verantwoordelijke gedrag om iets opzij te zetten voor de toekomst, wordt feitelijk afgestraft.

Het is (dus!) tijd om in de mapjes te duiken!