Is het lastig om veel geld te hebben?

U kent het volgende gezegde vast wel: ‘Geld maakt niet gelukkig’.  Of dit klopt, laten we aan u over. Maar, als u geld hebt, dan wordt het leven uiteindelijk wél een stuk makkelijker. Ook dát zult u met ons eens zijn. We hebben nu echter een andere vraag voor u: is het lastig om veel geld te hebben?

In dit blog beantwoorden we die vraag.

Als u de nieuwsberichten van de afgelopen maanden hebt gevolgd, dan hebt u beslist meegekregen dat Nederland volop aan het sparen is geslagen. Door de coronacrisis is het op dit moment bijna onmogelijk om écht goed je geld uit te geven. Immers, een bezoek aan een pretpark, bioscoop, dierentuin of festival is een ‘No Go’.  Lekker uit eten gaan en rondjes geven in de kroeg zit er ook niet in. Veel mensen hebben besloten om zelfs al niet meer te willen denken aan een mogelijke vakantie deze komende zomer. Er werd én wordt wel geld uit gegeven aan tuin en huis (en zonnepanelen!) maar de algehele trend was én is helder: we sparen!

De Nederlandsche Bank concludeerde dat Nederlanders in het jaar 2020 maar liefst 42 miljard euro op een spaarrekening hebben gezet. Dat was een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Gemiddeld is dit ongeveer 2500 euro per Nederlander.

Financiële buffer
Zodra we in Nederland weer wat meer vrijheden krijgen, kunnen we al die euro’s wellicht weer gaan uitgeven maar of de mensen dat daadwerkelijk (massaal) gaan doen, is nog maar de vraag. Mensen hebben nu immers ervaren dat het fijn is om een zekere financiële buffer te hebben. Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt!

Echter, velen hebben veel meer op die spaarrekeningen staan dan slechts een buffer. Misschien u ook wel. En dán komen we bij het antwoord op de eerder gestelde vraag: is het lastig om veel geld te hebben?

Ja, dat is lastig!

Het is zelfs een last!

Want, als u dat geld op een spaarrekening zet, dan teert u in op uw vermogen. De rente is nagenoeg 0%. Uw geld wordt dus minder waard. Dat komt door de inflatie, de jaarlijkse geldontwaarding. Wat u vandaag voor 1.000 euro kunt kopen, kunt u over een jaar niet meer aanschaffen voor datzelfde bedrag.

Straf!
Kortom… sparen is een last.

Sparen wordt bestraft.

Sparen is onnodig.

Er is gelukkig echter een strategisch slim alternatief waardoor u meteen inziet dat ‘het hebben van veel geld’ juist géén last hoeft te zijn.

U kunt namelijk een beleggingsrekening openen.

Risicomijdend?
Als u nog nooit hebt belegd, dan hoeft de stap naar het openen van een dergelijke rekening overigens geen grote te zijn. Zelfs als u van nature voorzichtig of risicomijdend bent aangelegd, dan nog is de keuze om te gaan beleggen een logische. U kiest op dat moment dan gewoon voor een heel laag risicoprofiel. Dat levert uiteindelijk wel minder rendement op maar u zult in ieder geval niet interen op uw vermogen, wat u dus wel doet als u ‘gewoon’ blijft sparen.

Bovendien geldt: als u gaat beleggen, bent u tevens bewust bezig met uw financiële toekomst!

Een betere bestemming
Overigens zeggen we er meteen bij dat het wél verstandig is om altijd die financiële buffer aan te houden voor plotselinge uitgaven. Dus, dan hebben we het over een bedrag waar u meteen over kunt beschikken als de nood aan de man is. Maar, al die euro’s bovenop die basisbuffer, verdienen een betere bestemming. In ieder geval een bestemming met een reële kans op rendement en groei. En, met een échte blik op de lange termijn.

De conclusie is helder: het is helemaal niet lastig om ‘veel geld’ te hebben!

Ontdek meteen de mogelijkheden!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.