Keep It Simple!

Met dit blog ‘onthullen’ we misschien wel het best bewaarde geheim over beleggen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit geheim omdat u óók intussen hebt ingezien dat ‘gewoon sparen’ he-le-maal niets meer oplevert? Zo ja, dan, beslist verder lezen. Dit geheim is ook voor u…

Het ‘geheim’ is eigenlijk heel simpel; Keep It Simple!

Verrassend? Misschien wel.

We leggen het u uit.

U hoeft namelijk helemaal geen professioneel belegger te zijn om toch rendement op uw spaargeld te genereren om daar in de toekomst leuke dingen mee te doen. Want ook u hebt dromen en wensen voor de komende jaren, toch? Juist! Als u wilt gaan beleggen, dan is het bovendien helemaal niet nodig om allerlei specifieke cursussen te volgen, u hoeft helemaal niet het verschil te weten tussen aandelen en obligaties. En put-opties. U kunt écht al die ‘ingewikkelde’ termen aan u voorbij laten gaan. U hoeft dus helemaal geen financieel expert te zijn om ook een start te maken met beleggen. U hoeft geen accountant, administrateur, financieel consultant of boekhouder van beroep te zijn.

Inderdaad. Keep It Simple!

Iedereen kan namelijk beleggen. Of u nu zorgmedewerker bent. Of ZZP’er. Of bouwvakker. Of management-assistente, arts, beleidsadviseur, jurist, bouwkundig tekenaar, pizzakoerier, buschauffeur, bewaker, stewardess, vertegenwoordiger, dagvoorzitter, docent, schoonmaker, postsorteerder of huisvrouw!

Vanaf 1.000 euro
Beleggen is namelijk niets meer of minder dan gewoon wat geld storten op een speciale beleggingsrekening. Dat kan al vanaf 1.000 euro. Het lijkt op een spaarrekening, zoals u dat vroeger ook deed. Zo’n rekening waar u dan wat rente op ontving omdat de bank uw geld weer aan anderen uitleende.

Nu wordt uw geld echter belegd door professionele beleggers. Zij zijn degenen die verstand hebben van beleggen. Het is hun dagelijkse vak. Zij houden alle koersen, marktontwikkelingen en uw portefeuille in de gaten. Het interessante is bovendien dat u uw geld ‘gewoon’ weer van de rekening kunt halen als u het onverhoopt toch zelf nodig hebt. Makkelijk hè?

Stappenplan
Het enige dat u hoeft te doen is te bepalen hoeveel risico u wilt lopen. Maar ook daar wordt iedere belegger-in-spé met een hele handige rekentool mee ondersteund.

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om heel offensief te beleggen. Dit betekent dat u accepteert dat u wat meer risico loopt. Maar tegelijkertijd kan hier het rendement ook hoger liggen. Echter, u kunt er ook voor kiezen om wat behoudender, wat voorzichtiger te beleggen. Het risico is dan minder.

Eerlijk is eerlijk; die laatste keuze zult u zelf moeten maken. Maar juist omdat de beleggingsprofielen zo helder worden uitgelegd en u absoluut zelf ook goed weet wat u wilt met uw spaargeld, weten we zeker dat u die keuze ook gewoon kunt maken.

Kortom: beleggen is niet zo heel ingewikkeld. Iedereen kan beleggen. U dus ook. De basis? We zeggen het nog maar een keer: Keep It Simple!