Koningsdag 2019; 8 tips om rijk te worden op de vrijmarkt

Het is komende zaterdag 27 april misschien wel de leukste nationale feestdag van het jaar. Op het moment dat we dit blogje typen zijn de weersvoorspellingen bovendien supergoed en veelbelovend. Juist ja… we hebben het over Koningsdag! We hopen dat u er net zo veel zin in hebt als wij. En… we hopen tevens dat u er dit jaar (weer) in slaagt om een leuk extra zakcentje te verdienen op de vrijmarkt.

Wij – van Dexxi – denken graag mee. U kent ons!

Daarom in dit blog voor u – en ook voor uw (klein-) kinderen – superleuke tips om op Koningsdag goed geld te verdienen. (U begrijpt vanzelfsprekend dat wij óók weten wat u met uw Koningsdagomzet zou kunnen doen – iets met beleggen – maar daar komen we aan het slot van dit blogje nog op terug!)

Hier zijn de 8 originele en verrassende tips!

  1. Bedenk een leuk raadspelletje!
   Zet een grote glazen bol neer en vul deze met snoepjes. Laat de voorbijgangers op de vrijmarkt dan raden hoeveel snoepjes er in zitten. U kent dit spelletje vast wel. Als mensen een gokje willen wagen, dan betalen ze daar een euro voor. Hoe gaaf is het niet als 1.000 mensen een gokje wagen. Uiteraard hebt u een leuk prijsje voor de winnaar, maar tel uit uw winst; 1.000 euro op één dag! Nou, wij weten wel wat u daarmee kunt doen. Die 1.000 euro staat precies gelijk aan het startbedrag om te kunnen gaan beleggen! Wat een toeval!
  2. Plaats een passpiegel!
   Als u kleding verkoopt, die u zelf niet meer draagt, plaats dan een passpiegel bij uw verkooptafel of -kleedje. Als een voorbijganger een leuke jas ziet, ook al zou deze maar voor 5 euro over de toonbank moeten gaan, dan wil de potentiële koper uiteraard zien of deze past. Een passpiegel is dus een handig middel om de omzet te stimuleren.
  3. Onderhandel!
   Als u voor een oude puzzel 4 euro wilt ontvangen, prijs deze dan in eerste instantie aan voor bijvoorbeeld 6 euro. U hebt dan wat onderhandelingsruimte gecreëerd. Als een potentiële klant twijfelt, dan kunt u de prijs altijd nog verlagen. Maar als u al meteen start op het minimumbedrag dat u voor die oude puzzel wilt ontvangen, dan verkleint u uw kans op verkoop omdat u niet zult zakken. Maar precies dat spel is nu juist de charme van Koningsdag. Een beetje onderhandelen met elkaar! Dan komt de omzet vanzelf!
  4. Was, stoom of strijk uw kleding!
   Natuurlijk hebt u intussen de passpiegel geregeld (zie punt 2 in dit lijstje) maar als u (oude) of (niet gedragen) kleding verkoopt, was, stoom of strijk dit voorafgaand aan Koningsdag. En, hang de kleding netjes op hangertjes aan een rek. Voor de koopjesjagende passanten is het dan verleidelijker om die trui, die regenjas of die broek beter te bekijken en te passen. Immers, die potentiële klant haakt af als die regenjas van 7 euro er gekreukeld en met vlekken bij hangt. Geloof ons… het oog wil ook wat! En, het is goed voor uw portemonnee!
  5. Gebruik prijslabeltjes
   Veel mensen durven niet te vragen hoeveel euro die oude Playmobil-garage kost, die ze bij u op het kleedje zien staan. Ze lopen dan verder. Wat een gemiste kans voor u. Maak daarom gebruik van prijslabeltjes. Zo kunt u in ieder geval de ‘verlegen’ klant voor u winnen. Loopt deze toch door? Wel, spreek hem/haar dan aan en open de onderhandelingen!
  6. Lach! Lach! En blijf lachen!
   We zeiden het al in het begin van dit blogje; de weersvooruitzichten voor Koningsdag zijn prima! Alle reden om te lachen. Maar blijf ook lachen als het onverhoopt toch wat druileriger weer wordt. Of, als u een uurtje niets verkoopt. Maak er een vrolijke dag van.Voorbijlopende (en koopjesjagende!) passanten zullen veel sneller met u een gesprekje aanknopen als u goed gehumeurd bent. Niemand heeft toch zin om met een chagrijnige boosaard te praten! Lachen is een omzetknaller!
  7. Benut de charme van uw kinderen!
   Eén dag in het jaar mag het. Jazeker! U mag – van ons! – uw kinderen slim en strategisch inzetten om uw Koningsdag-omzet te vergroten. Kleed uw kinderen vrolijk in het oranje, met schmink uiteraard en laat hen zélf vertellen hoe ‘gaaf’ het was om jarenlang met die Playmobilgarage te spelen. Of laat de kinderen zelf uitleggen dat ze met heel veel plezier die leuke stoere winterjas hebben gedragen maar dat die nu niet meer past. De klant luistert graag naar kinderen. Uw kans op verkoop neemt toe!
  8. Geen contant? Geen excuus!
   Het is 2019. Dus iedereen kan gewoon met Tikkie betalen. In de app maak je makkelijk een speciale QR-code aan. Print deze uit of trek hem netjes over en zet hem duidelijk neer bij je kraam. Even scannen en het geld staat direct op jouw rekening!

Enfin… we wensen u een geweldige, vrolijke en zonnige Koningsdag. Met al deze tips kan het niet meer misgaan, zo menen wij!

Ongetwijfeld weet u wat u met de opbrengsten wilt doen. Maar mocht u toch geen idee hebben op dit moment, dan hebben wij uiteraard een goede suggestie: open een minderjarige rekening.

Veel plezier! Laat ons weten hoe het is gegaan!

Volgende week 7 ‘echte’ besparingstips om voor uw pensioen te sparen!