Kun je al vóór je dertigste met pensioen?

We vallen meteen met de deur in huis. Want… Ja, dat kan: u kunt in Nederland al met pensioen voordat u dertig kaarsjes op uw verjaardagstaart hebt uitgeblazen! Ter verduidelijking: in dit blog definiëren we ‘pensionering’ als het moment waarop u stopt met werken omdat u genoeg geld hebt verdiend (u bent binnen en daardoor onafhankelijk!). De tijd is aangebroken om écht te gaan genieten van het leven.

U ook snel met pensioen?
Dé vraag is echter of u – als twintiger – er in zult slagen om in een kort tijdbestek meervoudig miljonair te worden en dan dus ook te kunnen stoppen met werken. Maar eigenlijk geldt dit óók voor elke dertiger, veertiger of vijftiger: kunt u in ‘no time’ een bankrekening hebben waar bedragen op staan met minstens zes nullen voor de komma en waardoor de (financiële) zorgen voor de toekomst als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Alles kan natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn: dit is niet voor iedereen weggelegd.

U moet immers uitzonderlijke talenten hebben op professioneel gebied (sport, werk of ondernemerschap bijvoorbeeld), die u groots te gelde kunt maken. Of, u moet ‘geluk’ hebben met bijvoorbeeld een enorme erfenis die uw kant op komt.

Dat alles doet echter niets af aan het feit dat óók u uiteindelijk de ambitie mag hebben om (veel) eerder met pensioen te gaan dan de officieel pensioengerechtigde leeftijd in Nederland. Die ligt nu ergens tussen de 67 en 68 jaar. Als u in gedachten hebt om bijvoorbeeld al vanaf uw zestigste het wat rustiger aan te doen, dan kan dat en dan mag dat.

Maar regeren is wel vooruitzien!

En dán komen we bij het punt dat we willen maken in dit blog.
Als u eerder met pensioen wilt, maak dan een goede financiële planning. Begin ruim op tijd met het opzij zetten van uw euro’s waarmee u uw vermogen kunt laten groeien. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan beleggen. Eigenlijk is dat niet eens zo ingewikkeld. Zeker niet bij Dexxi, dat bekend staat om de toegankelijkheid die het creëerde rondom beleggen.

Men opent een beleggingsrekening, men kiest een beleggingsprofiel en men stort de eerste inleg. En, wat ook fijn is: er is bij Dexxi helemaal geen verplichting om elk jaar in te leggen. U stort wanneer het u uitkomt of past.

Natuurlijk stelt u uw doelen.

Want, als u zo op of rond uw zestigste met pensioen wilt, dan dient u daar uiteraard wel rekening mee te houden als u een financiële planning maakt. Het leuke is dat u met al deze variabelen kunt spelen in de superhandige rekentools op onze site. Wij weten zeker dat deze u interessante inzichten opleveren.

We hopen echter wel dat u úw eigen pensioenopbouw dan op een strategisch slimme wijze gaat inrichten! Want ook ú gunnen we ooit het moment dat u écht gaat genieten van het leven en ook kunt zeggen: “Hoera, ik ga met pensioen!”

Meer weten over pensioenbeleggen?
Bekijk voor de aardigheid eens onze e-books:

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.