Lucas wil architect worden

Lucas is een levendig jongetje van 6 jaar oud. Hij is dol op games. Sinds hij echter bij opa en oma allerlei dozen met bouwblokjes gevonden heeft, is zijn fantasie op hol geslagen. Hij bouwt de meest fantastische bouwwerken. En als het nodig is, dan helpt Opa Jan een handje. Lucas wil nu architect worden. Om ervoor te zorgen dat deze droom kan uitkomen, hebben Opa Jan en Oma Ria alvast een beleggingsrekening geopend bij Dexxi.

Lucas is het eerste kleinkind van Jan en Ria van Dooremalen. Ze zijn erg trotse grootouders. Lucas heeft ook nog een zusje, Eva. Jan en Ria hebben niets te klagen. Jan heeft tot aan zijn pensioen gewerkt als controller bij een middelgroot bouwbedrijf. Ria heeft een baan gehad als tandartsassistente. Hoewel ze genieten van hun vrije tijd, zijn Jan en Ria geen ‘big spenders’. Ze vinden het vooral fijn iets te kunnen doen voor hun eigen kinderen en kleinkinderen.

Aanzienlijk spaarbedrag
Jan is ook thuis degene die zich bekommert om de financiën. Dankzij hun bescheiden uitgavepatroon, hebben Jan en Ria een aanzienlijk spaarbedrag opgebouwd. Hoewel Jan niet echt een belegger is, heeft hij in het verleden wel obligaties gehad. Ook bezitten Jan en Ria een klein appartement aan de kust dat ze regelmatig verhuren.

Sinds de kleinkinderen er zijn, denken Jan en Ria wat vaker na over de wijze waarop ze hun kinderen en kleinkinderen financieel kunnen helpen. Door het professionele verleden van Jan, is hij goed geïnformeerd over de renteontwikkeling en de effecten daarvan op hun spaarvermogen. Jan heeft dan ook de moeite genomen zich uitvoerig te laten voorlichten over indexbeleggen. Een veiliger manier van beleggen, met gespreide risico’s, tegen aanmerkelijk lager kosten.

Overzicht en controle
De uiteindelijke keuze voor Dexxi is dan ook niet helemaal als een verrassing gekomen. De mogelijkheid om elke maand een bedrag bij te storten, geeft Jan het gevoel van overzicht en controle. Ook de flexibiliteit om te kunnen wisselen geeft rust.

Inmiddels zijn Jan en Ria gestart met een beleggingsrekening voor hun twee kleinkinderen. Waarbij ze naast een eerste basisbedrag elke maand een bedrag toevoegen. Zo weten Jan en Ria zeker dat ze hun steentje bijdragen aan de droom van Lucas om architect te worden.