Meer service en meer mogelijkheden: de overstap in uw voordeel

De krachtenbundeling met Semmie is een bewuste keuze; zowel Semmie als Dexxi zijn partijen waarbij iedereen – ongeacht kennis en vermogen – kan beleggen. In veel opzichten zijn Dexxi en Semmie dan ook vergelijkbaar.

Door samen met Semmie verder te gaan, kunnen we het zorgvuldige beheer van uw beleggingen – zoals u van ons gewend was – voortzetten. Daarnaast krijgt u toegang tot het digitale platform van Semmie en afhankelijk van uw vermogen, gaat u een lagere beheerfee betalen. Ook zal uw inleg sneller belegd worden; Semmie handelt namelijk elke werkdag.

We geven u graag een opsomming van de voordelen en behandelen daarna wat er anders gaat zijn.

1. Toegang tot de Semmie App
De afgelopen jaren heeft Semmie intern een digitaal platform ontwikkeld waar klanten gemakkelijk inzicht verkrijgen in hun beleggingen en de ontwikkeling daarvan. In de gebruiksvriendelijke app volgt u niet alleen de prestaties van uw portefeuille, maar wordt met behulp van economische modellen ook gemonitord in hoeverre u nog op weg bent met het behalen van uw beleggingsdoel.

In de app is het ook mogelijk om meerdere rekeningen te openen, interessante artikelen te lezen, een automatische incasso in te stellen en om direct te chatten met een medewerker die al uw vragen meteen beantwoord.

2. Aanpassing van de beheerfee
De kosten voor het beheer van uw portefeuille blijven bij Semmie gelijk of worden zelfs minder. Semmie kent, net als dat u gewend bent bij Dexxi, een overzichtelijke kostenstructuur. U betaalt namelijk enkel één all-in beheerfee. Dus geen aparte opzegkosten, geen aparte prestatievergoeding, en geen transactiekosten.

Heeft u een inleg tot een waarde van €500.000? Dan gaat u bij Semmie een beheerfee van 0,75% per jaar betalen.

En belegt u bij ons middels een financieel adviseur? Dan wordt er 0,10% in mindering gebracht op de beheerfee tot een inleg van €500.000.

Semmie Premium
Vanaf een inleg hoger dan €500.000 profiteert u niet alleen van één all-in beheerfee van slechts 0,65%, maar wordt u ook automatisch Premium Member.

3. Meer beleggingsmogelijkheden
Voor onze beleggingsmogelijkheden waren we altijd afhankelijk van Saxo Bank, die diende als depotbank. Doordat we nu met Semmie verder gaan, kunnen we u als klant ook extra service bieden. Zo wordt uw inleg straks sneller belegd. Momenteel handelen we één keer per week, op dinsdag. Dat gebeurt straks iedere werkdag. Hierdoor worden uw stortingen sneller belegd. Mocht er besloten worden om geld op te nemen, dan is dit sneller zichtbaar op uw tegenrekening.

Wilt u daarnaast een rekening openen of een extra rekening toevoegen, dan wordt deze ook sneller geopend en geactiveerd. De wachttijd hiervoor is ongeveer één werkdag.

4. Beleggen in één van de twee modelportefeuilles
U kunt straks per rekening kiezen hoe (duurzaam) u wilt beleggen. U krijgt namelijk de mogelijkheid om te beleggen in de ESG portefeuille of in de impact portefeuille. De ESG portefeuille bestaat uit bedrijven met een goede ESG-score; deze bedrijven nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Kiest u voor de impact portefeuille, dan belegt u onder andere in bedrijven die een actieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Deze bedrijven hebben zich gecommitteerd aan doelen die in het klimaatakkoord van Parijs zijn opgenomen. Zo investeert u in bedrijven die zich inzetten om de CO2-uitstoot te beperken.

Meer over deze unieke impact portefeuille leest u hier.

Op welke gebieden verschilt Semmie van Dexxi?
Ondanks dat Semmie en Dexxi in veel opzichten vergelijkbaar zijn, is er een voor de hand liggend verschil. Semmie ziet er anders uit. De nieuwsbrieven, het beleggingsplan en natuurlijk de app hebben de typische Semmie stijl.

Daarnaast zit er een groot verschil in de organisatie. Semmie is onderdeel van de Semmie groep en binnen deze organisatie wordt nauw samengewerkt tussen verschillende disciplines, zoals beleggingsexperts, designers en IT developers. Door deze diversiteit onderscheidt Semmie zich van andere vermogensbeheerders: Semmie is namelijk zelf in staat om verbeteringen (voor u als klant) door te voeren en is hiervoor niet afhankelijk van andere partijen.

Ook op het gebied van beleggingen en functionaliteiten voor beleggers zijn er een aantal verschillen tussen Semmie en Dexxi. Een overzicht:

Verschil Semmie Dexxi

* Belegt u bij ons middels een financieel adviseur? Dan wordt er 0,10% in mindering gebracht op de beheerfee tot een inleg van €500.000.

Ook op het gebied waarop de beleggingen beschermd worden (bij een eventueel faillissement) verschillen beide partijen van elkaar. Momenteel wordt er onderscheid gemaakt tussen het cashgeld dat op uw rekening staat en de beleggingen die uw bezit. Het cashgeld dat op uw rekening staat valt onder het depositogarantiestelsel.

Om ervoor te zorgen dat de beleggingen en het geld van klanten beschermd zijn, werkt Semmie met een Stichting. Deze Stichting heet de Stichting Bewaarinstelling Semmie en wordt gebruikt voor het bewaren van het geld en de beleggingen van onze klanten.

Met de Stichting zorgt Semmie ervoor dat wanneer Semmie failliet mocht gaan, de beleggingen en het geld van onze klanten altijd buiten de boedel van Semmie vallen. De Stichting Bewaarinstelling Semmie bewaart het geld en de beleggingen op aparte rekeningen bij een bank en hoort bij Semmie, maar staat (juridisch gezien) wel los van Semmie.

Meer weten?
Vanuit Dexxi-perspectief kijken we vol vertrouwen uit naar wat de toekomst ons, en u als klant, gaat bieden. Wilt u meer weten over de aankondiging? Lees dan het aankondigingsartikel Dexxi en Semmie slaan de handen ineen.

Wilt u meer weten over de gedachtegang achter deze krachtenbundeling? Lees dan het interview met Duco Frie, Martijn Receveur en Sem van Berkel Jr., CEO en founder Semmie.