Miljoenenjacht

Hoe groot is de kans dat u – bijvoorbeeld door mee te doen aan de Postcode- of Staatsloterij – 1 miljoen euro wint? En, hoe groot is die kans als u tijdens een gezellig avondje uit het Casino bezoekt. Hoe realistisch is het dan om te veronderstellen dat u aan het eind van dat bezoek naar huis gaat met 1 miljoen euro in the pocket?

Wij zeggen u eerlijk dat die kans niet zo groot is. Dat wist u waarschijnlijk zelf ook al.

Het is trouwens wel relatief makkelijk om 100.000 euro op te bouwen!

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u niet zou mogen dagdromen over het moment dat u daadwerkelijk de bellen hoort rinkelen en dat er zomaar een bedrag met zes nullen – of meer! – op uw bankrekening wordt bijgeschreven.

Miljoenenjacht
De vraag is echter of iedereen los van alle legitieme dagdromen en spannende fantasieën per sé miljonair moet worden?

Nee. Uiteraard niet.

De gemiddelde Nederlander is vooral gestart met beleggen omdat hij iets voor zichzelf wil opbouwen voor de toekomst.

Zo is bijvoorbeeld de ene op zoek naar een verstandige (en noodzakelijke) aanvulling op zijn pensioen, waarbij in Nederland een dergelijke inleg zelfs nog fiscaal aftrekbaar is. De andere droomt over die wereldreis die hij over 15 jaar wil maken. Voor hem (of haar!) is beleggen het enige logische alternatief voor sparen. Want, sparen levert niets op. De rente is al jaren nagenoeg niets en de verwachting is dat die de komende jaren niet zal stijgen.

De gemiddelde Nederlander denkt daarom ook helemaal niet in termen als ‘Beleggen is een ware Miljoenenjacht’ maar veel eerder in termen als ‘slim met mijn eigen geld omgaan’ of ‘het opbouwen van een appeltje voor de dorst’.

Iedereen kan beleggen
Gelukkig zijn er steeds meer verstandige Nederlanders – van jong tot oud – die zich niet gek laten maken door de kans om ooit miljonair te worden maar juist heel bewust een bewuste strategie hebben om het eigen vermogen stapje-voor-stapje te laten groeien.

Wij complimenteren hen. En, we heten iedereen van harte welkom!

Wij snappen best dat u niet op een wachtlijst wilt belanden om te kunnen beginnen met beleggen, nu de beurzen zo laag staan en het een mooi instapmoment is. Maar, vergeet niet dat beleggen voor de lange termijn is. Het gaat niet om vandaag of morgen maar om de komende jaren.

Laat u dus ook niet gek maken door de opwinding en het enthousiasme dat er nu is over beleggen. Maar maak een plan!

(Enfin…. Het blijft ook leuk om zo af en toe uitgebreid te fantaseren over financiële meevallers!)

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.