Nieuw: Direct Ingaande Beleggingslijfrente

U heeft een mooi lijfrente kapitaal weten op te bouwen en het is misschien al (bijna) tijd om de lijfrente uit te gaan laten keren. Een lijfrente-uitkering zorgt voor extra inkomen dat u periodiek krijgt uitbetaald op een fiscaal vriendelijke manier. Vooraf spreekt u een termijn af waarin u periodiek een bedrag krijgt uitgekeerd. Elke periode (maand/kwartaal/halfjaar/jaar) wordt u uit uw opgebouwde potje lijfrentekapitaal uitbetaald.

Valt uw lijfrente kapitaal vrij?
Er zijn veel partijen die u hierbij kunnen (konden) helpen. Deze partijen bieden u nagenoeg allemaal hetzelfde. Bij de banken en verzekeraars ontvangt u vaak een vast bedrag aan lijfrente-uitkering. Door de lage rentestand zal uw lijfrentekapitaal echter nauwelijks renderen tijdens de door uw gekozen uitkeringsperiode. Het kan daarom financieel aantrekkelijker zijn om uw lijfrentekapitaal door te beleggen tijdens de uitkerende fase, met kans op een hoger rendement.

Ook in de uitkerende fase kunt u nu dus kiezen voor een beleggingslijfrente als alternatief voor de ‘gewone’ verzekerde lijfrente. Hierbij hoeft u dus niet de uitkering uit te stellen in de hoop dat de rente stijgt. De hoogte van de uitkering wordt hierbij namelijk bepaald door het behaalde resultaat van uw beleggingen en niet door de rekenrente.

Uw lijfrente kapitaal heeft zo de mogelijkheid om verder te groeien terwijl u al uitkeringen geniet.

Direct Ingaande Beleggingslijfrente
De beleggingslijfrente is ontwikkeld als alternatief voor de ‘gewone’ lijfrente en werkt op dezelfde wijze als een ‘gewone’ lijfrente. Met het verschil dat uw inleg wordt belegd op de beurs. Dit resulteert in uitzicht op rendement en flinke lagere kosten.

De Direct Ingaande Beleggingslijfrente van Leidsche verzekeringen is nu ook mogelijk met de toegevoegde waarde van Dexxi Vermogensbeheer.

Startkapitaal lijfrente-uitkering
Het lijfrentekapitaal bestaat uit de door u eerder opgebouwde lijfrente (aanvullend pensioen), dit kan het geld zijn dat u heeft opgebouwd met een pensioenrekening bij ons, bij een bank of een lijfrenteverzekering van een verzekeraar.

Als ondernemer heeft u wellicht een oudedagsreserve opgebouwd of een stakingswinst na verkoop van uw onderneming. Ook deze kunt u nog gebruiken voor het startkapitaal van uw lijfrente-uitkering.

Uitkeringen
De hoogte van de uitkering in iedere periode hangt af van meerdere factoren. Het ingelegde startkapitaal, de gekozen looptijd van de uitkeringen, het rendement over deze looptijd en fiscale wet- en regelgeving en de frequentie van uitkeringen. Bekijk de regels voor de uitkeringsfase.

Het is belangrijk dat u weet wat u wel en niet met uw lijfrentekapitaal kunt doen. Dat hangt af van de vraag of u een oud regime of een nieuw regime lijfrente heeft. Wellicht heeft u weleens van de termen oud en nieuw regime lijfrente gehoord. Dit heeft te maken met veranderde fiscale regels.

Ook voor Oud regime
Met de Direct Ingaande Beleggingslijfrente kunt u zowel profiteren van uitzicht op rendement als van het behouden van de voordelen die horen bij een lijfrente onder oud regime. Een lijfrente die onder het oud regime valt heeft in de uitkerende fase meer mogelijkheden.

(Wilt u uw lijfrentekapitaal verder laten groeien met behoud van het oud regime, dan is dit vaak een passende oplossing met een goede combinatie van rendement en veiligheid.)

Offerte aanvragen
Dexxi werkt samen met onafhankelijke financieel adviseurs en geeft dus niet zelf advies. De adviseur maakt graag, geheel vrijblijvend, een persoonlijke berekening voor u. Hierin kunt u zien wat de te verwachten kosten en opbrengsten in een aantal scenario’s zijn. Ook kunnen zij u inhoudelijk adviseren over uw persoonlijke financiële situatie en samen met u onderzoeken of deze lijfrente passend voor u is.

Het afsluiten van uw Beleggingslijfrente kunt u eenvoudig regelen via uw eigen financieel adviseur.

Indien u nog geen eigen financieel adviseur heeft brengen we u graag in contact met iemand in uw regio. U kunt hier uw gegevens achterlaten.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.