Niks doen is geen optie. Stilzitten is funest!

Stelt u zich eens voor; u bent ondernemer. Of beter gezegd: u wás ondernemer. U hebt uw bedrijf verkocht (bij deze: van harte gefeliciteerd!). Er staat een leuke som geld op uw bankrekening.

Wat nu? Misschien schommelt uw leeftijd rond de pensioengerechtigde leeftijd. Of wellicht nog een jaar of 5 daaronder. U hebt nu geen zin meer om een nieuwe onderneming te starten. U hebt immers het voornemen gemaakt om van uw pensioen te gaan genieten.

Dat had u bovendien uw partner beloofd. (En, is het ook niet gewoon superleuk om de kleinkinderen wat vaker te gaan zien?). Daarnaast ziet u dat enkele leeftijdsgenoten uit de vriendenkring zich inmiddels ook gedragen als succesvolle pensionado’s.

Kortom: u hebt groot gelijk dat u uw tijd anders gaat inrichten. Even een tempootje lager. Niet meer in de grote rush.

En tóch zeggen wij: Niks doen is geen optie. Stilzitten is funest!

Hopen op rendement?
Als de prachtige verkoopopbrengst van uw bedrijf op die bankrekening staat, dan weten we bijna zeker dat diezelfde bank al contact met u heeft gezocht (of: gaat zoeken). De bank wil met u bespreken wat er allemaal mogelijk is met die heerlijke euro’s, die daar zomaar op die bankrekening staan gestald.

Natuurlijk weet u dat er iets moet gebeuren. Niks doen is geen optie. Stilzitten is funest. De rente is immers laag en als het écht tegenzit niet eens zo veel meer dan 0%. Het heeft helemaal geen zin om daar te gaan hopen op een stukje rendement. Bovendien hebt u uw hele leven lang ondernomen en dús zit het in uw genen om ook dát stukje geld te willen laten groeien.

De bank heeft een prima verhaal. Uw gesprekspartner komt met prima argumenten om zaken te blijven doen met u. Logisch ook. Ze hebben bij de bank best verstand van zaken. Eerlijk is eerlijk.

Creatieve mogelijkheden
Maar… wist en weet u wel dat er buiten de bank nog veel meer creatieve en kansrijke mogelijkheden zijn om vermogen te laten groeien? Vast wel. Maar ja, u hebt jaren lang een goed contact gehad met de bank en uiteraard hebt u volop vertrouwen in de bank. U hebt een prettige werkrelatie opgebouwd met de accountmanager met wie u jarenlang zaken deed, hoewel u nu wel een andere functionaris krijgt toegewezen die binnen de bank verstand heeft van beleggen.

Dat is weer even wennen. Toch?

Precies op dat moment komt ons welgemeend advies: kijk eens goed om u heen. Zoals u dat ook altijd deed toen u volop bezig was met ondernemen. Er zijn interessante alternatieven om in plaats van met een bank, nu eens een keer in zee te gaan met een professionele vermogensbeheerder.

En dan zijn we aanbeland bij het punt, dat we willen maken…

De core business van een professionele vermogensbeheerder is beleggen. Een bank doet dit ook maar heeft veel meer belangen en dwarsverbanden omdat een bank ook een grote verscheidenheid aan andere dienstverlening biedt.

Precies dáár zit de ultieme kracht van de professionele vermogensbeheerder. Die is elke dag bezig met slechts één grote ambitie; het willen laten groeien van het vermogen van zijn klanten.

Tevredenheid
Dat alles is iets wat wij bij Dexxi al jaren doen. En dat doen we tot tevredenheid van een groeiend aantal klanten. Daar zitten ook veel ex-ondernemers bij die hun bedrijf hebben verkocht en nu op deze wijze verder bouwen aan bijvoorbeeld hun pensioen. Dat doen ze samen met een professionele vermogensbeheerder die maar één focus heeft. Beleggen.

Niets meer. En, niets minder.

Wanneer zullen we afspreken? Of, start met de online kennismaking.

PS – Als u al tijdens uw ondernemerschap was gestart met beleggen, dan hopen we niet dat u de meest gemaakte denkfout hebt gemaakt.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.