Overboeken lijfrentepolis

Met regelmaat vernemen wij van geïnteresseerden dat zij in het bezit zijn van één of meerdere lijfrentepolissen, maar deze niet kunnen overboeken, omdat de polis nog niet aan het einde van de looptijd is.

Dexxi wil u er graag op wijzen dat een polis ook tussentijds kan worden beëindigd en overgezet!

De kans is groot dat uw huidige lijfrentepolis valt onder de veelbesproken ‘woekerpolissen’: verzekeringen met hoge kosten. Verzekeraars hebben ons maar liefst 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Grote kans dus dat u er ook één heeft.

Niets meer aan te doen? Zeker wel! Overstappen is minder ingewikkeld dan u denkt.

Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten laag zijn. En daardoor heeft u later heel wat meer kapitaal.

Waardeoverdracht
Heeft u een polis bij een andere verzekeraar of bank? Dan kunt u deze heel gemakkelijk laten overboeken naar Dexxi. Dit gebeurt dan middels een ‘waardeoverdracht’, waarin de verzekeraar of bank wordt verzocht het in de polis beschikbare bedrag over te boeken zonder belasting in te houden.

Let op: als uw nog lopende polis een kapitaal garandeert op de einddatum, is tussentijdse overzetting niet altijd verstandig. Kijk daarom goed naar de voorwaarden! Of laat ons er eens naar kijken. Mogelijk dat een tussentijdse overstap toch loont.

Uitzicht op meer (aanvullend) pensioen
Dexxi biedt u de mogelijkheid om het lijfrentekapitaal te beleggen. Veel lijfrentepolissen of bankspaarrekeningen zijn afhankelijk van de rentemarkt. En bij de huidige rente kunt u zich afvragen of dat nu wel zo aantrekkelijk is. Zeker gezien de vaak hoge kosten!

Door uw lijfrentekapitaal te gaan beleggen heeft u uitzicht op meer pensioen. Maak zelf een scenario analyse met onze rekentool.

Nog meer voordeel
Het opgebouwde kapitaal verdwijnt bij overlijden vaak in de diepe zakken van de verzekeraar. Niet bij Dexxi. Bij Dexxi gaat uw kapitaal dan over naar uw erfgenamen.

Mocht u dus beschikken over een lijfrentepolis, waarvan de einddatum in de toekomst ligt, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.