Slim beleggen: dus, beleggen met vaste kosten

Vraag aan u, …. hoeveel mensen in uw (directe) omgeving beleggen?

Wij weten zeker dat u verrast zult zijn over de antwoorden. Veel meer ‘JA’ dan u wellicht van te voren had gedacht. Logisch ook. De rentevergoedingen op spaarrekeningen zijn praktisch nihil en vaak ook nog lager dan het huidige inflatiepercentage; dus het wegzetten van uw spaargeld op een spaarrekening, kost u eigenlijk alleen maar geld.

Zonde!
Begrijpelijk dus dat mensen – ook u! – andere opties overwegen. We weten daarom zeker dat u ook wel eens over dit vraagstuk van beleggen nadenkt. Of het nu om de opbouw van een verstandig appeltje voor de dorst gaat, het sparen voor die prachtige wereldreis over een paar jaar of het anticiperen op de hoge studiekosten van uw nu nog jonge kinderen. Of zelfs ook als u nog helemaal geen specifiek einddoel hebt…

Kosten?
De kritische vraag die iedere belegger-in-spé echter altijd stelt, betreft de te maken kosten. Dus, wat kost het feitelijk om te beleggen?

Natuurlijk weet u dat een financiële instelling het beleggen voor u faciliteert en administreert. En dat daar mensen met verstand van zaken werken, die elke dag een strenge vinger aan de pols houden. Dit vertegenwoordigt uiteraard enige waarde.

Maar toch is het een fijn gevoel om nooit voor verrassingen te komen staan.

All-in tarief
Gelukkig snappen de financiële instellingen dit ook steeds beter. Beleggen met een vast all-in tarief komt steeds vaker voor.

Dan hebben we het dus over het feit dat er geen aanvullende kosten zijn voor het openen, aanhouden en bijhouden van uw beleggingsrekeningen. En, hoe mooi zou het niet zijn als het (bij)storten op of het onttrekken aan uw beleggingsrekening helemaal gratis zou zijn?

Met andere woorden: waarbij de totale eindkosten altijd helder en gedefinieerd zijn. Klip en klaar. Slim beleggen is beleggen met vaste kosten.

Mede ook daarom is beleggen niet meer uitsluitend weggelegd voor de mensen die een enorm vermogen bezitten. Beleggen is juist ongekend toegankelijk geworden en voor iedereen, die zijn spaargeld wil laten groeien, een realistische en begrijpelijke optie geworden.