Tips (4) voor uw gesprek over beleggen

Als u worstelt met de vraag of u wel of niet ‘moet’ gaan beleggen, dan zijn er twee mogelijkheden. U kunt zich enerzijds laten informeren door een professioneel financieel adviseur, die weet wat kan, wat nodig is én wat voor u gerechtvaardigd is.

Of… u bent uw eigen adviseur.

Beide keuzes zijn vanzelfsprekend goed. Wat wél belangrijk is om te weten (en de financieel adviseur zal u dat ook vertellen): beleggen in Nederland is anno 2022 hartstikke eenvoudig en transparant geworden.

Iedereen kan dus beleggen. Sterker nog, wij zeggen zelfs: ‘Iedereen is een belegger’.  Dit laatste is ook echt een waarheid als een koe, want steeds meer Nederlanders openden in de afgelopen jaren een beleggingsrekening en zeiden het traditionele sparen vaarwel. Beleggen werd de norm!

Beleggen ís de norm!

Logisch, want… het stallen van euro’s op een gewone spaarrekening, levert niets meer op. Vermogen kan immers niet groeien als het rentepercentage om en nabij de 0% ligt. U zult dat met ons eens zijn.

Daarom beleggen.

Een financieel adviseur?

Uitstekend!

Het is onze ervaring dat er veel deskundigheid is in Nederland en dat een persoonlijk advies op maat bovendien nuttige informatie oplevert. Vooral als het gaat om vermogensplanning voor de lange termijn (wat hebt u eigenlijk nodig?) én hoe u dit kunt koppelen aan de keuze om te beleggen.

Of heeft u misschien een pensioengat? Of gaan uw kinderen straks studeren? Een financieel adviseur kan u verschillende oplossingen aanbieden.

4 tips
We hebben 4 tips op een rijtje gezet die voor u van belang zijn in het gesprek met uw financieel adviseur of met uzelf.

Wij leveren hieronder een kleine bijdrage aan dat gesprek .

 1. Beleggen is eenvoudig: er zijn geen verborgen vaste kosten, dus geen verrassingen
  Bij Dexxi betaalt u voor uw beleggingsrekening een all-in-tarief van 0,8% per jaar tot een vermogen van € 250.000 euro. Dexxi berekent verder géén extra kosten. Het (laten) uitvoeren van transacties is geheel kosteloos. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het periodiek bijstorten of onttrekken. Absoluut geen verrassingen. Dus, 100% duidelijkheid.
 2. Beleggen is eenvoudig: iedere belegger bepaalt zélf zijn eigen beleggingsprofiel
  Als u een beleggingsrekening opent, dan kiest u uw eigen beleggingsprofiel. Dat varieert van ‘zeer defensief’ (lees: ‘ik wil heel voorzichtig beleggen en nauwelijks risico lopen’) tot aan ‘zeer offensief’ (lees: ik durf wel wat risico te nemen en als het goed uitpakt, dan heb ik ook veel rendement’). Speel eens met de rekentools op onze site om te kijken hoe die verschillende niveaus van risico’s financieel kunnen uitpakken. Makkelijk, hè?
 3. Beleggen is eenvoudig: u hebt inzicht in alles! Maar dan ook écht alles
  Het is en blijft uw geld en daarom hebben wij er bij Dexxi voor gezorgd, dat u altijd 24/7 inzicht hebt in de ontwikkelingen van uw vermogen. Na het inloggen op uw account, ziet u wat de stand van zaken is. Dat dashboard is zéér gebruikersvriendelijk en van hoge kwaliteit. Daar zitten verder geen addertjes onder het gras. Ook hier geen verrassingen. What You See Is What You Get!
 4. Beleggen is eenvoudig: geld onttrekken van uw beleggingsrekening kan altijd
  Net als bij een ‘gewone’ bank- of spaarrekening, kunt u uw geld onttrekken van uw reguliere beleggingsrekening. Ook hier kunnen we veel tekst aan wijden in dit blog, maar het is wat het is en u leest het goed: er zijn geen verborgen kleine lettertjes. Als u uw euro’s terug wilt hebben, dan krijgt u ze terug. Simpel. En, duidelijk. (*)

Kortom, er zijn geen ingewikkelde regels.

Welke keuze u ook maakt… succes met het gesprek!

Meer weten?
We hebben een handig e-book samengesteld waarin we op toegankelijke wijze en in begrijpelijke taal uitleggen hoe beleggen bij Dexxi werkt. Download deze meteen!

(*) Er is één uitzondering: als u specifiek belegt voor de opbouw van uw pensioen, dan geniet u in Nederland een belastingvoordeel. U mag namelijk uw inleg van uw aangifte IB aftrekken. In dat geval is het niet mogelijk om ‘zomaar’ euro’s van die beleggingsrekening af te halen. Dit kunt u dus zeker overleggen met uw financieel adviseur want die kan voor u berekenen wat dit belastingvoordeel voor u is!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.