Toestroom van (nieuwe-) beleggers

Voor velen was beleggen tot een aantal jaar geleden nog een ‘Ver van mijn bed’-show en hield men vast aan sparen. Waarom echter kiezen voor iets wat niet rendeert, terwijl het ook anders kan? Althans, zo denkt men op dit moment. Beleggen komt bij veel meer mensen in beeld.

Bij Dexxi zien we daadwerkelijk een omslag in de mindset.

Sta niet toe dat uw goede gedrag wordt afgestraft
De vermogensrendementsheffing is niet in strijd met het eigendomsrecht. Dat heeft de rechter onlangs bepaald in een proefproces dat was aangespannen door de Bond van Belastingbetalers. Dit is feitelijk slecht nieuws voor alle spaarders.

Sparen levert niets meer op. Dat is iets wat veel mensen al wisten en weten. Het storende is echter dat de vermogensrendementsheffing nu voorlopig in tact blijft met als gevolg dat spaarders relatief veel belasting moeten betalen over hun spaargeld. Eigenlijk: te (!) veel.

Onrechtvaardig
Feitelijk iedereen vindt dit zéér onrechtvaardig. Dan spaart u een appeltje voor de dorst, u neemt uw oprechte verantwoordelijkheid voor de toekomst en dan wordt u afgestraft voor uw goede gedrag. Waar zit het legitieme argument dat men belasting moet betalen over het surplus van uw spaargeld?

Het rentepercentage bij sparen ligt bijna overal onder de 1%. Het gevolg? Spaargeld wordt door de inflatie, die hoger is dan 1%, letterlijk minder waard. En dan komt die belasting er ook nog eens bij.

Sparen is om al deze redenen derhalve geen optie meer. Dat moge duidelijk zijn. Het is een must geworden om alternatieven te onderzoeken om vooral geen verlies te lijden over stilstaand geld.

Mindset wordt anders
Zo willen de traditionele spaarders ontdekken of beleggen bij hen past. Ze zien hoe dan ook dat ze al kunnen starten met een inleg van 1.000 euro. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om eenvoudig – en vooral ook begrijpelijk – de ontwikkeling van het ingelegde vermogen te monitoren. Men hoeft er geen cursus voor te volgen. Iedereen kan beleggen.

En dus zien we een toestroom van (nieuwe-) beleggers. De economische verwachtingen voor de nabije toekomst zijn daarnaast hoopvol. Niet alleen grote bedrijven maar iedereen zal profiteren van de stijgende conjunctuur. Wel, dan is het logisch dat al die extra euro’s, die niet direct worden uitgegeven, een nuttige bestemming krijgen.

Gebruik eens vrijblijvend onze rekentool, dat kost niks!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.