Waarom Nederland een goed beleggingsland is

Heel Nederland kleurt morgen weer oranje en daar wordt iedereen blij van.

Zo werden wij een aantal weken geleden ook vrolijk met een mooi bericht dat wij lazen in één van de grootste kranten van Nederland. De Telegraaf kopte dat Nederland het beste beleggingsland van Europa is.

Marktonderzoeker Morningstar had een aantal landen met elkaar vergeleken en uit dat onderzoek bleek dat Nederland met een bedrag van 53,7 miljard euro, dat is belegd bij in Nederland gevestigde fondshuizen, het beter doet dan een aantal andere gerenommeerde landen om ons heen.

Fondshuizen?
Maar, we kunnen ons voorstellen dat het voor ‘De Gewone Nederlander’ toch een beetje raadselachtig is. Wat wordt er nu precies bedoeld met dat artikel? En, lijkt ‘beleggen’ op deze wijze niet alleen weggelegd voor mensen met ongelooflijk veel geld? En, hebben al die mensen dan allemaal zoveel verstand van beleggen? Toen wij in onze eigen kennissenkring eens rondvroegen of men wist wat het begrip ‘Fondshuizen’ inhield, wisten de meeste mensen niet precies wat daarmee bedoeld werd.

Leuk artikel dus. Maar iets te technisch.

Eenvoudig
Wij hebben beleggen daarom veel eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker gemaakt. Drie jaar geleden zijn we met ons platform Dexxi gestart.

Simpeler kan het bijna niet: de belegger-in-spé heeft meteen vanaf de eerste stap de volledige regie. Logisch: het gaat immers om úw geld! Zo bepaalt u middels het handige stappenplan wat het doel van uw belegging is. Dat kan van alles zijn. U hebt bijvoorbeeld het plan om een aanvulling op uw pensioen te creëren. Of u wilt eerder stoppen met werken? Of, ook heel verstandig: u wilt uw hypotheek eerder aflossen.

Kortom; u bepaalt het doel.

Vanaf 1.000 euro
De meest logische vraag daarna is hoeveel geld u dan wilt beleggen. U kunt er zelf voor kiezen of u wel of niet maandelijks wilt inleggen. Bij ons kunt u in ieder geval al starten met een bedrag van slechts 1.000 euro. We geven daarbij meteen een belangrijke tip: beleg alleen met geld dat u op korte termijn niet direct nodig hebt.

De derde vraag is in hoeveel jaar u uw (financiële) doelstellingen wilt bereiken. Ook u weet het antwoord.

Offensief of defensief
Eigenlijk bent u er dan al. Althans, u kunt aansluitend in dat stappenplan kiezen of u offensief of defensief wilt beleggen. Dus, hoeveel risico wilt u nemen? Het is geheel aan u. Er zijn daar meerdere varianten op. Misschien leuk om in dat kader ook ons blog Hoe toekomstgericht bent u? eens te lezen, maar nogmaals: het is geheel aan u.

Team Dexxi
En dan opent u een beleggingsrekening. Wij – van Dexxi – zijn met ons team elke dag bezig om voor u het beste rendement te halen. Wij monitoren alle ontwikkelingen; we volgen het nieuws en wij maken gemotiveerde en goed onderbouwde keuzes. We bestuderen alle algoritmen. Bovendien herbalanceren we elke maand. Daarnaast kunt u ook binnen twee weken uw ingelegde geld terugontvangen.

U hoeft dus helemaal geen verstand te hebben van al die ingewikkelde technische termen zoals ‘Fondshuizen’. U hoeft helemaal niet elke dag de financiële bijlagen van de kranten diepgaand te bestuderen. Dat doen wij allemaal voor u.

AFM
Vanzelfsprekend houdt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland een strikte vinger aan de pols. Ook bij ons. Dat vinden we overigens geheel terecht. Mede daarom is er maar één conclusie: Nederland is een goed beleggingsland.

Weinig drempels. Voor iedereen toegankelijk. Alles goed beheersbaar. Juist ja. Iedereen kan beleggen.