Waarom u móet beleggen!

Nou ja u móet natuurlijk helemaal niets, maar uw spaargeld verdampt momenteel wel heel erg snel!

Er zijn geen banken meer die 2% spaarrente bieden, dus teren alle spaarders in op hun vermogen en worden ze min of meer gedwongen uit te kijken naar alternatieven.

En beleggen is daar zeker één van!

Sparen kost geld
Met de huidige spaarrentes is het zo goed als onmogelijk om de koopkracht risicoloos in stand te houden. Door inflatie wordt de koopkracht van het spaargeld elk jaar een beetje minder. Alleen al door de inflatie moeten we jaarlijks zo’n 2% rendement behalen om onze koopkracht in stand te houden.

Bij een spaarrente van 4% houden we nog een beetje koopkracht over maar als de rente, zoals nu, praktisch nul is dan kost sparen ons geld.

Meer sparen kost nog meer geld!
En bleef het maar bij inflatie. U moet ook nog rekening houden met de belasting. De belastingdienst gaat er standaard van uit dat u 1,9% rendement behaalt (boven de €50.000 zelfs 4,5%) en dat wordt belast tegen het vaste tarief van 31%.

Ongeacht het werkelijke resultaat op uw spaarrekening gaat jaarlijks dus minimaal 0,59% van het deel dat boven het heffingsvrije vermogen (€50.000 of €100.000 met fiscaal partner) naar de schatkist in de vorm van de zogenaamde ‘vermogensrendementsheffing’.

Veel sparen kost heel veel geld!!
Hoewel iedere spaarder nu inteert op zijn vermogen zien met name de ‘grootspaarders’ hun vermogen achteruit hollen.

Het hoofddoel van sparen — het in stand houden van vermogen — is door de inflatie (2%) en de gekelderde spaarrentes (0%) in combinatie met de relatief hoge fictieve rendementsheffing (1,9%) in box 3 nogal een utopie geworden.

Zeker voor ‘grootspaarders’ die ook nog eens geconfronteerd worden met negatieve spaarrentes van 0,5% voor een spaarsaldo boven €100.000.

Beleggen als alternatief
Al decennia lang blijkt dat op de lange termijn een belegging meer oplevert dan die traditionele spaarrekening. Dat er enige mate van onzekerheid is, is helder. Immers, de koersen van beurzen kunnen ook (tijdelijk) dalen.

Tóch is op de lange termijn de keuze voor beleggen interessanter en rendabeler in vergelijking met dat traditionele sparen. Zeker in deze tijden …

Gelukkig is beleggen in de afgelopen jaren eenvoudiger en toegankelijker geworden. U hoeft helemaal geen diepgaande kennis te hebben van de wereldwijde ontwikkeling rondom aandelen en obligaties op de talloze beurzen.

Welnee: niets van dat alles! Daar is Dexxi voor.

Maak eens een berekening met onze handige rekentool en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Dat kost in ieder geval niks!

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.