Wat is een goed instapmoment?

Dat is een hele goede vraag. Het antwoord daarop is dat het ideale instapmoment niet bestaat. Niemand kan voorspellen of de beurzen de komende maanden zullen stijgen of dalen. En niemand weet wat beleggingen morgen waard zijn.

Spreid de instapmomenten en verklein het risico
Als u wilt gaan beleggen is het verstandig om op verschillende momenten in te stappen. U hoeft uw geld niet in één keer te beleggen. Dit kan ook prima over een aantal maanden of zelfs jaren.

Door op verschillende momenten beleggingen te kopen spreidt u het risico. Op deze manier middelt de prijs tot een gemiddelde aankoopprijs. Zo bent u op de langere termijn minder gevoelig voor koersschommelingen.

Als u uw geld in één keer zou beleggen, dan weet u niet of dat het juiste moment is.

Periodiek beleggen
Met een periodieke inleg koopt u elke keer beleggingen bij. Zo groeit uw inleg. Dankzij de optimale spreiding van indextrackers en de lage beheerkosten, is Dexxi het alternatief voor de belegger die streeft naar de veiligheid van sparen en het rendement van aandelen. Dexxi herweegt maandelijks alle portefeuilles. Daarmee zorgt Dexxi dat de beleggingsportefeuilles elke maand weer in de juiste balans gebracht worden, zonder extra kosten.

Voorbeeld:
Stel, u heeft maandelijks € 100 over en u wilt met dit bedrag gaan beleggen. Dan kiest u eerst het beleggingsprofiel dat bij u past. In het door u gekozen profiel doet u een eerste inleg van € 100. Vervolgens kunt u direct bij uw eigen bank instellen dat dit bedrag uw periodieke inleg per maand wordt. Zo belegt u automatisch elke maand € 100 en heeft u na 5 jaar al € 6.000 ingelegd.

U bepaalt alles zelf: wanneer u start, hoe vaak u wilt inleggen, het bedrag, als u iets wilt aanpassen en wanneer u stopt. Dexxi is al mogelijk vanaf €100.

Met onze rekentool kunt u gemakkelijk uw beleggingsplan in kaart brengen.

Zo regelt u periodiek beleggen
Ga op onze homepage naar de sectie “Beleggen” en doorloop onderstaande stappen:

U klikt u op “Beleggingsrekening openen” en volgt de stappen van de rekentool; Als u tevreden bent klikt u op groene knop met “Start nu!”;

Om Dexxi op te starten registreert u zich met uw naam en e-mailadres; U ontvangt vervolgens een e-mail om uw wachtwoord aan te maken en toegang te krijgen tot de portal;

Via onze portal doorloopt u 3 stappen;
Stap 1 is het bepalen van uw beleggingsprofiel;
Stap 2 is het maken van een voorstel;
Stap 3 is de overeenkomst starten;

Hierna volgt verder berichtgeving vanuit Dexxi om uw rekening te openen. Na maximaal 2 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke IBAN-rekeningnummer.

Overleggen of heeft u nog vragen?
Dexxi helpt u graag. Bel ons op 020-2614737 of ontvang support via email support@dexxi.nl of de chat op de website.

Direct starten?
Heeft u al een plan en wilt u direct beginnen, start dan meteen met registreren.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.