Wij herbalanceren uw ingelegde vermogen. Maar wat betekent dat?

Als wij uw geld beleggen, dan ‘herwegen wij maandelijks alle portefeuilles zonder extra kosten’. Dat doen we bij elk ingelegd bedrag. Ook als u ‘slechts’ met €1.000 belegt.

Herwegen dus. Maar, wat bedoelen wij hier nu precies mee? Wat is voor u het voordeel van onze belofte dat wij ‘één keer per maand herwegen’?

Een ander woord voor ‘herwegen’ is ‘herbalanceren’. Dit zegt misschien al iets meer? Of, daar komt misschien al iets meer gevoel bij kijken.

We leggen het u uit.
Iedereen die belegt bepaalt bij aanvang het eigen beleggingsprofiel. Zo kunt u er voor kiezen om ‘zeer offensief’ te gaan beleggen. Of, juist ‘heel defensief’. Of iets wat daar tussenin ligt. De keuze die u maakt is geheel afhankelijk van uw eigen wensen, de hoogte van het ingelegde vermogen en de termijn waarop u inschat uw vermogen succesvol te laten groeien.

Het heeft hoe dan ook te maken met Het Plan (ja, in hoofdletters!) dat u voor uzelf hebt geformuleerd.

Omdat elke maand de koersen fluctueren op de beurs worden er per positie verschillende rendementen gehaald. De ene positie zit in maand A misschien wel 8% in de plus. Een andere zit in diezelfde maand misschien op ‘slechts’ 2%. En tja… wéér een andere positie wellicht even in de min?

Ook de uitgekeerde dividenden, en eventueel uw periodieke inleg, wordt meegenomen in het herbalanceren (zonder extra kosten).

Door al deze fluctuaties, die letterlijk per maand verschillen, verschuift voor u het risico als daar geen aanpassing op wordt gemaakt. Uw portefeuille raakt – als we niet corrigeren – als het ware uit balans. Dit is zéér onwenselijk omdat u bij de start een keuze hebt gemaakt met welk risico u voor de lange termijn wilt beleggen.

Stick To The Plan!
U hebt namelijk een doel, toch?

U wilt bijvoorbeeld sparen voor uw pensioen. Of, over 10 jaar wilt u die prachtige wereldreis maken. Of, u bent gaan beleggen om uw kinderen de mogelijkheid te bieden te kunnen gaan studeren als ze 18 jaar zijn. U wilt daarom onvoorwaardelijk vasthouden aan de doelstellingen die u zelf hebt geformuleerd. U begrijpt dat het dan niet verstandig is als het beleggingsprofiel verandert.

Stick To The Plan, zeggen we dan.

Bij Dexxi herbalanceren we daarom één keer per maand.

Hoe doen we dat?
We kijken heel praktisch – onder andere door middel van onze zeer geavanceerde software – in hoeverre de verhouding binnen uw portefeuille is ‘verstoord’. En dan brengen we deze terug naar de verhouding waarmee is gestart. Wij brengen uw portefeuille dus weer terug naar uw oorspronkelijke ambitie.

Dat herbalanceren doen we dus standaard iedere maand.

Daar zit uiteraard ook een plan achter. We zijn lange termijn beleggers, we willen ons niet gek laten maken door tussentijdse fluctuaties en daarom hebben wij er voor gekozen om één keer per maand aan te passen. Het is onderdeel van ons plan. En om die reden is het ook onderdeel geworden van úw bewuste plan.

Door gestructureerd en met strategie te herwegen, wordt uw portefeuille – met úw geld – beschermd!