Automatisch uw vermogen laten groeien

Beleggen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Als u gaat beleggen dan kunt u eenmalig een bedrag inleggen. Maar u kunt ook kiezen om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag in te leggen. U spreidt dan het risico van het instapmoment, wij noemen dat periodiek beleggen.

Maar liefst 69% van onze cliënten maakt gebruik van periodiek beleggen. Sommigen storten maandelijks een bedrag op hun Dexxi beleggingsrekening, terwijl anderen elk kwartaal een bijstorting doen.

Periodiek bijstorten is geen verplichting, dus als het even niet uitkomt dan is er niks aan de hand. Met of zonder periodieke storting, Dexxi houdt uw beleggingsportefeuille altijd in de juiste balans door maandelijks te herbalanceren.

Waarom periodiek beleggen?
Wilt u meer uit uw geld halen, maar niet dagelijks de beurzen volgen om het juiste in- of uitstapmoment te bepalen? Immers, goed ‘timen’ is bij beleggen het moeilijkste dat er is. Dan is periodiek beleggen iets voor u.

Stel een periodieke overboeking in van uw bankrekening naar uw beleggingsrekening. Zo bouwt u gespreid een mooi bedrag op en heeft u er geen omkijken naar. Periodiek beleggen is bovendien een uitstekende manier om schommelingen op de beurs op te vangen.

U regelt het zelf
U bepaalt zelf welk bedrag u wilt beleggen en met welke frequentie. Na het eenmalig instellen van uw periodieke overboeking, belegt u automatisch bijvoorbeeld € 100 op elke 1e van de maand. Het bedrag aanpassen? U regelt het makkelijk zelf binnen enkele minuten.

Elke twee weken, op vaste handelsdagen, verwerkt Dexxi alle stortingen (en opnames), zonder storting- of opnamekosten en u betaalt geen transactiekosten. Dus Dexxi doet de rest.

Psychologisch extraatje
Warren Buffett, superbelegger en beursgoeroe, heeft eens gezegd: “van alle dingen die we kopen, kopen we meer als de prijs omlaag gaat, behalve bij aandelen”. Als aandelen dalen willen we er juist vanaf. Welnu, met deze methode heeft u ook een reden om een beurscorrectie met blijdschap tegemoet te zien. U kunt immers goedkoper bijkopen. Uiteindelijk komt dat het rendement ten goede.