De 50-plusser!

Afgelopen week stonden wij op de 50 Plus Beurs op de Jaarbeurs in Utrecht. Ontzettend leuk om te doen. Het was elke dag tjokvol! Complimenten aan de organisatie van de beurs, die er alles aan had gedaan om veel publiek te trekken.

Misschien hebt u onze stand ook wel bezocht? Dat zou trouwens zomaar kunnen, want we hadden ongekend veel aanloop. Eigenlijk veel meer dan we hadden verwacht, zo bekennen we u eerlijk.

Het was hard werken voor ons!
Echt vaak melden we ons overigens niet aan voor een beursdeelname, als exposant, maar we vonden deze beurs toch zéér interessant om de mogelijkheid te creëren in gesprek te raken met de 50-plussers. Uiteraard waren we benieuwd naar het antwoord op de vraag hoe deze groep mensen aankijkt tegen beleggen.

En, we wilden weten wat de mensen zoal bezighoudt in het dagelijkse leven.
De 50-plusser van nu is al lang niet meer de 50-plusser van tien of twintig jaar geleden. Er is bij deze 50-plussers vooral veel behoefte aan vrijheid in denken en doen. De 50-plussers hebben besloten zich niet meer gek te laten maken!

Wij noemen hen ‘succesvolle pensionado’s!’

Uiteraard begrijpt u dat het in dat kader dan wel handig is, als er financiële middelen zijn om die behoefte aan vrijheid in denken en doen te kunnen invullen. Daar spraken we over met de bezoekers op onze stand. We vroegen hun mening over ‘beleggen’.

Want… ‘beleggen’ is inderdaad één van de opties om een invulling te geven aan die toekomstige persoonlijke financiële planning.

We noteerden de 3 meest gestelde vragen en opmerkingen.

  • ‘Ik vind het doodeng om te beleggen’
    We snappen deze opmerking. Er zijn echter strenge regels in Nederland ten aanzien van het beleggen. Ook wij worden gecontroleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Wij menen dan ook dat we beleggers-in-spé vooral de ‘zorg’ uit handen moeten nemen en heel duidelijk moeten uitleggen hoe het werkt. Dat doen we. Al die 50-plussers die al zijn gestart met beleggen, zien bovendien dat ze gewoon de regie houden over wat er met hun geld gebeurt. En, zo hoort het ook.
  • Ik spaar. Dat is toch goed genoeg?’
    Deze vraag leverde interessante gesprekken op. Want we ontdekten dat veel mensen nog een gewone spaarrekening hebben. Maar… hoe zonde is het als u uw geld daarop laat staan. Een spaarrekening levert letterlijk niets meer op. De rente is alleen maar gedaald in de afgelopen jaren en zo een beetje alle deskundigen verwachten dat de eerste tien jaar die rente ook helemaal niet meer structureel zal stijgen.
  • ‘Mijn huis is mijn pensioen’
    Er zit een kern van waarheid in deze veel gehoorde opmerking, maar toch komt dan meteen de vraag op in hoeverre dat pensioen dan opeisbaar is. Immers, u moet toch ergens wonen? Het creëren van een realistisch te gebruiken appeltje voor de dorst – om al die leuke dingen te kunnen doen in de toekomst – is best wel verstandig!

Alleen voor rijke mensen?
We ontdekten bovendien dat velen in de veronderstelling zijn dat je ‘heel veel geld’ moet hebben om te gaan beleggen. ‘Beleggen is toch alleen voor rijke mensen?’
Welnee! Je kunt al ‘beleggen’ met een inleg van 1.000 euro per jaar. Alle twijfelaars raden we daarom aan om dát dan eens te overwegen. En, simpelweg over een jaar te kijken wat die 1.000 euro aan rendement heeft opgeleverd.

Onttrekken
Wij zijn er van overtuigd dat die beginnende beleggers over een jaar wezenlijk anders aankijken tegen beleggen en misschien wel besluiten méér te gaan inleggen. Het mooie bij Dexxi is overigens, dat u uw geld ook weer kunt onttrekken als u die euro’s toch onverwacht nodig hebt.

In gesprek!
Hoe dan ook… Het waren ongekend leuke gesprekken! Als u niet op de beurs was maar toch eens wat meer zou willen weten, dan adviseren we u sowieso om het stappenplan op onze site door te nemen. Of bel of e-mail ons.

We gaan graag in gesprek! Wij zijn zéér benieuwd naar uw gedachten over de toekomst.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.