Studenten die beleggen? Ja! Heel normaal.

We weten het: studeren kost best veel geld. Los van de jaarlijkse verplichte betaling van het collegegeld, het feit dat veel studenten in een andere stad op kamers wonen (mits er kamers beschikbaar én betaalbaar zijn!) én de kosten van het vrolijke (vaak nachtelijke!) studentenleven, zien we dat veel studenten wat bijverdienen en daar tijdens hun studie een spaarpotje mee opbouwen.

Héél verstandig, zo lijkt ons.

Natuurlijk is het goed dat studenten een bijbaantje hebben. Of het nu in de kroeg is achter de bar (buitengewoon gezellig, goed voor het netwerk!), bij een callcenter (goed voor het doorzettingsvermogen) of in de ziekenverzorging (zeer leerzaam!); er is niets mis mee om een stukje eigen verantwoordelijkheid te nemen en daarmee een positieve impuls te geven aan het eigen CV. Handig voor als er later wordt gesolliciteerd bij een potentiële werkgever. De student laat daarmee immers meteen zien dat hij in meerdere geledingen van de maatschappij en in verschillende disciplines kennis wil opdoen.

Bewust sparen
Maar bovenal zien we dat deze verstandige en ambitieuze studenten met die verdiensten bewust sparen voor de toekomst. Nee, uiteraard verdienen studenten nog niet zo veel als de gemiddelde werknemer maar toch…. Veel studenten, die op deze wijze hun leven inrichten, houden absoluut méér dan 1.000 euro per jaar over waar ze niet een directe bestemming voor hebben.

Vanaf 1.000 euro
Sparen op een spaarrekening doen ze nauwelijks. Studenten begrijpen dat het zich niet meer loont om het eigen geld te stallen op een gewone spaarrekening. En ook dát vinden wij een verstandige keuze. Beleggen is onder studenten daarom ‘hot’ zeker ook omdat je al vanaf 1.000 euro per jaar van start kunt.

Jonge mensen beleggen steeds vaker
Steeds meer jonge Nederlanders ontdekken de wereld van beleggen. In 2016 was 16% van de mensen die in Nederland beleggen, 34 jaar of jonger. Nog maar een jaar eerder was dat percentage 10%. Op dit moment is 10% van het wereldwijd belegde vermogen in handen van millennials. In 2020 is dat waarschijnlijk al 16%, volgens RTL Z.

Eenvoudig
En dús is het logisch dat óók bij deze jongeren het besef goed is doorgedrongen dat ze een beleggingsrekening kunnen openen. Er is namelijk geen minimumleeftijd om te kunnen beleggen. Kijk maar eens op onze site hoe eenvoudig dit gaat: je bepaalt zelf wat je beleggingsdoel is, hoeveel geld je wilt beleggen en hoeveel jaren je denkt te gaan beleggen.

Het meest interessante aspect van beleggen bij Dexxi is dat je – mocht dat nodig zijn – twee keer per maand je ingelegde geld weer van je rekening kunt afhalen. Tegelijkertijd zien we dat dit nauwelijks gebeurt en dat de focus bij jongeren écht is gericht op het willen laten groeien van het spaargeld over een aantal jaren. Zij weten immers ook dat ze ooit een huis willen kopen, dat ze een gezin willen stichten of… dat ze ná het afstuderen die geweldige wereldreis willen maken.

Genoeg doelstellingen dus!

Beleggen is derhalve een bewuste keuze. Jongeren die beleggen, zijn daarom ook geen uitzondering. Integendeel. Het is heel normaal. Iedereen kan immers beleggen.