Wat kun je er zelf aan doen?

Als je aan de gemiddelde Nederlander vraagt, wat feitelijk hun grootste zorg is, dan hebben de antwoorden op die vraag per definitie grote raakvlakken met financiën. Zowel nu, als voor de toekomst: heb ik over een jaar of 10 nog wel genoeg te besteden?

De overheid legt steeds meer verantwoordelijkheid bij iedere individuele burger om de eigen financiën op orde te hebben en te sparen voor de toekomst. In principe is dat logisch, zou je zeggen, maar als we een jaar of tien, twintig en verder teruggaan in de tijd, dan is dat niet altijd zo vanzelfsprekend geweest. De overheid regelde veel voor ons. Heel veel!

Invloed uitoefenen        
Maar, de tijden zijn veranderd. Daar is alleen al de opkomst van het aantal zelfstandige ondernemers hét bewijs van. Mensen willen zelfstandig zijn, meer invloed uitoefenen op de keuzemogelijkheden en simpelweg aan de knoppen zitten. Ook financieel. Juist financieel!

Een goede ontwikkeling uiteraard. Maar het vergt hoe dan ook tóch een persoonlijke investering in tijd om die knoppen goed te bedienen. Steeds meer financieel dienstverleners snappen dat; te ingewikkelde producten vinden geen aftrek meer en dus is het credo. Keep It Simple!

Een goed en succesvol voorbeeld daarvan is Dexxi
Dexxi is er in geslaagd om beleggen toegankelijk te maken, juist voor die mensen die van nature niet zo veel op hadden met beleggen. Of, die denken dat vermogensbeheer alleen voor diegenen is die grote vermogens hebben.

Maar het tegendeel is waar. Er kan al vanaf 1.000 euro worden ingelegd, en wat nog veel leuker is: Dexxi heeft een heel begrijpelijk stappenplan ontwikkeld, dat de belegger-in-spé doorloopt om te bepalen hóe hij wil beleggen. Met kritische doch duidelijke vragen wordt hij begeleid in het proces voordat de euro’s daadwerkelijk worden gestort.

Helder overzicht
Bovendien begrijpt Dexxi als geen ander dat de belegger – gedurende de beleggingsperiode – behoefte heeft aan een helder overzicht waarin eenvoudig is af te lezen hoe de financiële ontwikkelingen zijn. Dexxi heeft een toegankelijk dashboard ontwikkeld. Het is simpelweg een kwestie van inloggen; de visualisering is op een hoog niveau.

Juist dát aspect is interessant; want, als de belegger begrijpt wat er gebeurt, dan kan hij ook veel makkelijker bijsturen. Daarom starten velen met beleggen bij Dexxi omdat zij zelf hun verantwoordelijkheid willen nemen voor hun inkomen in de toekomst.

En, als dat overzichtelijk en toegankelijk kan, dan heeft men een zorg minder. Iedereen kan beleggen.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.