Wie heeft er verstand van beleggen?

Als mensen beleggen, moeten ze dan verstand hebben van beleggen? Is het een ‘must’ om elke dag onvoorwaardelijk de beurskoersen in het nieuws te volgen?

Moet een belegger-in-spé een inschatting kunnen maken op de mogelijke ontwikkelingen van bijvoorbeeld technologische portefeuilles in ZuidoostAzië en hoe die zich financieel verhouden met de Braziliaanse economie?

Ons antwoord is nee.

Druk… druk… druk…
Natuurlijk is het leuk en interessant als u zich meer in deze tak van sport verdiept, maar de gemiddelde Nederlander is te druk bezig met de dagelijkse reuring van zijn eigen leven; met de kinderen, met werk, misschien met mantelzorg. U sport misschien twee of drie keer per week. Kost ook tijd. Of u doet nog aan vrijwilligerswerk. Af en toe gaat u op vakantie en dan hebt u al helemaal geen tijd en geen zin om het economische en financiële nieuws intensief te volgen.

En tóch beleggen deze mensen. Deze gemiddelde Nederlanders hebben de stap gemaakt.

Hoe kan dat?
Wel, het antwoord is niet zo heel ingewikkeld. Tegenwoordig kan namelijk iedereen beleggen. Zoals mensen vroeger maandelijks of jaarlijks geld op een spaarrekening stortten, zo wordt feitelijk nu op dezelfde wijze gewerkt. Zeker bij Dexxi.

Als eerste bepaalt u welk bedrag u kunt missen. En u formuleert voor uzelf een doel. Wilt u iets opzij leggen voor die droomreis naar Australië over 10 jaar? Of, bent u op zoek naar een verstandige aanvulling op uw pensioen? Maar ook als u nog niet direct een doel hebt, kunt u beleggen.

Met het door uzelf gekozen bedrag gaat u dan beleggen op basis van een beleggersprofiel dat u ook zelf kiest. Op onze site kunt u daar stapsgewijs een keuze in maken. U stort dan aansluitend het door uzelf gereserveerde bedrag op een beleggingsrekening. Dit alles verschilt feitelijk niets met de wijze waarop u voorheen geld overmaakte naar een spaarrekening. (*)

Dexxi doet dan de rest.

Expertise
Bij Dexxi werken professionals met jarenlange ervaring en scherpe expertise om voor u (én namens u!) in de gaten te houden waar het geld in wordt belegd. Zij weten alles van fondsen over de hele wereld; ze analyseren dagelijks het economische en financiële nieuws. Ze kennen de algoritmen in de ontwikkelingen en kunnen daardoor goede inschattingen maken. Kortom, voor hén is het dagelijkse kost. Voor u is het een appeltje voor de dorst.

Overigens, als u nieuwsgierig bent hoe uw ingelegd vermogen zich ontwikkelt, dan logt u simpelweg in op de beleggingsrekening. Net zoals u af en toe op uw bankrekening kijkt. Eenvoudiger kan het niet.

U hoeft dus helemaal geen cursussen of workshops te volgen om te gaan beleggen. Ook hoeft u niet een hele bibliotheek aan boeken aan te schaffen over dit onderwerp.

Iedereen kan beleggen. U, dus ook.

P.S.
Wist u trouwens dat steeds meer mensen gaan beleggen?
De allerbelangrijkste reden hiervoor is heel eenvoudig: op dit moment is de spaarrente al bijna nul. Sparen loont zich niet meer! Check voor de aardigheid eens wat het rentepercentage op úw spaarrekening is…

(*) Wij wijzen u er wel op dat het belangrijkste verschil tussen sparen en beleggen is gelegen in het feit dat beleggen altijd risico met zich meebrengt. Bij sparen hebt u de garantie wat uw eindvermogen is. Bij beleggen is dit afhankelijk van de behaalde resultaten en kunt u een deel van uw inleg verliezen.