Wij wensen u een gelukkig nieuwjaar!

De zomervakanties 2017 staan op het punt van beginnen en dus kunnen we u op dit moment maar één ding toewensen: wij wensen u een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar!

Waarschijnlijk fronst u nu met uw wenkbrauwen maar u leest het goed. We wensen u nu het allerbeste voor de komende twaalf maanden. Dat doen we overigens niet voor niets. U gaat waarschijnlijk op vakantie (of, u leest dit blog gedurende uw vakantie!) en u laat de drukte en de stress van het werk bewust achter u.

Gelijk hebt u!

Om weer op adem te komen. Even uit te rusten. En, beslist ook om inspiratie op te doen om ná de zomervakantie weer vol te zitten met energie. Wist u trouwens dat de beste beslissingen in de zomermaanden worden genomen en dat voornemens, die in de zomer zijn bedacht, een grotere kans van slagen hebben dan de voornemens die op 1 januari worden uitgesproken?

Minder druk
De reden is niet zo heel ingewikkeld: in de zomer voelen mensen zich meer ontspannen. Er is minder druk. Mensen hebben zichzelf méér ruimte gegeven om na te denken over hun eigen leven, over de keuzes die ze moeten maken. Zo besluiten heel veel mensen juist in de zomermaanden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De eerste sollicitatiebrief is in gedachten al geschreven!

Rond de feestdagen is die druk er vaak nog wel. Het werk móet namelijk af vóór het einde van het jaar. De Waan van de Dag overheerst. En dan komt alle persoonlijke Kerst-stress er nog bij kijken waardoor veel mensen niet in de benodigde mindset komen om écht de juiste persoonlijke beslissingen te nemen.

Bijvoorbeeld keuzes met betrekking tot de eigen financiën.

Want, wie herkent het niet? Voor het einde van het jaar moet iedereen – van werknemer tot ondernemer – vaak nog belangrijke beslissingen nemen op financieel gebied. Wel of niet een bedrag fiscaalvriendelijk opzij leggen voor pensioen? Moeten we wel of niet nog investeren? Enfin, u kunt zich er ongetwijfeld iets bij voorstellen.

En daarom de vraag: waarom denkt u over deze belangrijke zaken niet eens na tijdens de zomervakantie? Nu dus!

Voors en tegens
U hebt in deze periode écht meer tijd om in discussie te gaan met uzelf, bijvoorbeeld over de opbouw van uw pensioen. U hebt ook écht aantoonbaar meer tijd om diverse voors en tegens met elkaar te vergelijken.  Waarom tussen Kerst en Oud en Nieuw nog ‘even snel’ die beslissing nemen om een pensioenpremie te storten?

Haastige spoed is zelden goed!

Onze zomervraag
Onze zomervraag aan u is daarom: hoe hebt u uw financiële toekomst geregeld? Spaart u al voldoende voor uw eigen pensioen, bijvoorbeeld? En… hebt u in dat kader wel eens aan beleggen gedacht?

We hoeven u immers toch niet te vertellen dat sparen op een spaarrekening niets oplevert. Sterker nog; als u uw geld op een spaarrekening laat staan, dan teert u zelfs in. Zonde!

Kortom, als u lekker op het Spaanse strand ligt, of als u met uw rugzak door de Thaise jungle wandelt, of als u op het dek van uw cruiseschip de Griekse eilanden bewondert… het is óók de hoogste tijd voor goede voornemens.

Het nieuwe jaar begint als u weer terug bent in Nederland, bijvoorbeeld op 1 september. En als we het hebben over uw financiële toekomst of het opbouwen van een leuk spaarpotje, dan hebben wij daar wel wat ideeën over. Juist. We hebben het over beleggen!

Wat zegt u? Beleggen is een ver van uw bed show? Welnee. Iedereen kan beleggen. Men kan al instappen vanaf 1.000 euro. Lijkt ons een goed voornemen.

Gelukkig nieuwjaar!