Lijfrente overboeken of uitstellen
(hoe u maximaal profiteert)

U wilt meer uit uw lijfrente halen:

 • Verlaag de kosten van uw lijfrente
 • Stel uw uitkering uit en bouw nog verder op
 • Laten uitkeren maar toch doorbeleggen
 • Bekijk uw opties

Al 2.500 klanten gingen u voor

88% van de klanten beveelt ons aan

72% stort periodiek bij

Waarom overstappen?

De verzekeraars hebben de lijfrentemarkt een tijd lang gemonopoliseerd. Daar kwam in 2008 een eind aan. Vanaf dat jaar mogen ook banken en beleggingsinstellingen (zoals Dexxi) bancaire lijfrenteproducten aanbieden.

Heeft u ooit al een lijfrenteverzekering afgesloten? De kans is groot dat uw huidige lijfrentepolis valt onder de veelbesproken ‘woekerpolissen’: verzekeringen met hoge kosten. Verzekeraars hebben ons maar liefst 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Grote kans dus dat u er ook één heeft.

Niets meer aan te doen? Zeker wel! Overstappen is minder ingewikkeld dan u denkt.

Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten laag zijn. En daardoor heeft u later heel wat meer kapitaal.

Belastingvoordeel

Als u uw lijfrente uitstelt via Dexxi, dan hoeft u (voorlopig) geen inkomstenbelasting en vermogensbelasting te betalen.

Meer rendement

Door de lijfrente onder te brengen bij Dexxi, kan uw kapitaal verder groeien waardoor u een hoger eindbedrag overhoudt.

Lagere kosten

De kosten bij Dexxi zijn doorgaans flink lager dan een lijfrenteverzekering. Zeker als u een woekerpolis heeft.

Een lijfrenterekening openen bij Dexxi

 • 1

  Rekening openen

  Druk op de knop hieronder.

 • 2

  Gegevens invoeren

  Vul uw persoonlijke gegevens in en verstuur uw aanvraag.

 • 3

  Aanvraag bekijken

  Wij bekijken uw aanvraag en contacteren u voor eventuele aanvullende gegevens. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 werkdagen. Zodra wij alle benodigde gegevens in ons bezit hebben keuren wij uw aanvraag goed.

 • 4

  Overboeken

  Samen zorgen wij dat uw lijfrentekapitaal wordt overgeboekt naar Dexxi.

 • 5

  Beheer

  Wij nemen uw lijfrente in beheer tegen lage kosten.

Gemakkelijk openen

Een lijfrenterekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen het voor u meest geschikte beleggingsprofiel, waarna u per e-mail de openingsdocumentatie ontvangt die u digitaal kunt ondertekenen.

Na maximaal 2 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi werkt samen met BinckBank. De beleggingsrekening op uw naam wordt bij deze bank aangehouden.

De eerste 3 maanden 50% korting

 • open een rekening en profiteer automatisch
 • het minimum startbedrag is €1.000
 • de eerste 3 maanden 50% korting* op het All-in tarief

* geldt alleen als u nog geen rekening bij Dexxi heeft.

De 5 mogelijkheden voor uw lijfrente:

Optie 1: U boekt de lijfrente over.

Heeft u een polis bij een andere verzekeraar of bank? Dan kunt u deze heel gemakkelijk laten overboeken naar Dexxi. Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten laag zijn. En daardoor heeft u later heel wat meer kapitaal.

Optie 2: U laat de lijfrente doorgroeien terwijl u nog geen AOW ontvangt.

Wanneer uw lijfrente de einddatum nadert voordat u uw AOW-leeftijd heeft bereikt, dan is doorgroeien doorgaans de beste optie. Mits u het geldbedrag niet direct nodig heeft natuurlijk.

De reden is simpel. Na uw AOW-leeftijd zijn de belastingtarieven lager. De lijfrente uitkeren na uw AOW-leeftijd levert dus netto meer geld op. Ook kan uw lijfrente nog doorgroeien, waardoor u aan het einde van de rit mogelijk een hoger kapitaal overhoudt.

Optie 3: U laat de lijfrente doorgroeien terwijl u al AOW ontvangt.

Het feit dat u al AOW ontvangt, verplicht u niet om uw lijfrente al te laten uitkeren. U mag uw lijfrentekapitaal namelijk laten doorgroeien tot maximaal 5 jaar na uw AOW-gerechtigde leeftijd. De einddatum mag uiterlijk 31 december zijn, vijf jaar na het jaar waarin u de AOW-leeftijd heeft bereikt. Bereikt u in 2019 de AOW-leeftijd? De einddatum mag uiterlijk 31 december 2024 zijn.

U laat uw lijfrente nog doorgroeien, waardoor u aan het einde van de rit mogelijk een hoger kapitaal overhoudt.

Optie 4: U laat de lijfrente uitkeren terwijl u nog geen AOW ontvangt.

In sommige gevallen kunt u er voor kiezen om uw lijfrente (gedeeltelijk) te laten uitkeren voordat u uw AOW-leeftijd heeft bereikt. Aangezien in het verleden de spelregels omtrent lijfrente een aantal keer zijn veranderd, verschillen de mogelijkheden per persoon en per polis. Wij raden u aan om u goed te laten informeren en deze informatie mee te nemen in uw beslissing.

– U heeft voor het laatst premie betaald voor 1-1-2014. In dat geval kunt u de lijfrente laten uitkeren vanaf 65 jaar.
– U heeft voor het laatst premie betaald voor 1-1-2006. In dat geval mag u de volledige waarde gebruiken ter overbrugging.
– U heeft uw polis afgesloten voor 1-1-1992. Dan heeft u waarschijnlijk een oud-regime lijfrentepolis. Deze kunt u laten uitkeren wanneer u maar wilt.

Let op: Vergeet niet om bij uw overwegingen rekening te houden met de lagere belastingtarieven voor AOW’ers!

Optie 5: U laat de lijfrente uitkeren terwijl u al AOW ontvangt.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw lijfrente te laten uitkeren, maar de rente staat nu historisch laag. Hierdoor krijgt u nu weinig inkomen voor uw opgebouwde kapitaal. Ofwel het aankopen van een lijfrente-uitkering is momenteel duur. Denkt u dat de rente binnen nu en een paar jaar weer gaat stijgen? Stel de uitkering dan nog even uit.

58 jaar

Joris

Joris heeft in de loop van de jaren meerdere lijfrentes afgesloten bij verschillende verzekeraars. De lijfrentes liepen niet allemaal op hetzelfde moment af, maar beetje bij beetje heeft hij alles samengevoegd, dat was geen enkel probleem. Het samenvoegen is niet alleen makkelijker maar het was ook een stuk voordeliger.

Hij heeft het geldbedrag niet direct nodig dus blijft Joris waarschijnlijk opbouwen tot ver na zijn AOW-leeftijd.

Ook zijn ‘gewone’ beleggingsrekening heeft hij ondergebracht bij Dexxi, dus alles lekker overzichtelijk onder één dak.

65 jaar

Rob

Rob kreeg bericht van de verzekeraar dat zijn lijfrente afloopt (expireert). Bij dat bericht zat ook meteen een offerte van de verzekeraar, zodat hij kon zien welk bedrag hij per maand zou krijgen gedurende welke periode, maar de uitkering viel best een beetje tegen.

Hij heeft toen meerdere offertes aangevraagd, maar Rob kwam er achter dat het aankopen van een lijfrente-uitkering nu eigenlijk heel duur is als gevolg van de lage rentestand.

Uiteindelijk heeft Rob besloten het lijfrentekapitaal nog de maximale 5 jaar na zijn AOW-leeftijd te laten doorgroeien.

63 jaar

Anneke

Anneke heeft een woekerpolis in de jaren negentig afgesloten. De verzekeraar hield er heel veel kosten op in, waardoor het rendement veel lager uitviel dan bij aanvang werd beweerd. Via een compensatieregeling werd een deel van de hoge kosten vergoed, maar haar besluit stond vast, zij wilde weg. Anneke verzocht de verzekeraar om de waarde van de polis samen met de compensatie over te maken naar Dexxi.

Anneke is erg blij met haar keuze voor transparantie en lage kosten en is meer dan overtuigd van de juiste beslissing rondom haar woekerpolis.

Wat zijn de kosten?

Lijfrentebeleggen bij Dexxi is mogelijk vanaf €1.000. Bij Dexxi betaalt u een all-in tarief van 0,8% per jaar (minimum €25). Dexxi berekent geen extra kosten.

Inleggen doet u wanneer u dat wil met een bedrag naar eigen keuze. U bent dus niets verplicht. Het bijstorten op uw beleggingsrekening is helemaal gratis.

U betaalt éénmalig €25 afsluitkosten. Dit zijn de wettelijk verplichte kosten om uw product administratief in orde te maken. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u géén afsluitkosten.

Wat weet u van lijfrentebeleggen?

6 redenen om met uw lijfrente naar Dexxi over te stappen:

 • Flexibele inleg - Inleggen kunt u doen wanneer u dat wilt met een bedrag naar eigen keuze. Het is geen verplichting.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,8% per jaar over het geïnvesteerde kapitaal (zonder verborgen extra kosten).
 • De eerste 3 maanden 50% korting - U kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van uw investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • What is my money invested in?

  Dexxi invests your assets entirely in ETFs. Your portfolio composition is based on your own investment ideas and risk appetite.

  ETFs (Exchange Traded Funds) are listed index tracking investmentvehicles. Performance of the index are tracked as accurately as possible. ETFs can track indices in all investment categories.

  Investing in ETFs brings a large number of advantages compared to alternative investment vehicles, like stocks, bonds and mutual funds. The main advantages of investing in ETFs are low costs, transparency and diversification.

  The costs associated with an ETF are incorporated in the price and therefore there is no additional charge.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan twee keer per maand op onze handelsdagen, en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €199 incl btw aan administratiekosten.

 • Are my investments safe?

  We open an account in your name at BinckBank. Like all other Dutch banks, BinckBank is supervised by the Dutch Central Bank (DNB). Your account balance is part of the Dutch deposit guarantee scheme. This scheme provides a guarantee up until €100,000 per individual. Securities are in your possession and secured at an independent custodian.

  Dexxi is part of Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is registered with the Authority Financial Markets (AFM), the Dutch Securities Institute (DSI) and Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Heeft het op mijn leeftijd nog zin om te beleggen voor mijn pensioen?

  Het is wel degelijk zinvol om te gaan beleggen ook al bent u de 60 gepasseerd. Want als we zeggen: iedereen kan beleggen. Dan geldt dit dus ook voor u! Ze zeggen wel eens: 60 is het nieuwe 50. Wij zijn er van overtuigd dat dit nog steeds verstandig is. Wij vinden dat iedereen met een beleggingshorizon van meer dan 3 jaar moet overwegen om te gaan beleggen. Dit kan overigens ook vaak nog op een fiscaal vriendelijke manier!

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.