Hoe je pensioen opbouwt
(de belastingdienst helpt mee)

Pensioenbeleggen is vooral interessant voor:

 • ZZP’ers, freelancers, DGA's en ondernemers
 • Iedereen zonder werkgeverspensioen
 • Eerder willen stoppen met werken
 • Iedereen die niet wil inleveren op levensstandaard na de pensioenleeftijd
Bereken jouw pensioen!

Al 2.500 klanten gingen je voor

88% van de klanten beveelt ons aan

72% stort periodiek bij

Hoe werkt het?

Het mooie aan pensioenbeleggen is, dat je de inleg mag aftrekken van je belastbaar inkomen (het totaalbedrag waar je jaarlijks belasting over betaalt), uiteraard binnen je fiscale ruimte. Je krijgt in feite een belastingkorting, op voorwaarde dat je dat geldbedrag investeert via een speciale pensioenrekening.

Je inleg betaal je dus uit jouw bruto inkomen en je betaalt geen rendementsheffing in Box 3 over het opgebouwde vermogen. Zo profiteer je maximaal van de fiscale voordelen!

Lekker leven

Je hoeft niet op een houtje te bijten op je oude dag en geniet net zo van het leven zoals je dat nu doet.

Grip op je pensioen

Je hebt 100% zeggenschap over je kapitaal. Je belegt op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van jou.

Belastingvoordeel

Als je geld belegt in je pensioen, dan mag je dat bedrag geheel of gedeeltelijk aftrekken van je belastbaar inkomen.

Een pensioenrekening openen bij Dexxi

 • 1

  Rekening openen

  Druk op de knop hieronder

 • 2

  Gegevens invoeren

  Vul je persoonlijke gegevens in en verstuur je aanvraag.

 • 3

  Aanvraag bekijken

  Wij bekijken je aanvraag en contacteren je voor eventuele aanvullende gegevens. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 werkdagen

 • 4

  Aanvraag goedkeuren

  Zodra wij alle benodigde gegevens in ons bezit hebben keuren wij je aanvraag goed.

 • 5

  Geld overmaken

  Het enige wat je hoeft te doen, is geld overmaken wanneer je dat zelf wilt. Wij regelen de rest.

Gemakkelijk openen

Een pensioenrekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen het voor jou meest geschikte beleggingsprofiel, waarna je per e-mail de openingsdocumentatie ontvangt die je digitaal kunt ondertekenen.

Na maximaal 2 werkdagen ontvang je jouw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi werkt samen met BinckBank. De beleggingsrekening op jouw naam wordt bij deze bank aangehouden.

De eerste 3 maanden 50% korting

 • open een rekening en profiteer automatisch
 • het minimum startbedrag is €1.000
 • de eerste 3 maanden 50% korting* op het All-in tarief

* geldt alleen als u nog geen rekening bij Dexxi heeft.

Start vandaag nog!

Rekenvoorbeeld:

Als je per jaar €5.000 zou beleggen in je pensioen, dan krijg je (afhankelijk van je jaarinkomen) €1.800 tot €2.600 investeringruimte per jaar cadeau die je anders direct naar de Belastingdienst had moeten overmaken.

Ik hoor je denken: “dat is wel een dure grap”. Maar als je het doorrekent, betaalt het zichzelf dubbel en dwars terug.

Het wordt ineens interessant als je rekent met een jaarlijks rendement van gemiddeld 7%, over een bedrag van €5.000 en dat met een looptijd van 30 jaar. Dan praten we opeens over €13.702 tot €19.791 extra pensioenkapitaal wat je anders was misgelopen. Daar kan je aardig wat extra cocktailtjes van drinken. En het goede nieuws is dat je dit trucje tot aan je 67e ieder jaar kunt herhalen.

28 jaar

Freddy

Freddy heeft sinds kort een vaste baan, maar zijn werkgever heeft geen pensioenregeling. Hij heeft uitgerekend dat hij van zijn salaris van €35.000, nu €150 per maand opzij kan zetten voor zijn pensioen. Over zijn huidige inkomen betaalt hij circa 40% belasting.

Freddy heeft op de website van de belastingdienst berekend dat zijn jaarruimte €3.000 is en hij dus maximaal kan profiteren van zijn belastingvoordeel. Hij krijgt van de belasting via zijn voorlopige aanslag elke maand circa €60 terug van zijn gestorte €150.

33 jaar

Marieke

Marieke werkt parttime, zij wil €50 per maand extra opzij zetten voor haar pensioen. Door de goede pensioenregeling bij haar werkgever heeft zij nauwelijks een pensioengat en dus niet voldoende jaarruimte om fiscaal voordelig extra pensioen op te bouwen.

De pensioenrekening is voor haar dus niet de juiste oplossing. Marieke kan beter geld opzij zetten op een gewone beleggingsrekening. Zij profiteert niet van de fiscale voordelen, maar haar opgebouwde vermogen is wel op elk moment vrij beschikbaar.

34 jaar

Sabine

Sabine werkt als ZZP-er voor een ontwerpbureau en heeft een topjaar achter de rug. Sabine heeft nog geen pensioen opgebouwd en kan dit jaar dus de maximale jaarruimte van €12.362 in haar pensioenpot stoppen. Doordat ook van vorig jaar nog jaarruimte over is, mag zij dit gebruiken en voegt dus nog €3.000 reserveringsruimte toe.

Zij besluit dit jaar €15.000 op haar pensioenrekening te storten en krijgt hierover €7.800 terug van de belasting.

Wat zijn de kosten?

Pensioenbeleggen bij Dexxi is mogelijk vanaf €1.000. Bij Dexxi betaal je een all-in tarief van 0,8% per jaar (minimum €25). Dexxi berekent geen extra kosten.

Inleggen doe je wanneer jij dat wil. Je bent dus niets verplicht. Het bijstorten op jouw pensioenrekening is helemaal gratis.

Je betaalt éénmalig €25 afsluitkosten. Dit zijn de wettelijk verplichte kosten om jouw product administratief in orde te maken. Open je de rekening via jouw financieel adviseur? Dan betaal je géén afsluitkosten.

Weet je alles over pensioenbeleggen?

Doe de quiz

6 redenen om te beginnen met pensioen beleggen bij Dexxi:

 • Flexibele inleg - Inleggen doe je wanneer jij dat wil met een bedrag naar eigen keuze. Je bent dus niets verplicht.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,8% per jaar over je geïnvesteerde kapitaal (zonder verborgen extra kosten).
 • De eerste 3 maanden 50% korting - Je kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van je investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • What is my money invested in?

  Dexxi invests your assets entirely in ETFs. Your portfolio composition is based on your own investment ideas and risk appetite.

  ETFs (Exchange Traded Funds) are listed index tracking investmentvehicles. Performance of the index are tracked as accurately as possible. ETFs can track indices in all investment categories.

  Investing in ETFs brings a large number of advantages compared to alternative investment vehicles, like stocks, bonds and mutual funds. The main advantages of investing in ETFs are low costs, transparency and diversification.

  The costs associated with an ETF are incorporated in the price and therefore there is no additional charge.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan twee keer per maand op onze handelsdagen, en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €199 incl btw aan administratiekosten.

 • Are my investments safe?

  We open an account in your name at BinckBank. Like all other Dutch banks, BinckBank is supervised by the Dutch Central Bank (DNB). Your account balance is part of the Dutch deposit guarantee scheme. This scheme provides a guarantee up until €100,000 per individual. Securities are in your possession and secured at an independent custodian.

  Dexxi is part of Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is registered with the Authority Financial Markets (AFM), the Dutch Securities Institute (DSI) and Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Mijn werkgever zorgt voor mijn pensioen. Waarom zou ik dan extra investeren?

  Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding. Ook buiten uw schuld kan er een pensioengat ontstaan. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

  Maar als u een goede pensioenregeling bij uw werkgever heeft en nauwelijks een pensioengat dan is de pensioenrekening voor u dus niet de juiste oplossing.  Als u extra geld opzij wil zetten dan kan dat beter op een gewone beleggingsrekening. U profiteert dan niet van de fiscale voordelen, maar uw opgebouwde vermogen is wel vrij beschikbaar.

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.