Bereken hier je Pensioen

Door deze berekening te maken krijg je een goed beeld van jouw pensioen.

Age
Start pension benefit
Eerste inleg (minimaal €1.000)
Monthly fee
Beleggingsprofiel (bruto rendement)
5 %

Indication total accumulated capital in 0 year

0
Total capital in 0 year
0
Gross available per month up to 87 years
Scenario analysis
Optimistic
0
0,00%
Pessimistic
0
0,00%
Worst-case
0
0,00%

Indication gross payment per month from 67 years

0
Gross payment per month + AOW

What am I missing when I start 2 years later?

€ - 0
0 % less

What if I want to withdraw every month?

€ 100 p/m € 10.000 p/m
You will receive € 0 each month in
0 year(s) and 0 month(s)
More than 30 years

Disclaimer

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.

Dexxi Pensioen is een bankspaarproduct. Dat betekent dat u bij Dexxi een geblokkeerde beleggingsrekening heeft, een zogenoemde ‘lijfrenterekening’. De wet omschrijft de lijfrenterekening van Dexxi als complex product. Dit betekent dat u goed geïnformeerd moet zijn, voordat u besluit zo’n product te kopen. Er gelden bijvoorbeeld speciale regels van de Belastingdienst. Informeer daarom vooraf, of opstarten wel in uw voordeel is.

Met Dexxi Pensioen bouwt u uitsluitend vermogen op voor de aanvulling van uw pensioeninkomen. Het opgebouwde vermogen kan niet voor andere doeleinden worden gebruikt!

Gebruikt u de ‘lijfrenterekening’ niet voor uw pensioen, dan heeft dit fiscale gevolgen. In dat geval moet u namelijk over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Dit kan oplopen tot 52%. Daarnaast moet u meestal een boete betalen van 20% van het opgenomen bedrag. Deze boete van de Belastingdienst wordt ook wel revisierente genoemd.

Als het opgebouwde bedrag beschikbaar komt, bent u verplicht hiermee een direct ingaande lijfrente aan te kopen. Bij een direct ingaande lijfrente is de ingangsdatum vrij te bepalen, maar nooit later dan 5 jaar na de aow-ingangsdatum.