Bereken hier uw Lijfrentekapitaal

Door deze berekening te maken krijgt u een goed beeld van uw lijfrentekapitaal.

Leeftijd
Start pensioen uitkering
Eerste inleg (minimaal €100)
Inleg per maand
Beleggingsprofiel (bruto rendement)
5 %

Indicatie totaal opgebouwd vermogen in 0 jaar

0
Totaal opgebouwd vermogen in 0 jaar
0
Bruto beschikbaar per maand tot 87 jaar

De indicatie van het opgebouwde bedrag is na kosten (Netto)

Scenario Analyse
Optimistisch
0
0,00%
Pessimistisch
0
0,00%
Worst-case
0
0,00%

Indicatie bruto uitkering per maand vanaf 67 jaar

0
Bruto uitkering per maand + AOW

Wat mis ik als ik 2 jaar later begin?

€ - 0
0 % minder

Disclaimer

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Dexxi Lijfrente is een bankspaarproduct. Dat betekent dat u bij Dexxi een geblokkeerde beleggingsrekening heeft, een zogenoemde ‘lijfrenterekening’. De wet omschrijft de lijfrenterekening van Dexxi als complex product. Dit betekent dat u goed geïnformeerd moet zijn, voordat u besluit zo’n product te kopen. Er gelden bijvoorbeeld speciale regels van de Belastingdienst. Informeer daarom vooraf, of opstarten wel in uw voordeel is.

Met Dexxi Lijfrente bouwt u uitsluitend vermogen op voor de aanvulling van uw pensioeninkomen. Het opgebouwde vermogen kan niet voor andere doeleinden worden gebruikt!

Gebruikt u de ‘lijfrenterekening’ niet voor uw pensioen, dan heeft dit fiscale gevolgen. In dat geval moet u namelijk over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Dit kan oplopen tot 49,5%. Daarnaast moet u meestal een boete betalen van 20% van het opgenomen bedrag. Deze boete van de Belastingdienst wordt ook wel revisierente genoemd.

Als het opgebouwde bedrag beschikbaar komt, bent u verplicht hiermee een direct ingaande lijfrente aan te kopen. Bij een direct ingaande lijfrente is de ingangsdatum vrij te bepalen, maar nooit later dan 5 jaar na de aow-ingangsdatum.