Direct Ingaande Beleggingslijfrente
(Uniek in Nederland)

Waarom een Beleggingslijfrente:

 • Lage kosten
 • Uitzicht op rendement
 • Laten uitkeren maar toch doorbeleggen
 • Uitkeringen per maand, kwartaal, half jaar en per jaar mogelijk
 • Bij overlijden gaat 90% van waarde naar uw nabestaanden
 • In samenwerking met De Goudse
Begin vandaag nog!

Laten uitkeren maar toch doorbeleggen

De Direct Ingaande Beleggingslijfrente van De Goudse is nu ook mogelijk met de toegevoegde waarde van Dexxi Vermogensbeheer.

Het is een alternatief voor de ‘gewone’ garantie lijfrente waar u momenteel nauwelijks rendement meer in maakt. De Beleggingslijfrente werkt op dezelfde wijze als een ‘gewone’ lijfrente. Met dat verschil dat uw inleg wordt belegd op de beurs.

De Beleggingslijfrente is een moderne, voordelige, transparante en flexibele beleggingsverzekering.

Beleggingslijfrente
U kiest zelf welke periode bij u past: uiteraard kunt u kiezen voor een uitkering per maand, maar ook per kwartaal, per half jaar of per jaar uitkeren behoort tot de mogelijkheden. U bepaalt samen met uw financieel adviseur de looptijd. U kunt hiermee een uitkering uit uw opgebouwde kapitaal ontvangen en tegelijkertijd het kapitaal verder laten groeien.

90% bij overlijden
Bij overlijden gaat 90% van waarde naar uw nabestaanden. Echter, bij in leven zijn ontvangt u een jaarlijkse bonus bijtelling : de zgn. ‘negatieve risicopremie’.

Inderdaad wordt er bij vooroverlijden van de verzekerde 90% van de waarde uitgekeerd. Maar de genoemde bonus bij in leven zijn, maakt het daarmee ruimschoots goed.

Immers niet alle verzekerden overlijden vóór de einddatum van de verzekering en hebben dus iets extra’s bij in leven zijn!

Dit is een absolute plus van deze Direct Ingaande Beleggingslijfrente.

 

Een beleggingslijfrente afsluiten

 • 1

  Extra informatie

  Door onze kennis en expertise op het gebied van beleggen kunnen wij veel vragen zelf al beantwoorden. Neem vooral contact met ons op als u nog vragen heeft. We staan u graag te woord.

 • 2

  Offerte aanvragen

  Dexxi werkt samen met onafhankelijke financieel adviseurs en geeft dus niet zelf advies. De adviseur maakt graag, geheel vrijblijvend, een persoonlijke berekening voor u. Hierin kunt u zien wat de te verwachten kosten en opbrengsten in een aantal scenario’s zijn. Ook kunnen zij u inhoudelijk adviseren over uw persoonlijke financiële situatie en samen met u onderzoeken of deze lijfrente passend voor u is.

 • 3

  Polis afsluiten

  Het afsluiten van uw Beleggingslijfrente kunt u eenvoudig regelen via uw eigen financieel adviseur. Indien u nog geen eigen financieel adviseur heeft brengen we u graag in contact met iemand in uw regio.

Fiscale varianten en voortzettingen

De Direct Ingaande Beleggingslijfrente is o.a. bruikbaar voor de volgende fiscale varianten:

 • Gerichte lijfrente
 • Oud regime lijfrente
 • Gouden handdruk
 • Winst uit staking onderneming
 • Afstorting oudedagsreserve
 • Winst uit staking onderneming en afstorten oudedagsreserve
 • Uitkering ex art 19 IB (stamrecht)

Genoemde varianten zijn al dan niet als voortzetting van een bestaande verzekering bij De Goudse mogelijk.

Let op: Door met uw lijfrentekapitaal te gaan beleggen loopt u natuurlijk een beleggingsrisico. Onze Direct Ingaande Beleggingslijfrente is dan ook alleen geschikt voor mensen die zich kunnen permitteren dit risico te lopen.

Uitzicht op rendement

De hoogte van de uitkering wordt bepaald door de inleg en het behaalde beleggingsresultaat.

Verder groeien

Door uw lijfrentekapitaal bij Dexxi onder te brengen kan uw kapitaal verder groeien.

Lagere kosten

De kosten bij Dexxi zijn doorgaans flink lager dan andere Beleggingslijfrentes.

Hoe werkt een uitkerende Beleggingslijfrente?

Beleggingseenheden
In uw offerte wordt een gelijkblijvend aantal uit te keren beleggingseenheden vastgesteld. Bij aanvang heeft een beleggingseenheid een waarde van €1.

Bij iedere herrekening van de beleggingseenheid (twee weken voor iedere uitkeringstermijn) wordt bezien of op basis van het werkelijk gemaakte rendement de beleggingseenheid een andere koers dient te krijgen.

De volgende uitkeringstermijn ontvangt u dan het zelfde aantal eenheden maar tegen een andere koers. Dit proces vindt voor iedere uitkering opnieuw plaats. Op deze manier blijft het aantal eenheden dus gelijk maar zal de uitkering per maand wijzigen. De uitkering kan zo (en zal zo) periodiek stijgen en dalen.

Het lijfrentekapitaal dat u heeft opgebouwd is fiscaal gefaciliteerd kapitaal voor een aanvulling op uw pensioen. Dit betekent dat u minder belasting heeft betaald. Daardoor zijn uitkeringen aan een aantal fiscale regels gebonden.

Over de lijfrente-uitkeringen bent u inkomstenbelasting en (zorg)premies verschuldigd. Er is dus sprake van uitstel van belastingbetaling (geweest). Over uw lijfrentekapitaal hoeft u geen vermogensrendementsheffing (Box 3) te betalen.

Wat weet u van lijfrentebeleggen?

Doe de quiz

Lage kosten

 • All-in fee 1,03% per jaar (incl. beheer-  en verzekeringskosten).
 • Doorlopende maandelijkse kosten: €5,00 per maand.

Daarnaast betaalt u éénmalig €50 bij aanvang.

* Jaarlijkse kosten beleggingsinstrumenten: 0,20% – 0,27%.
(deze zijn al in de koers van de ETF’s verwerkt en hoeft u dus niet apart te betalen)

Let op: het minimale startbedrag is €50.000

72 jaar

Ger

Ger moest een paar jaar geleden een uitkerende lijfrente aankopen omdat hij al de maximale uitstelperiode van 5 jaar na zijn AOW-leeftijd had gebruikt. Wachten op hogere rente (en dus een hogere uitkering) was niet langer meer mogelijk. De unieke Beleggingslijfrente bracht hem uitkomst.

Hij heeft de komende jaren een goed pensioen uit zijn Beleggingslijfrente. De hoogte van de uitkering wordt elk kwartaal opnieuw vastgesteld en is afhankelijk het behaalde beleggingsresultaat.

Ger ontvangt per kwartaal een uitkering uit zijn opgebouwde kapitaal en laat tegelijkertijd het kapitaal verder groeien.

65 jaar

Rob

Rob kreeg bericht van de verzekeraar dat zijn lijfrente afloopt (expireert). Bij dat bericht zat ook meteen een offerte van de verzekeraar, zodat hij kon zien welk bedrag hij per maand zou krijgen gedurende welke periode, maar de uitkering viel best een beetje tegen.

Hij heeft toen meerdere offertes aangevraagd, maar Rob kwam er achter dat het aankopen van een lijfrente-uitkering nu eigenlijk heel duur is als gevolg van de lage rentestand.

Uiteindelijk heeft Rob besloten het lijfrentekapitaal nog de maximale 5 jaar na zijn AOW-leeftijd te laten doorgroeien.

63 jaar

Anneke

Anneke heeft een woekerpolis in de jaren negentig afgesloten. De verzekeraar hield er heel veel kosten op in, waardoor het rendement veel lager uitviel dan bij aanvang werd beweerd. Via een compensatieregeling werd een deel van de hoge kosten vergoed, maar haar besluit stond vast, zij wilde weg. Anneke verzocht de verzekeraar om de waarde van de polis samen met de compensatie over te maken naar Dexxi.

Anneke is erg blij met haar keuze voor transparantie en lage kosten en is meer dan overtuigd van de juiste beslissing rondom haar woekerpolis.

6 redenen om met uw lijfrente naar Dexxi over te stappen:

 • Flexibiliteit - Kosteloos kunt u uw beleggingsmix aanpassen.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Beleggingsbeleid - Een optimale balans houden tussen risico en rendement.
 • Bij overlijden - Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden 90% van het bedrag dat u heeft opgebouwd.
 • Lage kosten - Geen extra kosten voor het uitvoeren transacties.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van uw investeringen.