De krachtenbundeling met Semmie

De krachtenbundeling met Semmie is een bewuste keuze; zowel Semmie als Dexxi zijn partijen waarbij iedereen – ongeacht kennis en vermogen – kan beleggen. In veel opzichten zijn Dexxi en Semmie dan ook vergelijkbaar. We delen een visie waarin de klant en het bieden van goede service centraal staan. Bovendien hanteren we eenzelfde passief beleggingsbeleid met drie belangrijke pijlers: spreiding, lage kosten en focus op de lange termijn.

Om ervoor te zorgen dat we u ook in de toekomst van de best mogelijke dienstverlening kunnen blijven voorzien, hebben we ervoor gekozen om onze krachten te bundelen met Semmie. Dezelfde service onder een andere naam.

Belangrijke vragen

 • Waarom kiest Dexxi voor Semmie?

  De krachtenbundeling met Semmie is een bewuste keuze; zowel Semmie als Dexxi zijn partijen waarbij iedereen – ongeacht kennis en vermogen – kan beleggen. In veel opzichten zijn Dexxi en Semmie dan ook vergelijkbaar. We delen een visie waarin de klant en het bieden van goede service centraal staan. Bovendien hanteren we eenzelfde passief beleggingsbeleid met drie belangrijke pijlers: spreiding, lage kosten en focus op de lange termijn.

  Om ervoor te zorgen dat we u ook in de toekomst van de best mogelijke dienstverlening kunnen blijven voorzien, hebben we ervoor gekozen om onze krachten te bundelen met Semmie.

 • Welke voordelen heeft deze stap voor mij als Dexxi klant?

  De bundeling van krachten tussen Dexxi en Semmie zorgt er allereerst voor dat we het zorgvuldige beheer van uw beleggingen, zoals u van ons gewend was, voort kunnen zetten. Dankzij deze overstap krijgt u meer beleggingsmogelijkheden en wordt de service uitgebreid. Zo krijgt u onder andere toegang tot een zeer gebruiksvriendelijke beleggingsapp waar u inzichtelijk de prestaties van uw beleggingen volgt. Daarnaast biedt de app mogelijkheden tot storten via iDEAL en het instellen van een automatische incasso. Per rekening krijgt u de keuze om te beleggen in één van de twee (duurzame) modelportefeuilles.

  Ook kunnen we de dienstverlening versnellen. Omdat we alle expertise binnenshuis gaan krijgen zijn we niet meer afhankelijk van externe partijen. Daardoor kunnen we sneller schakelen en verbeteringen doorvoeren.

  Maar zoals u van ons gewend bent, blijven wij wel altijd persoonlijk voor u klaarstaan. De vertrouwde gezichten blijven en zullen u waar mogelijk ondersteunen. Meer informatie over de voordelen die deze stap met zich meebrengt sturen we u binnenkort toe via de e-mail.

 • Wat betekent deze stap voor mij als Dexxi-klant?

  Het samengaan van Semmie en Dexxi betekent dat we de service en dienstverlening die we u bieden kunnen opschalen. Zo krijgt u toegang tot het Semmie platform en krijgt u nieuwe beleggingsmogelijkheden. Maar zoals u van ons gewend bent, blijven wij wel altijd persoonlijk voor u klaarstaan. Meer informatie over wat deze stap voor u als Dexxi-klant gaat betekenen volgt.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van verdere ontwikkelingen?

  De officiële aankondiging van krachtenbundeling tussen Semmie en Dexxi heeft plaatsgevonden op 12 april. Uiteraard houden we u de komende periode op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Via e-mails houden we u persoonlijk op de hoogte van de voortgang. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan u graag te woord.

 • Wat zijn de overeenkomsten tussen Dexxi en Semmie?

  Dexxi en Semmie hebben een gedeelde missie: we zetten ons in om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarnaast delen we dezelfde waarden, zoals helderheid, transparantie en onderstrepen we het belang van duurzaamheid. Ook ons beleggingsbeleid kent dezelfde uitgangspunten; we benadrukken het belang van passief beleggen voor de lange termijn in breed gespreide portefeuilles.

 • Wat zijn de verschillen tussen Dexxi en Semmie?

  Ondanks dat Semmie en Dexxi in veel opzichten vergelijkbaar zijn, is er een voor de hand liggend verschil. Semmie ziet er anders uit. De nieuwsbrieven, het beleggingsplan en natuurlijk de app hebben de typische Semmie stijl.

  Daarnaast zit er een groot verschil in de organisatie. Bij Semmie wordt er nauw samengewerkt tussen verschillende disciplines, zoals beleggingsexperts, designers en IT developers. Door deze diversiteit onderscheidt Semmie zich van andere vermogensbeheerders: Semmie is namelijk zelf in staat om verbeteringen (voor u als klant) door te voeren. Semmie is hiervoor namelijk niet afhankelijk van andere partijen en kan snel verbeteringen doorvoeren waar u als klant van kan profiteren.

 • Blijft de service, zoals ik die gewend was, bestaan?

  Ja, het leveren van goede service had altijd onze hoogste prioriteit, en dat blijft het houden. Het persoonlijke contact en de informatievoorziening zoals u van ons gewend bent, blijft ook behouden. Zo zijn wij ook als onderdeel van Semmie telefonisch, per e-mail en via de chat bereikbaar. Stel dan ook gerust al uw vragen aan ons. Zowel onze nieuwe collega’s bij Semmie, als wij zelf staan voor u klaar.

 • Zijn mijn klantgegevens veilig?

  Om de dienstverlening aan u te kunnen blijven continueren, is het noodzakelijk om uw klantgegevens te delen met Semmie. Met de overgang naar het Semmie platform, gaan ook uw klantgegevens mee, tenzij u daartegen in bezwaar gaat. Bij de overgang naar Semmie treffen wij passende technische en organisatorische maatregelen om uw klantgegevens te blijven beschermen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde omgeving en is er sprake van afgeschermde toegangsrechten, zodat uw persoonsgegevens enkel toegankelijk zijn voor de personen die ze nodig hebben voor de dienstverlening aan u. In de privacyverklaring van Semmie kunt u lezen hoe Semmie omgaat met persoonsgegevens.

  Wij blijven uw privacy rechten waarborgen en persoonsgegevens beschermen conform de Europese regels vastgesteld in de Algemene verordening gegevensbescherming. U heeft altijd recht op inzage in uw persoonsgegevens, om bezwaar te maken tegen de persoonsgegevensverwerking en om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit.

 • Ik wil meer weten over Semmie, waar vind ik meer informatie?

  Meer informatie over Semmie vindt u allereerst op Semmie.nl. Daar is meer informatie te vinden over wie Semmie is en waar Semmie voor staat. Ook kunt u er meer lezen over de beleggingsportefeuilles en kunt u meer inspiratie over beleggen en de financiële wereld opdoen in het Magazine.

 • Door wie, en waarom, is Semmie opgericht?

  Semmie is opgericht door Sem van Berkel Jr. en Lodewijk Kalden met als doel om iedereen aan zijn of haar financiële toekomst te kunnen laten bouwen. Daarom kiest Semmie voor duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Met het digitale platform maakt Semmie het beleggers op een laagdrempelige manier mogelijk om serieus aan de slag te gaan met hun financiële doelen. Of die belegger nu een young professional, een ondernemer, een ouder of een grootouder is.

Dexxi en Semmie vinden elkaar in een gedeelde visie waarbij de klant en het bieden van goede service centraal staan.

Meer informatie over Semmie

Kijk op Semmie.nl