Wilt u langer op vakantie?

Bent u nu heerlijk op vakantie? En, u leest nu toevallig de eerste regels van dit blog? Wel, dan zeggen wij: even doorlezen. Want dit blog gaat namelijk over u. En uw vakantie!

Als eerste de vraag: geniet u een beetje van uw welverdiende rust? U hebt vast het hele jaar hard gewerkt en u vond dat het de hoogste tijd was om even wat gas terug te nemen. Misschien met een heerlijk wijntje op een terrasje in Frankrijk? Of lui op een strandbedje aan een van de Spaanse Costa’s? Alleen, of met partner? Of met de kinderen? Of bent u nu misschien in een internetcafé in Thailand, waar u met een rugzak rondtrekt?

Wat u ook doet…. Wij weten eigenlijk wel zeker dat u de afgelopen dagen beslist af en toe hebt gedacht: ‘Was het maar altijd vakantie!’

Wel, dat kan het natuurlijk nooit zijn. Lijkt ons overigens ook helemaal niet leuk om altijd maar vakantie te hebben. En, we denken dat u het daarin met ons eens bent.

Zes weken op vakantie…!
Maar toch komt er een moment in uw leven dat u minder zult gaan werken. Of dat u uiteindelijk stopt met werken. En… dat u in plaats van drie weken vakantie in de zomer dan volop tijd hebt om misschien wel zes weken er op uit te trekken.

Jazeker! Het leven van een pensionado is beslist zo slecht nog niet.

Toch worden we in dit blog nu wel wat serieuzer. De vraag roept zich namelijk op of u als pensionado-in-spé tegen die tijd wel de middelen hebt om ook daadwerkelijk wat langer op vakantie te gaan en op een andere manier te gaan genieten?

Met andere woorden: hoe spaart u nu voor die heerlijke 67plus-jaren, die ooit (onverbiddelijk!) aanbreken?

Als u nu bijvoorbeeld elke maand een bedrag op een spaarrekening zet, dan weet u dat dát niets meer oplevert.

Misschien doet u aan banksparen. Leuk natuurlijk dat fiscale voordeel dat u hebt aan het eind van het jaar, bij de aangifte IB, maar zodra dat bedrag in de toekomst vrijvalt, moet er toch IB-belasting over betalen. Uitgesteld belastingbetalen noemen wij dat. Gezien het weinige rendement door het huidige lage rentepercentage, is banksparen als pensioenvoorziening, eigenlijk dus niet meer zo een verstandige keuze.

Wij stellen u dan ook de volgende vraag: heeftt u wel eens aan beleggen gedacht?

Startbedrag 1.000 euro
Beleggen anno 2016 is namelijk ongekend toegankelijk. Het kan al voor een startbedrag van 1.000 euro. En, u weet ook dat het om de lange termijn gaat. En juist daarop willen wij u – ook al bent u nu op vakantie – even op aanspreken.

Want, hoe heerlijk zou het niet zijn om – als u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt – in plaats van drie weken dan heerlijk zes weken in de zomer op vakantie te gaan. En, te kunnen blijven genieten.

Wij denken dat dit mogelijk is. Nee, we zijn er van overtuigd dat dit kan!

Hebt u vragen hierover? Stel ze meteen aan ons! Of, neem contact met ons op als u terug bent van vakantie. We beantwoorden ze graag.

Voor nu wensen we u hoe dan ook een prettig vervolg van uw welverdiende rust! Blijf genieten!