Zo voorkomt u een pensioengat
(voor het te laat is)

Pensioenbeleggen is belangrijk wanneer:

 • U denkt een pensioengat te moeten overbruggen
 • U graag eerder wilt stoppen met werken
 • U al een aanvullend pensioen heeft maar overweegt over te stappen
 • U niet wil inleveren op uw levensstandaard na de pensioenleeftijd
Bereken uw pensioen!

Al 2.500 klanten gingen u voor

88% van de klanten beveelt ons aan

72% stort periodiek bij

Heeft u een pensioengat?

Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding.

Maar ook door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als u arbeidsongeschikt wordt loopt uw pensioenopbouw soms door, maar dat is nooit volledig. Wordt u werkloos, dan stopt uw pensioenopbouw helemaal. De verhoging van de AOW-leeftijd veroorzaakt ook vaak een pensioengat.

Daarnaast kan een pensioengat ontstaan als uw pensioenfonds besluit de pensioenen te korten. Dat is voor het eerst gebeurd in 2013. Ook het achterwege blijven van indexatie veroorzaakt in feite een pensioengat.

U kunt uw pensioentekort verkleinen door langer door te werken en/of door nu al te beginnen met extra pensioenopbouw. Wees er op tijd bij want als u te lang wacht kunt u een pensioengat niet meer repareren.

Pensioen aanvullen

Nadat u gestopt bent met werken, heeft u de tijd om te genieten van het leven. Dan is het prettig om over voldoende financiële middelen te beschikken.

Grip op uw pensioen

U hebt 100% zeggenschap over uw kapitaal. U belegt bij Dexxi op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van u.

Belastingvoordeel

Als u geld belegt voor uw pensioen, dan mag u dat bedrag geheel of gedeeltelijk aftrekken van het belastbaar inkomen.

Een pensioenrekening openen bij Dexxi

 • 1

  Rekening openen

  Druk op de knop hieronder

 • 2

  Gegevens invoeren

  Vul uw persoonlijke gegevens in en verstuur de aanvraag.

 • 3

  Aanvraag bekijken

  Wij bekijken uw aanvraag en contacteren u voor eventuele aanvullende gegevens (doorgaans 1 tot 2 werkdagen).

 • 4

  Aanvraag goedkeuren

  Zodra alle benodigde gegevens in goede orde zijn ontvangen wordt uw aanvraag goedgekeurd.

 • 5

  Geld overmaken

  Het enige wat u hoeft te doen, is geld overmaken wanneer u dat wenst. De rest regelt Dexxi!

Gemakkelijk openen

Een pensioenrekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen het voor u meest geschikte beleggingsprofiel, waarna u per e-mail de openingsdocumentatie ontvangt die u digitaal kunt ondertekenen.

Na maximaal 2 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi werkt samen met BinckBank. De beleggingsrekening op uw naam wordt bij deze bank aangehouden.

De eerste 3 maanden 50% korting

 • open een rekening en profiteer automatisch
 • het minimum startbedrag is €1.000
 • de eerste 3 maanden 50% korting* op het All-in tarief

* geldt alleen als u nog geen rekening bij Dexxi heeft.

Start vandaag nog!

Hoe werkt het?

Ten opzichte van regulier beleggen heeft pensioenbeleggen één groot voordeel: u kunt uw inleg aftrekken van het belastbaar inkomen, uiteraard binnen uw fiscale ruimte. Hiermee ontvangt u in feite een belastingkorting met als voorwaarde dat de belastingkorting geïnvesteerd wordt via een speciale pensioenrekening.

Uw inleg betaalt u dus uit uw bruto inkomen en u betaalt geen rendementsheffing in Box 3 over het opgebouwde vermogen. Zo profiteert u maximaal van de fiscale voordelen!

Bouwt u ergens anders al een aanvullend pensioen op maar overweegt u om over te stappen naar Dexxi? Ook dat kan heel gemakkelijk!

57 jaar

Ingrid

Ingrid bereikt over 8 jaar haar pensioengerechtigde leeftijd en heeft een flink pensioengat. Haar kleinkinderen zijn dan 11 en 14 waar ze graag leuke dingen mee doet. Om deze leuke dingen te kunnen blijven doen heeft ze een extra potje geld nodig.

Ze start haar pensioenbelegging met een eenmalige inleg van €10.000 en stort maandelijks €250 bij. Na 8 jaar beleggen heeft Ingrid een kapitaal van €47.500 opgebouwd om leuke dingen te kunnen doen met haar kleinkinderen.

54 jaar

Frans

Frans is 54 en wil het liefst een jaar eerder met pensioen. Hij kiest ervoor om offensief te beleggen bij Dexxi met een startkapitaal van €5.000. Maandelijks legt hij nog €200 bij.

Na 12 jaar pensioenbeleggen heeft Frans ongeveer 53.000 opgebouwd. Hierdoor zou Frans al eerder van zijn pensioen kunnen genieten en kan hij de dingen doen waar hij voorheen geen tijd voor had.

49 jaar

Jan

Jan, ZZP-er, heeft heel goed verdiend en betaalt daardoor tot 52% inkomstenbelasting. Doordat Jan geen ander pensioen opbouwt kan hij dit jaar de maximale jaarruimte van €12.362 gebruiken. Vorig jaar heeft hij niet zijn gehele jaarruimte gebruikt, waardoor hij ook nog €5.000 reserveringsruimte heeft.

Hij besluit dit jaar €15.000 op de zijn pensioenrekening te storten en krijgt hierover €7.800 terug van de belasting. Daarnaast bespaart Jan nog eens extra omdat de pensioenrekening is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (Box 3).

Benut uw fiscale ruimte

De Belastingdienst helpt een handje mee!

Hoe werkt het?

Wat zijn de kosten?

Pensioenbeleggen bij Dexxi is mogelijk vanaf €1.000. Bij Dexxi betaalt u een all-in tarief van 0,8% per jaar (minimum €25). Dexxi berekent geen extra kosten.

Inleggen doet u wanneer u dat wil. U bent dus niets verplicht. Het bijstorten op uw beleggingsrekening is helemaal gratis.

U betaalt éénmalig €25 afsluitkosten. Dit zijn de wettelijk verplichte kosten om uw product administratief in orde te maken. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u géén afsluitkosten.

Wat weet u al over pensioenbeleggen?

Doe de quiz

6 redenen om te beginnen met pensioenbeleggen bij Dexxi:

 • Flexibele inleg - Inleggen kunt u doen wanneer u dat wilt met een bedrag naar eigen keuze. Het is dus geen verplichting.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,8% per jaar over het geïnvesteerde kapitaal (zonder verborgen extra kosten).
 • De eerste 3 maanden 50% korting - U kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van uw investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij

Veelgestelde vragen

 • Voor wie?

  U wilt kapitaal opbouwen voor een aanvulling op uw pensioen en wilt beleggen op een geblokkeerde lijfrenterekening. Tijdens de looptijd kunt u niet vrij beschikken over dit geld. U betaalt inkomstenbelasting, heeft een pensioentekort en kunt uw jaarruimte en/of reserveringsruimte gebruiken voor belastingaftrek binnen de fiscale grenzen. Of u heeft een bankspaarrekening, (vrijvallende) lijfrenteverzekering, lijfrentespaarrekening, fiscale oudedagsreserve (FOR) opgebouwd, stakingswinst of Gouden Handdruk en u wilt de waarde overboeken.

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • What is my money invested in?

  Dexxi invests your assets entirely in ETFs. Your portfolio composition is based on your own investment ideas and risk appetite.

  ETFs (Exchange Traded Funds) are listed index tracking investmentvehicles. Performance of the index are tracked as accurately as possible. ETFs can track indices in all investment categories.

  Investing in ETFs brings a large number of advantages compared to alternative investment vehicles, like stocks, bonds and mutual funds. The main advantages of investing in ETFs are low costs, transparency and diversification.

  The costs associated with an ETF are incorporated in the price and therefore there is no additional charge.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan twee keer per maand op onze handelsdagen, en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €199 incl btw aan administratiekosten.

 • Are my investments safe?

  We open an account in your name at BinckBank. Like all other Dutch banks, BinckBank is supervised by the Dutch Central Bank (DNB). Your account balance is part of the Dutch deposit guarantee scheme. This scheme provides a guarantee up until €100,000 per individual. Securities are in your possession and secured at an independent custodian.

  Dexxi is part of Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is registered with the Authority Financial Markets (AFM), the Dutch Securities Institute (DSI) and Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Heeft het op mijn leeftijd nog zin om te beleggen voor mijn pensioen?

  Het is wel degelijk zinvol om te gaan beleggen ook al bent u de 60 gepasseerd. Want als we zeggen: iedereen kan beleggen. Dan geldt dit dus ook voor u! Ze zeggen wel eens: 60 is het nieuwe 50. Wij zijn er van overtuigd dat dit nog steeds verstandig is. Wij vinden dat iedereen met een beleggingshorizon van meer dan 3 jaar moet overwegen om te gaan beleggen. Dit kan overigens ook vaak nog op een fiscaal vriendelijke manier!

 • Mijn werkgever zorgt voor mijn pensioen. Waarom zou ik dan extra investeren?

  Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding. Ook buiten uw schuld kan er een pensioengat ontstaan. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

  Maar als u een goede pensioenregeling bij uw werkgever heeft en nauwelijks een pensioengat dan is de pensioenrekening voor u dus niet de juiste oplossing.  Als u extra geld opzij wil zetten dan kan dat beter op een gewone beleggingsrekening. U profiteert dan niet van de fiscale voordelen, maar uw opgebouwde vermogen is wel vrij beschikbaar.

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.