Hoe u pensioen opbouwt
(de belastingdienst helpt mee)

Get started if:

 • ZZP’ers, freelancers, DGA's en ondernemers
 • Iedereen zonder werkgeverspensioen
 • Het overbruggen van een pensioengat
 • Eerder willen stoppen met werken
 • Iedereen die niet wil inleveren op levensstandaard na de pensioenleeftijd
Bereken uw pensioen!

Al 2.500 klanten gingen u voor

88% van de klanten beveelt ons aan

72% stort periodiek bij

Hoe werkt het?

Het mooie aan pensioenbeleggen is, dat u de inleg mag aftrekken van uw belastbaar inkomen (het totaalbedrag waar u jaarlijks belasting over betaalt), uiteraard binnen uw fiscale ruimte. U krijgt in feite een belastingkorting, op voorwaarde dat u dat geldbedrag investeert via een speciale pensioenrekening.

Met het opgebouwde bedrag moet u te zijner tijd een direct ingaande lijfrente aankopen, waarmee het bedrag periodiek wordt uitgekeerd. Tegen de tijd dat u de lijfrente-uitkeringen ontvangt, werkt u waarschijnlijk niet of minder, waardoor de kans groot is dat u dan in een gunstiger belastingschaal valt.

Uw inleg betaalt u dus uit uw bruto inkomen en u betaalt geen rendementsheffing in Box 3 over het opgebouwde vermogen. Zo profiteer u maximaal van de fiscale voordelen!

Lekker leven

Nadat u gestopt bent met werken, heeft u de tijd om te genieten van het leven. Dan is het prettig om over voldoende financiële middelen te beschikken.

Grip op uw pensioen

U heeft 100% zeggenschap over uw kapitaal. U belegt op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van u.

Belastingvoordeel

Als u geld belegt in uw pensioen, dan mag u dat bedrag geheel of gedeeltelijk aftrekken van uw belastbaar inkomen.

Een pensioenrekening openen bij Dexxi

 • 1

  Rekening openen

  Druk op de knop hieronder

 • 2

  Gegevens invoeren

  Vul uw persoonlijke gegevens in en verstuur uw aanvraag.

 • 3

  Aanvraag bekijken

  Wij bekijken uw aanvraag en contacteren u voor eventuele aanvullende gegevens. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 werkdagen

 • 4

  Aanvraag goedkeuren

  Zodra wij alle benodigde gegevens in ons bezit hebben keuren wij uw aanvraag goed.

 • 5

  Geld overmaken

  Het enige wat u hoeft te doen, is geld overmaken wanneer u dat zelf wilt. Wij regelen de rest.

Gemakkelijk openen

Een pensioenrekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen het voor u meest geschikte beleggingsprofiel, waarna u per e-mail de openingsdocumentatie ontvangt die u digitaal kunt ondertekenen.

Na maximaal 2 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi werkt samen met BinckBank. De beleggingsrekening op uw naam wordt bij deze bank aangehouden.

De eerste 3 maanden 50% korting

 • open een rekening en profiteer automatisch
 • het minimum startbedrag is €1.000
 • de eerste 3 maanden 50% korting* op het All-in tarief

* geldt alleen als u nog geen rekening bij Dexxi heeft.

Start vandaag nog!

Rekenvoorbeeld:

Als u per jaar €5.000 zou beleggen in uw pensioen, dan krijgt u (afhankelijk van uw jaarinkomen) €1.800 tot €2.600 investeringsruimte per jaar cadeau die u anders direct naar de Belastingdienst had moeten overmaken.

Ik hoor u denken: “dat is wel een dure grap”. Maar als u het doorrekent, betaalt het zichzelf dubbel en dwars terug.

Het wordt ineens interessant als u rekent met een jaarlijks rendement van gemiddeld 7%, over een bedrag van €5.000 en dat met een looptijd van 30 jaar. Dan praten we opeens over €13.702 tot €19.791 extra pensioenkapitaal wat u anders was misgelopen. Daar kunt u aardig wat extraatjes van doen. En het goede nieuws is dat u dit trucje ieder jaar kunt herhalen.

28 jaar

Freddy

Freddy heeft sinds kort een vaste baan, maar zijn werkgever heeft geen pensioenregeling. Hij heeft uitgerekend dat hij van zijn salaris van €35.000, nu €150 per maand opzij kan zetten voor zijn pensioen. Over zijn huidige inkomen betaalt hij circa 40% belasting.

Freddy heeft op de website van de belastingdienst berekend dat zijn jaarruimte €3.000 is en hij dus maximaal kan profiteren van zijn belastingvoordeel. Hij krijgt van de belasting via zijn voorlopige aanslag elke maand circa €60 terug van zijn gestorte €150.

57 jaar

Ingrid

Ingrid bereikt over 8 jaar haar pensioengerechtigde leeftijd en heeft een flink pensioengat. Haar kleinkinderen zijn dan 11 en 14 waar ze graag leuke dingen mee doet. Om deze leuke dingen te kunnen blijven doen heeft ze een extra potje geld nodig.

Ze start haar pensioenbelegging met een eenmalige inleg van €10.000 en stort maandelijks €250 bij. Na 8 jaar beleggen heeft Ingrid een kapitaal van €47.500 opgebouwd om leuke dingen te kunnen doen met haar kleinkinderen.

49 jaar

Jan

Jan, ZZP-er, heeft heel goed verdiend en betaalt daardoor tot 52% inkomstenbelasting. Doordat Jan geen ander pensioen opbouwt kan hij dit jaar de maximale jaarruimte van €12.362 gebruiken. Vorig jaar heeft hij niet zijn gehele jaarruimte gebruikt, waardoor hij ook nog €5.000 reserveringsruimte heeft.

Hij besluit dit jaar €15.000 op de zijn pensioenrekening te storten en krijgt hierover €7.800 terug van de belasting. Daarnaast bespaart Jan nog eens extra omdat de pensioenrekening is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing (Box 3).

Benut uw fiscale ruimte

De Belastingdienst helpt een handje mee!

Hoe werkt het?

Wat zijn de kosten?

Pensioenbeleggen bij Dexxi is mogelijk vanaf €1.000. Bij Dexxi betaalt u een all-in tarief van 0,8% per jaar (minimum €25). Dexxi berekent geen extra kosten.

Inleggen doet u wanneer u dat wilt. U bent dus niets verplicht. Het bijstorten op uw pensioenrekening is helemaal gratis.

U betaalt éénmalig €25 afsluitkosten. Dit zijn de wettelijk verplichte kosten om uw product administratief in orde te maken. Opent u de rekening via uw financieel adviseur? Dan betaalt u géén afsluitkosten.

Wat weet u al over pensioenbeleggen?

Doe de quiz

6 redenen om te beginnen met pensioenbeleggen bij Dexxi:

 • Flexibele inleg - Inleggen doet u wanneer u dat wil met een bedrag naar eigen keuze. U bent dus niets verplicht.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,8% per jaar over uw geïnvesteerde kapitaal (zonder verborgen extra kosten).
 • De eerste 3 maanden 50% korting - U kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van uw investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij

Veelgestelde vragen

 • Voor wie?

  U wilt kapitaal opbouwen voor een aanvulling op uw pensioen en wilt beleggen op een geblokkeerde lijfrenterekening. Tijdens de looptijd kunt u niet vrij beschikken over dit geld. U betaalt inkomstenbelasting, heeft een pensioentekort en kunt uw jaarruimte en/of reserveringsruimte gebruiken voor belastingaftrek binnen de fiscale grenzen. Of u heeft een bankspaarrekening, (vrijvallende) lijfrenteverzekering, lijfrentespaarrekening, fiscale oudedagsreserve (FOR) opgebouwd, stakingswinst of Gouden Handdruk en u wilt de waarde overboeken.

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • What is my money invested in?

  Dexxi invests your assets entirely in ETFs. Your portfolio composition is based on your own investment ideas and risk appetite.

  ETFs (Exchange Traded Funds) are listed index tracking investmentvehicles. Performance of the index are tracked as accurately as possible. ETFs can track indices in all investment categories.

  Investing in ETFs brings a large number of advantages compared to alternative investment vehicles, like stocks, bonds and mutual funds. The main advantages of investing in ETFs are low costs, transparency and diversification.

  The costs associated with an ETF are incorporated in the price and therefore there is no additional charge.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan twee keer per maand op onze handelsdagen, en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €199 incl btw aan administratiekosten.

 • Are my investments safe?

  We open an account in your name at BinckBank. Like all other Dutch banks, BinckBank is supervised by the Dutch Central Bank (DNB). Your account balance is part of the Dutch deposit guarantee scheme. This scheme provides a guarantee up until €100,000 per individual. Securities are in your possession and secured at an independent custodian.

  Dexxi is part of Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is registered with the Authority Financial Markets (AFM), the Dutch Securities Institute (DSI) and Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Mijn werkgever zorgt voor mijn pensioen. Waarom zou ik dan extra investeren?

  Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding. Ook buiten uw schuld kan er een pensioengat ontstaan. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

  Maar als u een goede pensioenregeling bij uw werkgever heeft en nauwelijks een pensioengat dan is de pensioenrekening voor u dus niet de juiste oplossing.  Als u extra geld opzij wil zetten dan kan dat beter op een gewone beleggingsrekening. U profiteert dan niet van de fiscale voordelen, maar uw opgebouwde vermogen is wel vrij beschikbaar.

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.