Al gedacht aan een beleggingsportefeuille?

Bijna iedereen heeft een spaarrekening. Maar wie veel spaargeld heeft, wordt momenteel hard geraakt door de lage rente. Want niet alleen de spaarrente is laag, de belastingdienst pikt graag een graantje mee en ook komt de inflatie om de hoek kijken.

Als u een alternatief zoekt voor sparen dan kunt u overwegen om te gaan indexbeleggen. Met de opkomst van indexbeleggen is beleggen al helemaal niet meer voorbehouden aan mensen met aanzienlijke vermogens of mensen met ‘enorme kennis’ over beleggen.

U kiest het beleggingsprofiel dat het best bij u past, en daarna hoeft u niets meer te doen dan elke maand (of periode) een bedrag naar keuze te storten. En het is wel zo prettig als uw jaarlijkse, of maandelijkse, stortingen een redelijk rendement opleveren.

Hoe zit het ook alweer met indexbeleggen?
Indexbeleggingen zijn beleggingsfondsen die een vooraf en transparante samengestelde groep van aandelen of obligaties volgen. Het grote voordeel is dat ze veel lagere kosten kennen. De praktijk bewijst dat indexbeleggen op de langere termijn betere rendementen behaalt met lagere risico’s. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer van de professionele beleggers vertrouwen op indexbeleggen.

Een beter rendement
Wanneer u overweegt om te gaan beleggen, dan is dat meestal voor de langere termijn. Juist dan is indexbeleggen vele malen aantrekkelijker dan sparen met een lage rentevergoeding. Beleggen levert u gemiddeld over een langere periode toch al snel zo’n 5% of meer per jaar op.

Periodiek beleggen
Het aantrekkelijke aan indexbeleggen is de mogelijkheid om te kunnen starten met een laag bedrag.

U kunt bovendien kiezen om periodiek een bedrag aan uw ‘beleggingsspaarpot’ toe te voegen. Zo groeit het bedrag lekker aan, zonder dat u er al teveel van merkt. Uw risicohouding bepaalt of u kiest voor een beleggingsportefeuille met een lager risico en lager rendement of voor een beleggingsportefeuille met een hoger rendement en overeenkomstig risico.

Beleggen met lage kosten
Een indexbeleggingsportefeuille wordt automatisch ‘bewaakt’ op het risico en het rendement. Dankzij de verregaande automatisering zijn geen hoge managementvergoedingen nodig. Bovendien is het prettig te weten dat feiten en ratio’s de gids zijn om de risico’s te beheersen, en dus niet emoties.

Start vandaag
In ons Dashboard kunt u in enkele seconden zien welk doelvermogen u kunt realiseren bij een bepaalde inleg. De stap naar een Dexxi-beleggingsrekening is al net zo gemakkelijk.

Natuurlijk kunt u ook even bellen of chatten voor een uitleg op maat.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.