Pensioen voor uw medewerkers

De voordelen voor u als werkgever:

 • Eenvoudig en flexibel
 • Individuele afspraken per medewerker
 • Geen verplichte modules of verzekeringen
 • Geen papieren rompslomp
 • Pensioenregeling zonder ergens aan vast te zitten
Aanmelden als werkgever

Een flexibele pensioenoplossing zonder verplichtingen

Welke keuze maakt u – als werkgever – om talentvolle en ambitieuze medewerkers aan u en aan uw organisatie te binden? Er zijn talloze mogelijkheden. U weet het vast! Vanzelfsprekend denkt u daarbij aan interessante en verleidelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Toch?

U zult het met ons eens zijn dat pensioenopbouw een belangrijke arbeidsvoorwaarde is, die zéér wordt gewaardeerd. Medewerkers vragen er naar. Zelfs al bij de sollicitatiegesprekken of de onderhandelingen met de gekozen kandidaat! Zo kunt u bijvoorbeeld besluiten een extra bijdrage bovenop het salaris te bieden dat medewerkers kunnen gebruiken voor hun eigen individuele pensioenpotje.

Dit is een prima én flexibele oplossing. Uw medewerkers kiezen namelijk zelf de opbouw. U faciliteert slechts!

Bovendien zijn de moderne medewerkers van nu steeds vaker op zoek naar zo veel mogelijk eigen regie; van verplichtingen worden ze niet gelukkig! U trouwens ook niet.

Uw medewerkers zijn niet verplicht om mee te doen. Zij kiezen zelf of ze een rekening willen openen voor hun pensioenopbouw. Als werkgever kunt u dit natuurlijk wel aanbieden en stimuleren, waardoor het voor uw medewerkers (extra) interessant wordt om mee te doen. Maar vrijheid staat voorop: het is en blijft een individuele pensioenopbouw. Medewerkers bepalen zelf of ze meedoen en hoeveel ze inleggen.

Vraag ons eBook aan

Werkgevers kiezen voor een pensioen dat past in deze tijd.

eBook Pensioen voor uw medewerkers

Pensioen voor uw medewerkers regelen

 • 1

  Aanmelden om pensioen te faciliteren

  Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en u wilt een aantrekkelijke werkgever zijn. Het is daarom belangrijk dat u de juiste keuzes maakt. Heeft u geen adviseur? Dan brengen wij u graag in contact met een onafhankelijke partij.

 • 2

  Uw eigen ‘werkgeversportal’

  U krijgt toegang tot uw eigen ‘werkgeversportal’ waar u inzicht heeft in het pensioen van uw medewerkers. U kunt uw medewerkers zelf onboarden in ons systeem of het gehele proces over laten aan Dexxi.

 • 3

  Geen papieren rompslomp

  Alle veranderingen in uw personeelsbestand geeft u gewoon online door. Zo heeft u altijd een actueel overzicht van de pensioensituatie van uw medewerkers.

 • 4

  Pensioenrekening met 24/7 inzicht

  Uw medewerkers krijgen allemaal een eigen pensioenrekening. Hierop zien zij precies hoeveel pensioenkapitaal is opgebouwd en wat het rendement is. Periodiek informeren wij of de uitgangspunten nog gelden of dat er aanpassingen noodzakelijk of wenselijk zijn.

 • 5

  Geen kleine lettertjes

  Niet tevreden? Dan kunt u bij ons elk moment stoppen. Geen opzegtermijn. Geen kleine lettertjes!

Beginnen met pensioen opbouwen?

Een pensioenrekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen met uw medewerker het meest geschikte beleggingsprofiel, waarna zij per e-mail de openingsdocumentatie ontvangen die digitaal ondertekenend kan worden.

Na maximaal 5 werkdagen ontvangt u uw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi opent voor u een beleggingsrekening bij Saxo Bank. De beleggingsrekening op uw naam wordt bij deze bank aangehouden. Dexxi beheert deze beleggingsrekening.

Minder kosten

Lagere kosten zijn beter voor het rendement, een open deur maar ook wetenschappelijk aangetoond.

Grip op uw pensioen

100% zeggenschap over uw pensioen. Uw medewerkers beleggen op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van hun.

Pensioen van deze tijd

Zowel werkgever als medewerker zijn veel flexibeler en kunnen optimaal profiteren van de fiscale voordelen.

Hoe komt het op de salarisstrook?

De inleg bij Dexxi wordt altijd gedaan vanuit het nettosalaris. Ook als de werkgever een bijdrage op de pensioenrekening van de werknemer doet. 

Hieronder een voorbeeld. De bijdrage door werkgever is in dit geval € 100.

 

 

De voorwaarde voor belastingteruggave is dat de inleg binnen de jaarruimte van de medewerker valt.

Bereken uw jaarruimte

Wat zijn de kosten?

Pensioenbeleggen bij Dexxi is mogelijk met een startbedrag vanaf €100.

Voor werkgevers hanteert Dexxi een zakelijke all-in tarief van 0,68% per jaar. Uw medewerkers weten dus van tevoren precies waar zij aan toe zijn. De kosten worden elke maand (1/12 deel) achteraf ingehouden over de portefeuillewaarde per het einde van de maand.

Dexxi berekent geen extra kosten. Dit betekent dat er geen aanvullende uitgaven zijn voor de werknemer m.b.t. het openen en aanhouden van de rekening en het uitvoeren van transacties. Het all-in tarief is inclusief btw. Ook het bijstorten op de pensioenrekening is helemaal gratis.

6 redenen om te beginnen met pensioenbeleggen bij Dexxi:

 • Flexibele inleg - Inleggen doet u wanneer u dat wil met een bedrag naar eigen keuze. U bent dus niets verplicht.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,68% per jaar over uw geïnvesteerde kapitaal (zonder verborgen extra kosten).
 • Startbedrag €100 - U kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van uw investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij.

Veelgestelde vragen

 • Voor wie?

  U wilt kapitaal opbouwen voor een aanvulling op uw pensioen en wilt beleggen op een geblokkeerde lijfrenterekening. Tijdens de looptijd kunt u niet vrij beschikken over dit geld. U betaalt inkomstenbelasting, heeft een pensioentekort en kunt uw jaarruimte en/of reserveringsruimte gebruiken voor belastingaftrek binnen de fiscale grenzen. Of u heeft een bankspaarrekening, (vrijvallende) lijfrenteverzekering, lijfrentespaarrekening, fiscale oudedagsreserve (FOR) opgebouwd, stakingswinst of Gouden Handdruk en u wilt de waarde overboeken.

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • Waarin wordt mijn geld precies belegd als ik voor beleggen kies?

  Dexxi belegt uw vermogen volledig in ETF’s (indextrackers). Uw portefeuille wordt samengesteld op basis van uw doelstellingen die u zelf bepaald heeft.

  Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd beleggingsinstrument dat een bepaalde index volgt. De prestatie van een index wordt door een ETF zo goed mogelijk gevolgd. Indexbeleggingen in de vorm van ETF’s kunnen aandelen-, obligatie-, vastgoed- en grondstoffenindexen volgen.

  Indexbeleggen in de vorm van ETF’s kent een groot aantal voordelen ten opzichte van beleggen in andere beleggingsinstrumenten als aandelen, obligaties en (index-) beleggingsfondsen. De belangrijkste voordelen zijn, de automatische spreiding, de transparantie, de verhandelbaarheid en de kosten.

  Indirecte kosten voor de ETF’s in uw beleggingsportefeuille bedragen afhankelijk van het beleggingsprofiel tussen 0,17% en 0,22% per jaar en komen ten laste van uw beleggingsresultaat. Deze ‘lopende kosten’ zitten al in de koers van de ETF’s. Deze kosten hoeft u dus niet apart te betalen. Bekijk de ETF’s die Dexxi gebruikt.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan iedere werkdag (handelsdagen), en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €200 incl btw aan administratiekosten.

 • Staat mijn vermogen veilig?

  Dexxi is onafhankelijk!

  Wij openen op uw naam een rekening bij Saxo Bank. En net zoals alle Nederlandse banken staat Saxo Bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank en vallen liquiditeiten op uw rekening onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat het geld op uw rekening wordt gegarandeerd tot €100.000 per persoon. Aangekochte effecten staan op uw eigen naam en worden – separaat van de balans van Saxo Bank – bewaard bij een apart bewaarbedrijf.

  Dexxi is een handelsnaam van de Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Dutch Securities Institute (DSI) en Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Mijn werkgever zorgt voor mijn pensioen. Waarom zou ik dan extra investeren?

  Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding. Ook buiten uw schuld kan er een pensioengat ontstaan. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

  Maar als u een goede pensioenregeling bij uw werkgever heeft en nauwelijks een pensioengat dan is de pensioenrekening voor u dus niet de juiste oplossing.  Als u extra geld opzij wil zetten dan kan dat beter op een gewone beleggingsrekening. U profiteert dan niet van de fiscale voordelen, maar uw opgebouwde vermogen is wel vrij beschikbaar.

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.