Persoonlijke begeleiding

De snelle standaardisatie van de financiële adviessector negeert één van zijn meest waardevolle eigenschappen: persoonlijke begeleiding.

Financieel advies is te belangrijk om een standaard product te mogen worden. Toch gebeurt dat bij enkele van de grootste financiële dienstverleners. Veel van deze grote dienstverleners hebben dure gepersonaliseerde diensten geëlimineerd om kosten te besparen en de inkomsten te verhogen.

Persoonlijk advies
Meerdere trends hebben het economische model van de financiële dienstverleners de afgelopen 10 jaar op zijn kop gezet. De kosten van zakendoen zijn hoger geworden, met aanzienlijke stijgingen in de uitgaven voor technologische verbeteringen en wettelijke nalevingsvereisten. Tegelijkertijd heeft de sector te maken gehad met de historisch lage rente en lagere vergoedingen.

De grootste financiële dienstverleners zullen blijven verschuiven naar op technologie gebaseerde oplossingen en een service centrum model, waarbij de financieel adviseur geen cruciale rol speelt. En hoewel dit voor veel klanten kan werken, negeert de sector één van de meest waardevolle eigenschappen: persoonlijk advies.

Technologie is een hulpmiddel
Hoe cruciaal technologie ook is voor het creëren van een uitzonderlijke klantervaring en het verbeteren van de efficiëntie, niets kan de relatie van een vertrouwde, onafhankelijke adviseur met een klant vervangen.

Onafhankelijke adviseurs verdienen de loyaliteit van hun klanten door gedetailleerde financiële plannen met realistische doelen te ontwikkelen, de voortgang te bewaken en indien nodig bij te sturen. Deze service voegt waarde toe en zorgt voor meer inzicht en controle dan de algemene opties die de onpersoonlijke megafirma’s bieden.

De waarde van relaties
Doordat adviseurs zeer persoonlijke relaties kunnen opbouwen, kunnen zij hun tijd investeren om de behoeften van klanten te begrijpen, wat leidt tot meer gedetailleerde financiële plannen en betere resultaten. Het op maat gemaakte karakter van deze service geeft financiële adviseurs de kans om de specifieke doelen en dromen van een klant te ondersteunen – niet alleen om een voorkeursoplossing of een eigen product te verkopen.

Technologie zal innovatie in de financiële adviessector blijven stimuleren, maar het zal nooit een persoonlijke band of een genuanceerd financieel plan vervangen. Technologie maakt deze processen ongetwijfeld eenvoudiger. Toch is het werken met een professionele financieel adviseur de beste manier voor klanten om vast te houden aan hun plannen, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Klanten hebben meer nodig dan een algoritme.

De beste financiële adviseurs
Uiteraard kunt u met al uw vragen over vermogensopbouw bij Dexxi terecht.

Heeft u echter complexe behoeften op het gebied van financiële planning, zoals een hypotheek- of pensioenadvies, dan vraagt dat om meer maatwerk en brengen wij u graag in contact met één van onze partners. Wij werken samen met meer dan 500 onafhankelijke financieel adviseurs door heel Nederland en België. Wij brengen u uiteraard graag in contact.

Bel, mail of chat gerust als u even wilt overleggen over uw persoonlijke financiële situatie.

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde kan stijgen maar ook dalen.