Hoe je pensioen opbouwt
(de belastingdienst helpt mee)

Pensioenbeleggen is vooral interessant voor:

 • ZZP’ers, freelancers, DGA's en ondernemers
 • Iedereen zonder werkgeverspensioen
 • Eerder willen stoppen met werken
 • Je geen inlegverplichting wilt hebben
 • Iedereen die niet wil inleveren op levensstandaard na de pensioenleeftijd
Bereken jouw pensioen!

Hoe werkt het?

Het mooie aan pensioenbeleggen is, dat je de inleg mag aftrekken van je belastbaar inkomen (het totaalbedrag waar je jaarlijks belasting over betaalt), uiteraard binnen je fiscale ruimte. Je krijgt in feite een belastingkorting, op voorwaarde dat je dat geldbedrag investeert via een speciale pensioenrekening.

Je inleg betaal je dus uit jouw bruto inkomen en je betaalt geen rendementsheffing in Box 3 over het opgebouwde vermogen. Zo profiteer je maximaal van de fiscale voordelen!

Makkelijk overzetten
Ben je al ergens anders begonnen met het opbouwen van jouw pensioen? Ook een bestaande pensioenrekening of bankspaarrekening is makkelijk en snel over te zetten naar jouw Dexxi pensioenrekening.

Vraag ons eBook aan

5 redenen om individueel pensioen op te bouwen

eBook Uw Individueel Pensioen

Een pensioenrekening openen bij Dexxi

 • 1

  Rekening openen

  Druk op de knop hieronder

 • 2

  Gegevens invoeren

  Vul je persoonlijke gegevens in en verstuur je aanvraag.

 • 3

  Aanvraag bekijken

  Wij bekijken je aanvraag en contacteren je voor eventuele aanvullende gegevens. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 werkdagen

 • 4

  Aanvraag goedkeuren

  Zodra wij alle benodigde gegevens in ons bezit hebben keuren wij je aanvraag goed.

 • 5

  Geld overmaken

  Het enige wat je hoeft te doen, is geld overmaken wanneer je dat zelf wilt. Wij regelen de rest.

Benut jouw fiscale ruimte

De Belastingdienst helpt een handje mee!

Hoe werkt het?

Gemakkelijk openen

Een pensioenrekening aanvragen is heel eenvoudig. Aan de hand van de online vragenlijst bepalen wij samen het voor jou meest geschikte beleggingsprofiel, waarna je per e-mail de openingsdocumentatie ontvangt die je digitaal kunt ondertekenen.

Na maximaal 5 werkdagen ontvangt je jouw persoonlijke IBAN-rekeningnummer. Dexxi opent voor jou een beleggingsrekening bij Saxo Bank. De beleggingsrekening op jouw naam wordt bij deze bank aangehouden. Dexxi beheert deze beleggingsrekening.

Lekker leven

Je hoeft niet op een houtje te bijten op je oude dag en geniet net zo van het leven zoals je dat nu doet.

Grip op je pensioen

Je hebt 100% zeggenschap over je kapitaal. Je belegt op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van jou.

Belastingvoordeel

Als je geld belegt in je pensioen, dan mag je dat bedrag geheel of gedeeltelijk aftrekken van je belastbaar inkomen.

Al 4.000 klanten gingen je voor

88% van de klanten beveelt ons aan

72% stort periodiek bij

Rekenvoorbeeld:

Als je per jaar €5.000 zou beleggen in je pensioen, dan krijg je (afhankelijk van je jaarinkomen) €1.800 tot €2.600 investeringruimte per jaar cadeau die je anders direct naar de Belastingdienst had moeten overmaken.

Ik hoor je denken: “dat is wel een dure grap”. Maar als je het doorrekent, betaalt het zichzelf dubbel en dwars terug.

Het wordt ineens interessant als je rekent met een jaarlijks rendement van gemiddeld 7%, over een bedrag van €5.000 en dat met een looptijd van 30 jaar. Dan praten we opeens over €13.702 tot €19.791 extra pensioenkapitaal wat je anders was misgelopen. Daar kan je aardig wat extra cocktailtjes van drinken. En het goede nieuws is dat je dit trucje tot aan je 67e ieder jaar kunt herhalen.

28 jaar

Freddy

Freddy heeft sinds kort een vaste baan, maar zijn werkgever heeft geen pensioenregeling. Hij heeft uitgerekend dat hij van zijn salaris van €35.000, nu €150 per maand opzij kan zetten voor zijn pensioen. Over zijn huidige inkomen betaalt hij circa 40% belasting.

Freddy heeft op de website van de belastingdienst berekend dat zijn jaarruimte €3.000 is en hij dus maximaal kan profiteren van zijn belastingvoordeel. Hij krijgt van de belasting via zijn voorlopige aanslag elke maand circa €60 terug van zijn gestorte €150.

33 jaar

Marieke

Marieke werkt parttime, zij wil €50 per maand extra opzij zetten voor haar pensioen. Door de goede pensioenregeling bij haar werkgever heeft zij nauwelijks een pensioengat en dus niet voldoende jaarruimte om fiscaal voordelig extra pensioen op te bouwen.

De pensioenrekening is voor haar dus niet de juiste oplossing. Marieke kan beter geld opzij zetten op een gewone beleggingsrekening. Zij profiteert niet van de fiscale voordelen, maar haar opgebouwde vermogen is wel op elk moment vrij beschikbaar.

34 jaar

Sabine

Sabine werkt als ZZP-er voor een ontwerpbureau en heeft een topjaar achter de rug. Sabine heeft nog geen pensioen opgebouwd en kan dit jaar dus de maximale jaarruimte van €12.362 in haar pensioenpot stoppen. Doordat ook van vorig jaar nog jaarruimte over is, mag zij dit gebruiken en voegt dus nog €3.000 reserveringsruimte toe.

Zij besluit dit jaar €15.000 op haar pensioenrekening te storten en krijgt hierover €7.800 terug van de belasting.

Wat zijn de kosten?

Pensioenbeleggen bij Dexxi is mogelijk vanaf €100. Bij Dexxi betaalt u een all-in tarief van 0,8% per jaar tot een bedrag van € 250.000. Boven € 250.000 tot € 500.000 is het all-in tarief 0,6% per jaar en vanaf € 500.000 is het all-in tarief 0,4% per jaar.

Dexxi berekent geen extra kosten. Dus geen aanvullende kosten voor het openen en aanhouden van je rekening en het uitvoeren van transacties.

Inleggen doe je wanneer jij dat wil. Je bent dus niets verplicht. Het bijstorten op jouw pensioenrekening is helemaal gratis.

Je betaalt éénmalig €25 afsluitkosten. Dit zijn de wettelijk verplichte kosten om jouw product administratief in orde te maken. Open je de rekening via jouw financieel adviseur? Dan betaal je géén afsluitkosten.

Weet je alles over pensioenbeleggen?

Doe de quiz

6 redenen om te beginnen met pensioen beleggen bij Dexxi:

 • Flexibele inleg - Inleggen doe je wanneer jij dat wil met een bedrag naar eigen keuze. Je bent dus niets verplicht.
 • Laag all-in tarief - Slechts 0,4% tot 0,8% per jaar over uw vermogen (zonder verborgen kosten).
 • Startbedrag €100 - Je kunt gemakkelijk en laagdrempelig kennismaken.
 • Beleggen met gemak - Het beleggen wordt 100% uit handen genomen.
 • Duidelijk inzicht - 24/7 inzicht in de progressie van je investeringen.
 • 88% van de klanten beveelt ons aan en 72% stort periodiek bij

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de risico’s?

  Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarbij er kansen zijn op een hoger rendement, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

 • Waarin wordt mijn geld precies belegd als ik voor beleggen kies?

  Dexxi belegt uw vermogen volledig in ETF’s (indextrackers). Uw portefeuille wordt samengesteld op basis van uw doelstellingen die u zelf bepaald heeft.

  Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd beleggingsinstrument dat een bepaalde index volgt. De prestatie van een index wordt door een ETF zo goed mogelijk gevolgd. Indexbeleggingen in de vorm van ETF’s kunnen aandelen-, obligatie-, vastgoed- en grondstoffenindexen volgen.

  Indexbeleggen in de vorm van ETF’s kent een groot aantal voordelen ten opzichte van beleggen in andere beleggingsinstrumenten als aandelen, obligaties en (index-) beleggingsfondsen. De belangrijkste voordelen zijn, de automatische spreiding, de transparantie, de verhandelbaarheid en de kosten.

  Indirecte kosten voor de ETF’s in uw beleggingsportefeuille bedragen afhankelijk van het beleggingsprofiel tussen 0,17% en 0,22% per jaar en komen ten laste van uw beleggingsresultaat. Deze ‘lopende kosten’ zitten al in de koers van de ETF’s. Deze kosten hoeft u dus niet apart te betalen. Bekijk de ETF’s die Dexxi gebruikt.

 • Zit ik ergens aan vast?

  Stoppen bij Dexxi kan iedere werkdag (handelsdagen), en kost niks extra.

  Het overboeken van het saldo op de Pensioenrekening naar een andere aanbieder kost éénmalig €200 incl btw aan administratiekosten.

 • Staat mijn vermogen veilig?

  Dexxi is onafhankelijk!

  Wij openen op uw naam een rekening bij Saxo Bank. En net zoals alle Nederlandse banken staat Saxo Bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank en vallen liquiditeiten op uw rekening onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat het geld op uw rekening wordt gegarandeerd tot €100.000 per persoon. Aangekochte effecten staan op uw eigen naam en worden – separaat van de balans van Saxo Bank – bewaard bij een apart bewaarbedrijf.

  Dexxi is een handelsnaam van de Indexus Groep BV. Indexus Groep BV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Dutch Securities Institute (DSI) en Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

 • Mijn werkgever zorgt voor mijn pensioen. Waarom zou ik dan extra investeren?

  Er zijn niet zoveel mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Zaken die een pensioengat veroorzaken zijn onder meer deeltijdwerk, eerder stoppen met werken, tijdelijk stoppen met werken, veelvuldig van baan veranderen en echtscheiding. Ook buiten uw schuld kan er een pensioengat ontstaan. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

  Maar als u een goede pensioenregeling bij uw werkgever heeft en nauwelijks een pensioengat dan is de pensioenrekening voor u dus niet de juiste oplossing.  Als u extra geld opzij wil zetten dan kan dat beter op een gewone beleggingsrekening. U profiteert dan niet van de fiscale voordelen, maar uw opgebouwde vermogen is wel vrij beschikbaar.

 • Wat gebeurt er bij overlijden?

  Het grote voordeel van een pensioen- of lijfrenterekening is dat er nooit sprake is van vermogensverlies bij overlijden, het geld gaat 100% naar uw erfgenamen. Zij kunnen kiezen: van het geld een uitkering aankopen of de rekening afkopen. Hier gelden een aantal regels, afhankelijk van het saldo op de rekening en de situatie van de erfgenamen. Bij een overlijden helpen wij in de afwikkeling uiteraard waar mogelijk.