De top 5 blogs over pensioen beleggen

De mens heeft van nature last van uitstelgedrag. Niet zo vreemd dat we ‘pensioen regelen’ graag voor ons uitschuiven.

U geniet hopelijk ook van de vakantie en precies om die reden sturen wij u deze blog. Nú heeft u de tijd om vóór dat u weer aan het werk gaat zich nog even in uw pensioen te verdiepen.

We hebben daarom een top 5 van meest gelezen blogs over pensioen beleggen voor u op en rijtje gezet. Deze blogs haalden binnen 24 uur na publicatie de meeste lezers. Zij waren en zijn dus geïnteresseerd in deze thema’s. U ook?

5. Pensioenonderzoek onder ZZP’ers: 33% bouwt géén pensioen op!
“Er zijn te weinig Zelfstandigen Zonder Personeel die structureel aan hun pensioen werken. Door het directe fiscale voordeel voor de jaarruimte te vergroten en de termijn van de reserveringsruimte te verlengen, zal het aantrekkelijker worden om pensioen op te bouwen.”

Lees verder …

4. Misschien heeft u de laatste 7 jaar te veel belasting betaald…
Misschien heeft u in de afgelopen 7 jaar te veel inkomsten- of vermogensbelasting betaald. Het zou zomaar kunnen! Dat alles klinkt misschien merkwaardig, maar de kans is aanwezig dat u niet optimaal hebt geprofiteerd van enkele regelingen van de Belastingdienst.

Lees verder …

3. Eigen pensioenpot belangrijker dan ooit!
Nederland heeft nog altijd een stelsel waarbij het grootste deel van het pensioenvermogen in een collectieve pot terecht komt. Ons traditionele, collectieve pensioenstelsel is echter niet meer vol te houden in zijn huidige vorm. Door de demografische veranderingen, de lage rente en het groeiend (bijna 1,1 miljoen) aantal zelfstandigen (vaak zonder pensioen) staat het oude stelsel op springen.

Lees verder …

2. Overboeken lijfrentepolis
Met regelmaat vernemen wij van geïnteresseerden dat zij in het bezit zijn van één of meerdere lijfrentepolissen, maar deze niet kunnen overboeken, omdat de polis nog niet aan het einde van de looptijd is. Dexxi wil u er graag op wijzen dat een polis ook tussentijds kan worden beëindigd en overgezet!

Lees verder …

1. Uitstellen is peperduur …
De meeste mensen stellen het pensioen regelen uit tot december. Ieder jaar verwelkomen wij tegen het einde van het jaar meer dan 65% van de pensioenstortingen. Voor pensioen is 31 december cruciaal om nog een fiscaal voordeel voor het betreffende jaar te creëren. En dus storten de meesten nog even snel de fiscale jaarruimte. Maar uitstellen is peperduur!

Lees verder …

Hoe werkt pensioen beleggen precies? Wij leggen het u graag uit.

We wensen u nog een mooie vakantie!